söndag 31 oktober 2010

Dagens - som inte trivdes helt bra i sitt nya liv…

Vilket sjukt skumt väder det har varit här i min lilla del av världen idag. Dimmigt och kvalmigt som tusan. Som tropiker och massiv morgondagg på samma gång liksom… Fast det visste jag inte när jag tog på mig Gingery coat, dark grey för att bjuda den på en premiärtur i sin nya hemstad. Den var inte helt nöjd med det, eftersom den tyckte att det vädermärkliga mottagandet var lite för tryckande för att den skulle kunna uppskatta omgivningarna fullt ut…För övrigt har det inte hänt så mycket här som känns värt att rapportera. Mitt liv är typ lika tråkigt som jag själv. Man får det man förtjänar liksom. :o) Vilket lite osökt leder mig in på mitt förra inlägg. En sorts förklaring till det, och ett tack till er som placerade bokstäver där finns att läsa i det kommentarsfältet. :o)

Nu över till matlagning. Vilket blir en del av det som vi shoppade på Ica igår:


Tacos. På quornfärs. Såklart. ;o) På det lite tv. Eller kanske en film. Något sevärt, gärna så intelligentbefriat som möjligt eftersom det är vad jag känner för just nu, att rensa skallen med ytligheter. And I love it! Ta hand om er! Kram!

Summering & spekulering kring mina höstköp

Jag sitter här och summerar mina Mollymärkta höstköp. Och opps I did it again... Lät plånboken gå varm och måste-ha-listan svälla helt överstyr. Från skepsism inför släppet till shoppingrajd a la bindgalen när plaggen kom i butik. För oj vad många klädtrasor som var bra mycket snyggare i riktiga livet än vad de såg ut att vara på Odd Mollys produktbilder.

Jag försökte även att göra någonslags topplista över bästa köpen men det är så många som aspirerar på att hamna på en sådan att jag behöver lite längre betänketid på den. Däremot lyckades jag snabbt bena upp i vad som finns kvar på höstens önskelista och det är, tro det eller ej, ”bara” två saker. Dessa:


Art silk tunic, velvet och Wigwam dress, velvet

Om de sedan hamnar här eller inte får framtiden utvisa men lite komiskt på något sätt att just dessa är kvar eftersom velvet var färgen jag suktade högst efter när sortimentet offentliggjordes.
Och som det är nu har velvet helt fått stå åt sidan medan istället godbitar i bland annat almost black, lite green, vintage chalk, dark grey, lite indigo, pink, white och lite military har flyttat in. Totalt ett tvåsiffrigt antal munderingar!

Ni som nu har tid och lust att spekulera kring min ekonomi får gärna göra det, bara ni hoppar över att maila dumheterna till mig, jag har liksom inte tid att befatta mig med dem, jag har knarkaffärer att sköta, pensionärer att slå ner och bankrån att planera…  För det finns ju en vinterkollektion också, som hänger och pockar på uppmärksamhet just nu…:o) Kram på er allihop!

En ”spännande” utflykt i bilder…

Sötaste Lingonberrie vill se många bilder. Samtidigt fick jag världens fotonojja och började låta Iphonen knäppa bilder under min och mr Makes ”spännande” utflykt till mataffären igår. De två sakerna tillsammans gör att ni nu får hänga med på den färden.
Från gatuombyggnationer och en som får gå medan en annan lyxar och åker bräda, till långa inköpslistan och den med hjul bär de tyngsta kassarna…Och såg ni, det fanns faktiskt två Mollysar med i sammanhanget också, min Parka coat i chalk och Chrysalis, almost black som skymtade förbi på ett litet hörn. Så då passar ju detta inslag ändå in här, lite grand i alla fall… :o)

Önskar alla en riktigt bra söndag. Jag lär återkomma lite senare idag. Kram!

lördag 30 oktober 2010

Dagens fixar i snigeltempo & ovisshet om pris

Vi är i fixartagen idag. Om än i snigeltempo. En del ärenden har klarats av, andra står på tur att genomföras så fort jag lyckas släppa datorn igen. Och därefter tänkte vi vispa runt med trollspöet så det blir rent och fint i hemmet…

Och där vaknade jag upp, hårt och brutalt eftersom jag insåg att det nog får bli med hjälp av dammsugare, golvmopp och dammvippa istället. Tvättmedel, diskmedel… Pust! Då åker mysdräkten på. Just nu är jag istället klädd såhär:Kettle cardigan, lilac
Quicktip tunic, almost black
Chrysalis minigown, almost black
Jeans från Vero Moda
svarta Primeboots
Parka coat, chalk
Svartvit palestinasjal

Jag kanske var involverad i att vinna ett pris igår. Kanske inte, men mitt och kollegornas bidrag var i alla fall nominerat som ett av tre med chans på priset. Ett ganska stort och fint pris faktiskt, som delades ut på en gala igårkväll. Nu förstår ju jag också att mina underbara och fantastiska kolleger inte vill störa mig med sådana oväsentliga petitesser när jag är sjukskriven. Heder åt dem för det! Medan jag lyckolulligt svävar vidare i min totala ovisshet… ;o)

Hoppas ni har en bra lördag därute. Var rädda om er själva & varandra. Kram!

fredag 29 oktober 2010

Kastar över frågetecken & promotar Backstreet-Jay

Jag vet inte vad ni tycker men själv känner jag att jag har kört fast här. Det är dagensbilder, det är paket som trillar in och klickande hit och dit… men jag känner att det liksom har stannat där, jag kommer inte vidare. Alls...


Jag spånar hit och dit på om jag ska börja köra med lite fasta inslag, och vad de i så fall skulle kunna tänkas handla om… Jag har lite idéer själv men eftersom det är ni som ska läsa skiten, så undrar jag, vad tycker ni? Förslag, önskemål, what so ever, jag skulle vilja veta vad NI tycker, vad ni vill ha. Och inte ha…

Och när jag nu har er på tråden så bara måste jag ju passa på att promota...


Det är fredag, det är Idol och framförallt så är det alldeles strax mannen med rösten som knäcker det mesta. Jay Smith. Som förhoppningsvis även spöar skiten ur det man aldrig trodde att han skulle befatta sig med; Backstreet boys… Ha en bra kväll, sov gott & på återseende imorgon. Kram på er!

Det låg ett paket i brevlådan…

… när jag var på väg ut med hundarna tidigare idag. Tjohooo, perfekt läge för att inviga innehållet i det på direkten… 
Men inte på mig själv. För paketet var till en annan i hushållet som mr Make också är ganska duktig på att skämma bort. Och därför fick han själv vara med och fotoposera innan han gick till jobbet. Tillsammans med…… Freja "FiFi" Phaléne - hans hund. Och hennes sprillans nya regnjacka. Såklart rosa! Färgen han prioriterar när han shoppar till henne. Kan det kanske vara för att han själv har en sådan ljuv och oskyldig uppsyn… ;o)

Återkommer med lite funderingar om den här bloggen… ska bara lägga tankarna en smula mer tillrätta i skallen först. Kram på er så länge!

Dagens – efter en tur i regnet

Efter en liten tur i regnet fick jag för mig att testa att plåta med min Iphone, måste ju lära mig att ta schyssta bilder med den när jag nu har den liksom. Famlar mest som en dåre och eftersom jag inte lyckas hålla kameran stilla så blir de flesta bilderna grymt oskarpa... Men det ska nog bli bra någon dag…Parker coat, grey
Scarf scarf, royal
French Knot 4 Continent, chalk
vit Saraklänning
jeans från Vero Moda
svarta Primeboots

Nu är det dags för en längre hundpromenad. Den slipper ni att behöva ”hänga med på” idag, eftersom dagensbilderna redan är tagna… Ses sen. Kram!

torsdag 28 oktober 2010

Efter en vecka med kallsvettiga nätter…

Känner ni igen känslan av att hitta ett hett efterlängtat drömplagg på Tradera, och hur tankarna inte kan släppa det medan auktionstimmarna krymper framåt, fast långsamt, långsamt… Man har det ledande budet. Länge. Men ska det hålla? Eller kommer man att bli överbjuden? Kanske på sluttampen…

Man vaknar på nätterna efter mardrömmar om att man har missat auktionen. Kallsvettig med ångest a la mentalsjukhus kastar man sig in på Tradera och kollar… Pustar ut, men bara för sekunden för det är ju inte över, plagget är inte vunnit… Men tiden går och det verkar frid och fröjd.

Så kommer till slut de avgörande, och sjukt självande minuterna. Man hyperventilerar, transpirerar, skakar och är helt yr i bollen. Bevakar. Som en riktig jävla galning.
Och så äntligen – auktionen avslutad, man vågar knappt titta, för funkade min satta summa hela vägen ut, eller? Och så ser man sitt eget namn som vinnare! Och det absolut fetaste lyckoruset far genom kroppen. Som tjolahopp liksom!!!

Känner ni igen det? I så fall fattar ni vad jag precis har gått igenom. Och kommit ut på andra sidan som euforitant i kubik! För jag vann!!! Den här:

Annie Oakley strap dress, lilac

Och då undrar ni säkert hur man kan vara så förbannat korkad att man hetsar upp sig över en sommarklänning när långa otäcka vintern står för dörren. Men det finns ju trots allt en ny sommar i änden av den. Och dessutom, om man vet att man kommer att bryta av decemberrusket med att knalla runt här…

Foto: Fritidsresor.se

… i just det vädret, under två veckor. Visst håller ni väl med om att den miljön kräver att bli matchad med de vackraste av Mollysar?... :o) Me, Annie och ekvatorn = snart en trio att räkna med… Och det = min salighet i ett nötskal.

Psst; min nya fina shoppingstrategi som jag stoltserade med i morse är därmed bruten... Men säg det inte till någon… ;o) Gonatt, sov gott & kram för idag!

Dagens, tack gånger tusen & högt älskade lyxfruar

Hundpromenader och dagensbilder tycks vara sammansvetsade i min värld just nu. Kanske inte det mest upphetsande för er att ständigt behöva dras med… Men även om det ösregnar, som idag, så föredrar jag helt klart att tvinga mr Makes att ta utebilder än att knäppa mina egna framför en störigt skitful spegel. Och eftersom vi i princip bara hinner vovvenada tillsammans på vardagarna, i alla fall så länge ljuset är framme, så blir det likriktat.

Fast jag byter ju i alla fall några av mina plagg, bara en sådan sak… ;o)Parker coat, grey
stickad sjal från Minzo
One silk wrap tunic, apricot
Chrysalis minigown, lite lilac
Jeansleggings från Vila
svarta Primeboots
tygväska från Diesel

Tackar och bockar gånger tusen för alla kommentarer i mitt förra inlägg! Jag uppskattar varenda en otroligt mycket!!! Tyvärr hinner jag inte svara er var och en eftersom jag är lite på språng just nu... Sorry...:o(

Men jag tycker att vi alla inför vännen Evas briljanta idé och säger att vi är högt älskade lyxfruar nästan gång någon håller på med puckade kommentarer om våra Mollysar och deras prislapp. Det kanske får tyst på pöbeln… ;o) Helt klart värt att testa i alla fall! Och det är precis vad jag tänker göra vid nästa "påhopp".

Om vi inte ses mer idag så får ni ha en bra kväll. Och så ses vi imorgon. Kram!

”Det ska väl du skita i”

Jag fick ett mail, ett anonymt och småspydigt, där skribenten ifrågasatte hur jag kan ha råd att shoppa så mycket Mollysar när jag är sjukskriven. ”Det ska väl du skita i” var min spontana reaktion.

Men ändå så smyger sig den där känslan på, av att vilja förklara, nästan ursäkta. Trots att jag helt ärligt verkligen inte fattar varför jag egentligen ska behöva känna mig ”tvingad” att redovisa för min ekonomi… Men eftersom jag ändå tar upp ämnet så kan jag berätta om min nya shoppingstrategi…… som går ut på att se men inte röra, förrän jag har sålt av saker för exakt samma summa som ett nyförvärv kostar. Jag är ganska nöjd med den själv. I alla fall hitintills eftersom jag har lyckats hålla den på öret.

Men man kan ju aldrig så noga säga vad som händer den dagen jag inte har fler plagg jag vill sälja… men den tiden den sorgen… Min sorg dessutom. För nu får det vara slutförklarat för all tid och evighet… Så det så! Kram på er!

Efterlysning!


En läsare efterlyser denna, Tri knit scarf, almost black från vinterkollektionen. Hon har skannat en hel hop med webshoppar och antingen så finns den inte eller så är den slut.
Eftersom hon har lite dåliga erfarenheter av utländska webbutiker så vill hon helst hitta den på svensk mark. Är det någon som vet var den finns?  Kram!

onsdag 27 oktober 2010

Dagens – en återupplivad gammal vän

Efter att 1: ha hundpromenadat i hällregn, med skitsuraste vovvarna i världen, eftersom de fullständigt hatar att bli blöta...
Och 2: plöjt igenom hela den gigantiska räkningshögen och plitat in summor som leder till gråtfärdighet på Internetbanken så kände både jag och mr Make att det var läge för en uppmuntrare.

Och med vår smått galna fetisch för båtar (dock i de större formaten...) så blev det såklart en liten tur på havet som fick svara för dagens humörhöjare. Då jag även passade på att återuppliva en kär gammal vän, Check me andress:Gladare ja. Hav, vänner och miljöombyte = Absolut! Och hungrig, så därför står matlagning näst på tur. Eller rättare sagt så håller jag på med det lite parallellt här, vilket är som bäddat för att bränna hela skiten, och eftersom det inte känns speciellt kul så hoppar jag över till grytorna.

Sorry babes att jag är urusel på bloggenader för tillfället… Tiden & viljan finns, men orken drar oftast åt ett annat håll... Men ni bor i mitt hjärta... Kram!

En trippel i fulologi

Denna dag ville jag ta utebilder på mig med galet överdrivna Gingery coat, dark grey som anlände från AjaBaja igår. Vädret hade helt andra tankar. För garnöverflödig kofta + hällregn = inte bra, så det blev nada med det liksom. Istället fick kameran jobba på lite inomhus.
Eftersom ni redan har sett den på mig i lysrörssken under butiksprovningen så hade jag istället idéer på skitläckra detaljbilder. Kameran drog åt helt andra hållet. Och tog sunkiga skitbilder... Det blir aldrig som man tänkt… vilket får stå som mitt försvarstal när jag trots allt ändå visar er denna trippel i fulologi:


Fast om jag känner mig själv rätt så lär det inte dröja innan jag kommer inflashandes här med den som en dagens. Så ha förtröstan…;o) Kram för nu!

Världens bästa webbshopsmänniska…

… kan omöjligt vara någon annan än underbara Malin på DeepFling! För efter min och Lingonberries provrond i fredags drabbades jag ett oövervinneligt habegär i helgen. På ett plagg som jag ännu inte visat provbild på här.

För dyrt på svensk mark så jag drar mig till USA. Och hittar den på DeepFling. Mitt VISA-kort strular så jag mailar Malin och frågar om hon kan hålla den till mig tills på måndagen, då banken öppnar och jag kan få ordning på mitt betalkort. I hennes svar får jag veta att den blev såld innan hon hann se mitt mail.

MEN. Hon har suttit och letat upp den till mig och meddelar att den finns på Huset. Och skickar med en länk dit. Vem gör det liksom! Snacka om fantastisk service utöver alla gränser!
Och som grädde på moset kom jag på att söta Evalena tipsat om 15% och fri frakt hos Huset månaden ut, snacka om flyt så jag klickar snabbare än jag hinner blinka. Kniper den sista i min storlek och om inga hinder uppstår över havet så kommer jag inom snart att vara lycklig innehavarinna av denna:

Foto by Lingonberrie at Factory Malmö

Dish blouse, vintage chalk – the Disktrasa! Inte helt snyggt med Chrysalis, cabaret under men det var liksom den jag hade på mig i provningsyran.

Med dollarkurs och rabatt hamnade priset på nästan 40% mindre än vad jag hade fått ge här hemma så mitt tips för idag är att ta en kik hos Huset innan veckan är slut om ni är på jakt efter något.
Ni hittar inlägget om rabatten hos Evalena genom att klicka här.

Och det var allt för mig just nu. Men jag kommer tillbaka lite senare, bland annat med redovisning av innehållet i ytterligare ett paket som landade här hemma igår. :o) Ha en bra dag. Var rädda om er själva och varandra. Kram!

tisdag 26 oktober 2010

Och i paketet jag hämtade idag fanns…

Jag hade en i chalk som jag tyckte var för liten. Art of non sense hade en i cherry som hon tyckte var för stor. Jag drömde dessutom om den i cherry. Hon ville hellre ha en i chalk. Swap swap och så föll plötsligt alla pusselbitarna på plats. Så min chalk bor numera hos Helene och hennes cherry har funnit en ny trygg famn i min omsorg.
Vi pratar paketet jag hämtade i förorten idag och vi pratar Alpaca hoodly knit.Jag testade den med Wigwam i grey eftersom jag ville se om det funkade… svaret på den frågan är väl njäää, eller vad säger ni?
Om inget annat så är den en myskofta utan dess like, funkar hemma eftersom jag saknar sådana plagg å det grövsta, funkar förmodligen även borta… Framtiden lär utvisa men jag gillar den som tusan.

Nu tar jag mig friheten till en datorfri kväll… igen… Ses imorgon. Kram!

Dagens genom Iphone4 & paketet är hemma

Har man en Iphone4 så ska man kunna ta schyssta bilder. Har jag hört. Så jag bestämde mig för att testa. Ute på min pakethämtarutflykt i förorten idag.

Hmmm… jo bilderna blir ju prima rent tekniskt och om bara innehållet i dem hade fattat lite bättre hur man ska hålla mobilen när man knäpper bilder så hade det kanske till och med blivit kalasfoton. Nu blev de istället så här:Parker coat, chalk
stickad sjal från Minzo
Wigwam dress, dark pink
jeansleggings från Vila
svarta Primeboots

Mest bara jag och inte så mycket förort som jag hade i skallen att jag ville få med… jaja, jag lär väl mig så småningom. Måhända…

Men tanke på mitt förra inlägg så vill jag bara förtydliga att jag INTE lastar säljaren för att paketet hamnade långtbortistan. För hur ska man kunna veta vilket ombud som är närmst i en helt okänd stad?
Jag tycker att Schenker borde kunna ha koll på sådant. DHL fixar ju uppenbarligen det… och det var allt från mig i den frågan.

Nu är paketet hemma och jag är kanonersnöjd med innehållet! Plåtar, visar och berättar lite mer senare, först ska jag sätta igång med att laga fiskpudding, ett projekt som kräver en hel del tid. Så på återseende och kram så länge!

Fuck Schenker!

Först tar det en vecka. Och när det sedan väl anländer så är det såklart inte till ombudet som ligger runt hörnet från min bostad.
Nä då, det är långt ut i förorten. En halvmil härifrån. Minst. Hur tänkte de där liksom, eller inte snarare… Så jag säger bara Fuck Schenker!Men eftersom jag såklart vill ha mitt paket så blir det till att äntra förorten idag. Eftersom jag har bott i Botkyrka utanför Stockholm så är jag tack och lov lite luttrad när det gäller att befinna sig i farofyllda ytterområden… Men om jag inte skulle dyka upp här mer idag så kan ni börja befara det värsta… ;o)

Vad det är i paketet? Det tänkte jag visa när jag hämtat det (för vad gör man inte för att försöka locka tillbaka er hit fler gånger…) men jag kan yppa så mycket som att det är en Molly, en swappad sådan. Hoppas ni får en bra dag! Kram!

måndag 25 oktober 2010

Kanske om en miljonär vankar förbi…

Jag tänkte fortsätta lite på min inslagna linje från igår; med att spendera ännu fler bokstäver på temat ”plagg man nobbar direkt och sedan inte tittar åt något mer när produktbilderna trillar in i cyberspace, men som man sedan faller handlöst för när de faller från ens egen kropp i den så kallade verkligheten”.

Visserligen tyckte jag att Swain tweed coat var en grym läckerbit redan från början, men jag stämplade den som inget för mig. Av den enkla anledningen att jag inte ens kommer upp till första knappen i den kvinnlighet som krävs för att kunna bära denna läckersmyckade kappa.

Så var jag i butiken Factory Malmö med Lingonberrie i fredags, när hon började propsa på att jag skulle prova den. Och eftersom man bara inte kan säga emot söta henne så gjorde jag det. Och blev hjälplöst förälskad.Foto by Lingonberrie

Nu kunde jag dock inte vara helt seriös när kameran var framme men jag blev gravt överväldigad. Den passade ju liksom till och med till Primebootsen! Nu är det dock så att prislappen sätter stopp för en adoption.
8000:- är helt enkelt precis på kronan vad jag INTE har att lägga på den just nu. Men kanske om och när det vankas rea… Eller Trissvinst… Eller en miljonär som vankar förbi i parken när jag är ute med hundarna, en miljonär som plötsligt får hjärnsläpp och ger mig en check dekorerad med en fet summa…

Har ni något plagg som ni produktbildsdissat för att sedan verklighetshissa?

Nu slipper ni mig resten av kvällen, för nu går jag in i tv-idé i Ullared & sedan bland Hollywoodfruar. Kan det vara de ultimata kontrasterna?... Kram!

Dagens – i en mer positiv & tjohejig person… eller…

Jag har snurrat runt en massa och fixat ärenden idag. Som det så fint heter när det egentligen handlar om direkt skittråkiga grejer.
För vi pratar sådant som att gå till banken, mataffären, optikern, djurbutiken, grönsakstorget och till mataffären igen eftersom man glömde hälften…

Kö överallt och fy fan vad man skulle kunna gnälla och beklaga sig nu. Men eftersom jag måndagen till ära har bestämt mig för att bli en positivare och mer tjohejig person så väljer jag att se det glatt och sprudlande med bara fantasiska ord att strö omkring mig… Som… hmmm… som… Vänta, jag har det snart…

Nä. Helt ärligt. Det här funkar bara inte. Jag lovar att jag försökte vara en tvättäkta fröken Munter-Maja i kvadrat när jag äntrade den ena kommersiella lokalen efter den andra idag men världen log liksom inte tillbaka. Alls...

Exempel 1: barn i vagn vinkar till mig. Jag vinkar glatt tillbaka, mamma till barnet upptäcker scenariot och istället för att bli lika gladlynt i hågen inleder hon ett hatiskt stirrande på mig, vänder vagnen med ett fnys och vrålblänger sedan konstant från butikens motsatta hörn. = Jag – tagen för pedofil…

Exempel 2: dam i 50-årsåldern knallar in och ställer sig sidan om mig. Eftersom jag tyckte hon var riktigt snygg i sin kappa, en Eden melton coat, så säger jag det. För att på stubinen bli mött av ett skeptiskt från-topp.till-tå granskande, utan att ens det minsta lilla ljud över hennes läppar... ett tack kanske… hallå… Nope, i utbyte får jag istället se henne dra sig allt länge bort från mig. Uppenbart obehaglig till mods. = Jag – tagen för lesbisk butiksraggare.

Joråsåatt… eftersom jag inte kände mig helt till freds och bekväm i de roller jag fick som käck och livlig så återgår jag troligast till min vanliga butterbittra personlighet igen… Men eftersom livet är för kort för att göra det i fula kläder så väljer jag den snygga vägen. Precis på samma sätt som jag gjorde idag:


Parker coat, chalk
stickad sjal från Minzo
Chrysalis wrap, lilac
Chrysalis minigown, almost black
Jeansleggings från Vila
svarta Primeboots

Var rädda om er själva och varandra! Vi ses senare. Kram på er så länge!

Gårdagens - i all anspråkslöshet

Verkligheten kallade hårt och högt igårkväll så det hanns aldrig med att avleverera dagensbilder här. De innehåller inget mer spännande än jag på hundpromenad i all anspråkslöshet.
Men en dagens hör jag liksom till så därför trycker jag in det nu istället.Parker coat, grey
Scarf scarf, royal
Tutu T88, lite pink
Chrysalis minigown, almost black
Jeans från Vero Moda
svarta Primeboots
tygväska från Diesel

Och eftersom jag för tillfället inte har så mycket mer än så att delge er så traskar jag ut härifrån igen. Men på återseende lite senare idag. Kram!

söndag 24 oktober 2010

Dags att överge dator och drömmar…

Som en liten fortsättning på mitt förra inlägg så är det ju inte alltid bara irl-möten som kan få mig att vända kappan efter vinden.
Jag är betydligt mer lättpåverkad än så. Som nu nyss, när jag snubblade in på Deepflings blogg och fastnade med ögonen djupt nerkörda i de här bilderna:Och plagg jag avfärdat för egen del åker plötsligt upp på den kroniskt överlånga vill-ha-listan…

Nej det här håller inte, dags att överge dator och drömmar för att istället kasta mig in i den mindre smickrande verkligheten, med städning och fix här hemma. I någon timme i alla fall, sedan får vi se om vi hittar på något annat.
Ingenting på schemat utan det blir istället aktiviteter utifrån om andan faller på…
Jag återkommer med en dagens lite senare om inget annat. Hoppas ni får en riktigt bra söndag därute. Kram på er!

Bland en massa garn & avslöjande…

När jag satt och vinterspanade förra helgen så kunde jag inte låta bli att undra över hur galen man skulle se ut om man fick för sig att sätta luvan på Alpaca tassel long sweater på huvudet, med tanke på att den har långa fransar på kapuschongen. Ni hittar det inlägget här. Nu vet jag… Känsliga läsare varnas… För galen är bara förnamnet när den hamnade på min skalle…  


Det var när jag provade Alpacan som jag såg Gingery coat. Den låg där sidan om och min första tanke när jag plockade upp den för att testa den var att galenskapen skulle få ännu ett ansikte med mig i den.
Har ju dissat den fett utifrån produktbilden. Döm om min förvåning när jag kom på mig själv med att känna kärlek där jag stod inpackade i allt garn…


Provade vidare och tänkte nog egentligen inte så mycket mer på det. Just då. Tills mr Make fick se bilderna när jag kom hem. Och hans dom föll snabbt och bestämt: ”den bara SKA du ha”… så ni gissade helt rätt.
Det ÄR Gingery coat som är på väg hit från AjaBaja… :o) Så kan det gå när inte haspen är på… från diss till hiss på grund av ett möte i verkligheten…

Fast visst är det lite det som är tjusningen med Mollysar… att man egentligen aldrig vet… Eller vad säger ni? Ses sen. Kram!

lördag 23 oktober 2010

Liten provning av Odd Molly vinter 2010

Ja då gör jag ett försök att överlista Blogger när det kommer till att få ut ett gäng bilder i samma inlägg. Dessa från den något seriösare delen av provningen som jag gjorde i sällskap av lovely Lingonberrie igår. Först ut blir denna:

Alpaca tassel long sweater, grey, 5499:-
Svindyr men så sanslöst mjuk! Extremt skön att ha på sig. Testar med bara en chrysalis minigown, cabaret under (precis som på alla efterföljande bilder). Normal i storlek.


Gingery coat, dark grey, 4999:-
Helt galet too much egentligen men jag föll ändå som en fura för denna kofta. Eller kanske just därför… Inte riktigt lika hudkramande som Alpacan men otroligt mjuk ändå. Normal i storlek.


Ninotchka dress, vintage powder, 1799:-
Den är var jag riktigt nyfiken på, men det är jag inte längre. I alla fall inte för den prislappen. För den känns mest som ”jaha, var det inte mer än så här”. Fin visst, men den spelar inte alls i den övre ligan av Odd Mollys flaggplagg.


Saga shimmer vest, vintage chalk, 1599:-
Den är sydd så att det ska vara glip mellan knapparna längst upp… vet helt ärligt inte vad jag tycker om det, annars var den supersöt. Lätt och luftig i mjuk spets med fina detaljer. En riktig liten festpingla. Normal i storlek.


Lacie top, cabaret, 899:-
Mjuk och skön att ha på sig. Fin spets nertill och runt ringningen i halsen. Den känns dock en smula stor. Provar en 2:a här, kunde nog gått ner till en 1 men dumt nog provade jag inte den storleken också.


 Lacie strap dress, almost black, 1099:-
Tunn klänning som det krävs att man har något över. Eller under som jag har här, för jag tycker att den funkar bra att ha på båda sätten. Den är inte alls lika stel som den ser ut att vara på produktbilden utan skön att ha på sig. Helt normal i storlek.


Lacie strap dress, dark indigo, 1099:-
Samma som ovan alltså men i annan färg. Jag tyckte nästan att den här var snäppet snyggare, nästan lite mer lila än blå i färgen.

Är det något ni undrar om plaggen som jag inte har skrivit så är det bara att fråga. Jag provade lite mer än så här men skrattattacker ledde till att jag inte kunde hålla kameran stilla och därför är de bilderna suddigare än en dyktur i ett igengrott träsk = inte visningsbara.

Ett av plaggen ovan trillade mr Make dit på direkt när han fick se det. Tanken var att åka och köpa det till mig idag men det blev inte så. Utan istället kommer det att hitta hit via AjaBajas webbutik, för det är klickat och klart…
Jag tänker inte avslöja vilket att de sju plaggen det är förrän det anländer, men ni får väldans gärna gissa om ni vill… :o)

Nu ska vi hem till mr A och hans flickvän. Hoppas ni får en bra kväll. Kram!