Powered By Blogger

lördag 31 mars 2012

Dagens – ett hett efterlängtat återseende

Glömde nästan bort att jag hade tagit bilder på min stass of today. Och tänkte först låta dem stanna kvar där, i halvglömskan. 
Men! Jag kan inte låta bli att kasta in dem här och nu i alla fall, eftersom de innehåller ett hett efterlängtat återseende. Som gör mig så jäkla supermegaglad!



För jag får på mig mina Prairie short strap-dressar i storlek 2 igen! Och det är säkert 1,5 år sedan det funkade. Och att kunna ha just dessa igen var ett av mina huvudmål med projekt fucka fetman… Och imorgon kan det vara så att jag har lyckats kliva över en till ûberviktig mållinje. Vilket jag vet först efter att jag har vågat ta reda på veckans viktdom… så fortsättning följer...
Ja jag vet att jag är ego men det skiter jag i, för det är min blogg och då får man egotrippa om man vill… så det så… :o) God natt & Kram. Kärlek & Respekt!

En helt vanlig lördagskväll i min tappning





Just nu i min lilla del av världen: det lagas mat, spagetti med tomatsås står på menyn denna gång. Kanske inte direkt en supé som gör en helgkväll riktig rättvisa men jag är grymt sugen på just det så då blir det så. 
Det finns en Muffin katt som ännu en gång så gärna skulle vilja sippa vin men återigen kommer på att hon inte tycker om det. Alls. Bra för mig för då får jag behålla det för mig själv.
Någon smygsnattar förrätt i ett tillstånd av grava hungerskänslor. 
Och Ajax hund tar som alltid chansen att bli klappad på magen när husse är i huset. 
Övriga familjemedlemmar ligger mest och dräller i lite olika hörn. Och roligare än så är det inte, och blir det inte. But I like it! Vad gör ni denna kväll? Kram!

Man ska inte gnälla,...

... det ska man inte, för det är faktiskt sol och blommorna står på vacker parad. Och fåglarna kvittrar fint. Men! Det är kallt så in i helsefyr. Mina händer är stelfrusna, fötterna känns som isklumpar, blåsten far igenom samtliga plagg jag slängt på kroppen. Fast! Hundar måste rastas så det är bara att gilla läget och blogga istället för att känna efter så förbannat mycket hela tiden... ;-) Peace out!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Plötsligt trillade poletten ner & idag blev det klickat

Det har förföljt mig hela veckan, dilemmat som jag skrev om i onsdags. Att vinterjackan är för varm men vårjackan inte stänger ute kylan på ett tillräckligt tillfredställande sätt. Så jag har spånat, rotat i garderoben och spånat ännu lite mer. Efter en lösning. Så plötsligt trillade poletten ner och det tack vare Lingondarlingen som visade bild på sig i poncho ovanpå vårkappan. Poncho! 
Såklart! Så det blev en spanarrace på nätet, givetvis efter ponchos med Odd Molly som avsändare. Och hittade några att ge mig ut på efterhandsjakt efter:



Fina. Men! Lite för vintriga i såväl färger som material. Hmmm… Tänka, tänka… och det var först för en liten stund sedan som nästa pollett singlade ner på rätt plats. Tradera. Jag kollar vad det finns där. Sökte brett och uteslöt varumärke. Och voila… Där fanns den. Den klockrena! Med endast ett fjuttantal minuter till godo innan texten avslutad auktion skulle parkera sig över den för gott, så det blev raska tag på fingrarna. Och med ninjning som list blev den min. 
Jag säger bara virkade mormorsrutor i läckraste färgerna, mycket rosa och lila. Slurp! Och dessutom för en så löjligt låg slant att inte ens mr Make kommer att kunna börja vifta med köpstoppsflaggan… ;o) Visar när jag får den… Hoppas det går snabbt… Nu blir det vovvenad. Kram på er därute! Var rädda om er!

Någon som har lust att dejta den 20 april?

Ja, jag vet att det är länge till fredagen den 20 april. Det är tre veckor, minus en dag. Men bättre att vara ute i god tid. Tänker jag. Som ska till Malmö just den dagen och därför undrar om någon skulle ha lust med dejt. Kanske över en fika…


… eller lite tapas eller en klädspansraid, eller alltihop... Jag har eftermiddagen ledig och kan tänka mig att spendera den med lite vad som… Så har du tid och lust och allt det där så är det bara att hojta så styr vi upp något kul. Kram för nu!

Vilse i småstassdjunglen

Det finns en del plagg som är nästan lika viktiga som Mollysar… Och det är klädar till mr Makes vovve. Dock lite mer än livsviktigt för honom... Så vill man fjäska till det en smula här hemma så är det ett riktigt smart drag att shoppa något plagg till Freja hund. Jag vet egentligen inte vad jag skulle ha för anledning att fjäska just nu men jag gör det i alla fall… I förebyggande syfte kanske… Och det då genom att frenetiskt Traderaspana på hundstassar. Har hittat två fina:


Foto: Naden.se 

Men! Vilken ska jag välja? Det är dagens gigantiska I-landsfråga… Som jag sitter och brottas med just nu. Vaknade innan klockan ens hade hunnit slå 06 och kunde helt omöjligt somna om, därav denna intelligenta sysselsättning. Fast snart blir det städning här istället… Lite mer välbehövligt... Peace out för nu!

fredag 30 mars 2012

Dagens – med stök i kök och pang i skallen

Fredagskväll. Najs! För pang sa det i både knopp och kropp när jag passerade utgången på praktikplatsen för den här veckan. Pang av trötthet ända in i skelettet. Det är megasuperskoj att vara där men shit vilka turer i skallen alla kast de senaste veckorna har dragit med sig. Så det är nog okej att vara trött. Och därför förmodligen även okej att jag inte har börjat bena upp i kökstöket än:


Japp, det är inte bara kvar, det är till och med lite värre… så det är inte läge att dra igång en heminredningsblogg idag… heller… Men jag har ju faktiskt en helg på mig att råda bot på kaoset (fast det där med blogg med bohag i fokus lär ni aldrig få se från mig…) 
Just nu är jag mer än nöjd med att ligga kastad i sängen utan att bry mig om röran runt omkring mig, jag ser den inte ens eftersom jag har fullt upp med att dreggla över Schenkenberg i Let´s dance… 
Kollar ni? Jag brukar inte göra det, kanske mest för att jag blir lite avis, för är det något jag skulle vilja göra innan jag dör så är det att testa dans, så där på riktigt. Jag ville dansa när jag var yngre. Gick på jazzbalett, finns det fortfarande förresten? Ganska skum dans, som jag var komplett värdelös på, så någonslags fortsättning inom gebitet rytmiska kroppsrörelser var bara att lägga ner för min del. Tyvärr… Så nu vet ni det också… :o) Kram, Kärlek & Respekt!

För det tyckte jag att jag var värd




- Posted using BlogPress from my iPhone

En fördel med att vara rökare

Tusen massa Tack för ert pepp i förra inlägget!!! Det betyder extremt mycket, så ni vet! Dock ingen artikel ännu. Håller istället på med en app som ska lanseras nästa vecka.
När jag inte smiter ut i solen (och blåsten) och snikar åt mig lite strålar. En fördel med att vara rökare, man kommer ut... ;-) Hoppas ni har en bra dag därute. Kram!




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 mars 2012

Lite reflektioner efter fyra dagar i praktikland

”Nu ytterligare ett kast. På väg till första dagen på praktik. Nytt ställe, nya människor. Vem är jag, vad kan jag, fixar jag det som förväntas...?
Så där skrev jag i måndags morse. Senare på kvällen plitade jag detta:
Egentligen hade jag tänkt att bjuda på lite av mina intryck från denna dag. Min första som praktikant. Men eftersom jag inte riktigt har fått rätt på alla tankarna själv ännu så väntar jag med det en dag eller två.

Nu har det gått fyra dagar och jag har fortfarande inte
kastat ut någon reflektion. Så det är väl dags. Nu. Trots att det fortfarande är en massa kluvet snurr i skallen. Men det som är allra tydligast är att jag bara såååå mycket vill ha ett jobb. Det känns märkligt att vara praktikant, och det lite åt det looseraktiga hållet. Jag som har drivit tidningar i flera år, är nu tillbaka på ett stadium mer än tio år tillbaka i tiden. Men jag försöker skita i att tänka på det och bara se här och nu. 
Och då dyker samma tanke upp: jag vill ha ett jobb! 
Och jag vill ha det där jag praktiserar, vilket aldrig kommer att hända, och det vet jag, till 100% och tyvärr! Jag trivs kanon! Miljön är superfräsch och inspirerande:


Men framförallt; vilka underbara människor! Jag hade helt glömt att det kan vara så på en arbetsplats. Att folk pratar med en och är vänliga, att man räknas och får höra bra saker… Jag! Den värdelösa och kuvade hackkycklingen. Svårt att ta in, så jag håller en låg profil. Egentligen emot min vilja. Knäckt av det förgångna… fan att det sitter så hårt i skallen… 
Som med intervjun idag. Jag har gjort tusentals intervjuer, på en höft sådär. Men jag trodde verkligen inte att jag skulle fixa det idag… Och det gick sådär, som jag redan skrivit. Nu väntar nästa steg att komma över. Det ännu tyngre. Det att jag inte tror att jag kan skriva. För det känns verkligen inte som att jag kan det… längre. Återigen på grund av den långvariga psyknedbrytningen på arbetsplatsen från helvetet och in-i-väggen-färden som det drog med sig. 
Och beviset på att jag verkar ha rätt är att jag har suttit halva kvällen, men istället för artikel har det varit blackout. Totalt mörker och ett helt blankt ark. Fortfarande… Kanske kallas det prestationsångest... 

Det här blev lite djupt och mycket rörigt. Men det är så det ser ut inuti min skalle också… Sorry om jag tråkar ut er med en massa shit. Lovar att hålla en ytlig profil imorgon igen… ;o) 
Och bara dravvla till det med reflektioner lite då och då. Okej? Gonatt & Kram!

Det kan gå snabbt eller snabbare, nu gick det snabbast

Klick i förrgår kväll, paket med hem från Schenkers utlämningsställe redan idag:


Från Noos. Och inuti befann sig den där Odd Molly Good s/s dress i vitt som jag har gått och kärat ner mig i. Bomullstrikåsaken med de allra finaste detaljerna: 




Jag låter bilderna tala för sig själv och hojtar iväg ut till min fixarlista igen. Dock med ett öga på Biggest Loser på tv4, för shit vad de imponerar på mig... Kram!

Dagens – som återupptog en gammal syssla


Ja jag vet att det ser för jäkligt ut i mitt kök. Med kläder till sortering, väskor att plocka undan, en brandsläckare som jag inte har någon aning om var jag ska placera och allmänt kaos. Men det ska jag ta tag i snart. 
Eller senare ikväll… för jag har en viktig sak till att ge mig i kast med denna afton. Jag ska skriva en artikel. För jag har gjort en intervju idag, den första på ungefär 1,5 år och det kändes superknepigt. Ovant och stelt och lite panikigt, för jag fick lite hjärnsläpp där ett tag och glömde det jag hade tänkt fråga… 
Men jag gjorde det! Trots att jag har haft fetnojja för det… Ni som har hängt med mig sedan arbetsplatsen från helvetet kanske fattar. Om inte så handlar det om att jag fick allt självförtroende om vad jag kan totalt raderad där… typ… Ska inte gå in mer på det just nu, kanske en annan gång, om ni vill höra och veta… 
Men nu, och först av allt fix som jag har på min att-göra-lista för kvällen; matlagning. men vi ses senare igen om ni vill... Take care. Kärlek & Respekt!

Snudd på katastrof & att ha vardagslyxat

Klockan är nästan 15 och jag har inte stuckit in nosen här på hela dan... Jag har helt enkelt inte hunnit. Halleluja, det är ju snudd på katastrof... Som det här med praktik och ett "normalt liv" kan ställa till det för en bloggberoende... ;-) Fast! Jag har även hunnit lyxlira idag. Med något som är riktig guldkant på tillvaron för mig:


Att få naglarna fixade. Hjälper nog till lite att jag gillar Lena som fixar dem en hel massa och att vi alltid har en massa att babbla om. Men det är en sak jag verkligen prioriterar, att fixa naglarna. Vad är vardagslyx för er? Peace out för nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 mars 2012

Det gick bara inte att låta bli…

… att klicka igårkväll när vackraste Odd Mollyholic gick ut med en rabattkod på hela 25% hos Noos. Och de hade den jag provade för andra gången i Odd Mollybutiken i Stockholm i fredags. Första gången den testades var i Malmö och det inlägget kommer ni raka spåret in på om ni klickar HÄR
Och som jag sedan ångrat en smula att jag inte tog istället för långklänningen… Mest för att den jag lämnade kvar hade jag egentligen velat kränga på mig på stört medan Tadaan får hänga till sig lite i väntan på sommaren. Jag pratar om…



… Good s/s dress, white. Den med den supersnygga spetsen i ryggpartiet. Normal i storlek om någon undrar. En nackdel finns det dock, och det är att jag har köpstopp… Oppps… För det kom jag visst först ihåg när det redan var klickat och klart. Och därmed så dags… Så det återstår att se om mr Make läser detta inlägg och bestämmer sig för att gräva fram en hammare och klubba mig i skallen med så jag skärper till mig… kommer till vett och sans och allt det där. Jag kanske ska sova med hjälm i natt för säkerhetsskull… Kram för idag!

Dagens – som undrar hur man får bort bläck

Det blev en återuppväckt "gammal" Molly som fick haka på mig idag. Kettle coat:


Inte ofta den luftas. En gång om året ungefär. Pinsamt nog!... Men det är något med den som gör att jag inte riktigt kommer mig för att välja den. Och idag kom jag på vad. Den är liksom lite för kort från axeln och uppåt, den är liksom lite för urringad så det känns som att den ska åka av när jag har på mig den, fattar ni vad jag menar? Och fler som upplever den så? Synd, för attan vad snygg den är… insåg jag också denna dag...
Annars då? Jo, praktik med lite blandat innehåll, mestadels framför dator. Och så kanontrevlig lunch med snygga Sanna. Jag glömde helt av att ta bilder oförlåtligt jag vet, så det ska aldrig hända igen... ;o)
Och bara för att skoja till det lite så har jag fixat ett par finfina bläckpennestreck mitt fram på min vita blus (som jag inte kommer ihåg namnet på… jo det gör jag förresten visst det, för den heter Multi anglaise ltd blouse). Fast det skojset gör mig ganska ledsen så nu undrar jag lite desperat om det är någon som vet hur man får bort bläcket?... 
Nu ska jag laga mat, ses lite senare om ni känner för det. Take care! Peace out!

Ett hopplöst I-landsdilemma

I måndags vårkappa. Och jag frös mig nästan blå... Så därför return av the vinterjacka igår. Och jag höll på att tuppa av till följd av värmeslag... Så idag blev det denna igen:


Drama coat som jag alltså klassar in i kategorin vårplagg. Och! Jag fryser återigen. Trots kofta under. Så det är ju inte utan att det känns som ett hopplöst I-landsdilemma... Som jag undrar hur ni andra löser?...
Back to praktikuppgifter. Kram på er! Och take care därute!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 27 mars 2012

Dagens – som assisterade och sedan stod i egna strålar

I förra inlägget nämnde jag rekvisita som skulle roddas fram. Den bestod av en hel hop shoppingkassar. Till en annonsbildsfotografering som jag var med och assisterade på. Snacka om att få vibbar till våra träffar... Eller vad säger ni?



Fotograferade gjorde den här tjejen som jag inte har träffat på ett bra långt tag, så det var superskoj, Tove, grym fotograf, ni hittar hennes hemsida HÄR
Sedan var praktikdag 2 till ända. Jag fattar inte riktigt vad som gick snett i den där sommartidsomställningen, men jag tycker att timmarna innehåller betydligt färre minuter sedan den gjorde entré i kalendern… Taskigt!
Jag fick ett litet spontanryck på vägen hem, en vilja att försöka hålla kvar min solbränna, som flagnar, så jag begav mig till ett ställe där det finns sådana här:


Solarium som man står upp och solar i, och det under betydligt kortare tid än de traditionella varianterna. Vilket är lika med två megaplus om ni frågar mig, som tycker att det är såväl lite småäckligt som rastlöshetsjobbigt att ligga i solarium. Vilket jag därför inte har gjort på hur många år som helst. Dagens sejour var snabb och smidig. Kanon. Så det lär bli repris i den solen. Och så fick jag även dokumenterat dagens stass där, om än i form av en riktigt übersunkig bild: 


Därefter knallade jag hem och fixade och donade lite. Och hux flux, som i nu, har det blivit hög tid att dra igång matlagning. Så hej och Kram från mig för nu!

Min dag hitintills



Ett par timmar framför dator. Reserscharbete. Sedan långlunch på Espresso house. Och nu ut på stan för att ragga upp en del rekvisita till en fotografering om en och en halv timme. Jag sliter inte direkt ut mig... Fortsättning följer... Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 26 mars 2012

Provning av Odd Molly summer 2012

Vad är oddsen för att man provar sex plagg, tre av dem dessutom i två skilda färger och att man bara skulle vilja roffa ner vartenda ett i en påse att ta med hem? Inte så stora enligt mina erfarenheter... Men! Det var precis så det kändes när jag gav mig i kast med att testa sommarplagg i Odd Mollybutiken i helgen. 

Tadaa long dress, vintage turquoise 1599:-   

Storlek 2. Ja vad säger man. Kärlek kanske… För tjosanhej vilken helt lovely klänning. I form, mönstermässigt, de flätade axelbanden och inte minst i material. Jag har en strak känsla av att denna, i alla de fyra färger som finns kommer att bli en av de mest sedda på dagensbilder här i Mollylandia i sommar.

Tadaa long dress, vintage white 1599:- 

Storlek 1. Eftersom klänningen är ganska stretchig i tyget så funkade även denna etta bra. Upptill. Däremot tyckte jag att den blev något för kort rent längdmässigt. Färgmässigt velade jag ett bra tag innan jag bestämde mig för att lägga slantarna på den turkosa. Men med stort hopp om att även denna ska bli min någon gång. För man kan aldrig få för många maxiklänningar. Tycker jag.


The silken tunic dress, vintage dark grey 3199:-

Storlek 2. Denna är en av de sommar-Mollysar som jag har varit allra mest nyfiken på. Och det med rätta för den är riktigt megaljuvlig. I underbaraste silke med många små fina och ganska diskreta detaljer. Rak i modellen och så älskar jag plagg med snörning. En vinnare rakt av helt enkelt, på allt utom prislappen… :o) Mer grå i verkligheten och inte lika blå som den blev på mina taskiga bilder.


The silken tunic dress, silky red 3199:- 

Storlek 2. Samma som ovan men i en minst lika snygg mörkröd variant. Love it!


Forsome tunic, silky white 4999:- 

Storlek 2. Återigen ett plagg som gör mig mållös… så mjuk, så fantastiska mönster, så sjukt snygg! Och nej jag får inte en spänn betalt för att säga det… ;o) Jag tycker det. Hela Forsomeserien är några av mina favoriter all time vad gäller Mollysar. Visst finns det virkade plagg av andra märken med betydligt lägre prislapp men inget som kan mäta sig med dessa välarbetade snyggingar. 


Forsome tunic, dark pink 4999:- 

Storlek 2. Denna visste jag inte ens fanns. Färgen alltså. Som tunika. För den existerar inte som produktbild och jag har inte sett den i en enda webshop. Den är nästan lite skimrande i färgmixen. Och läcker om den godaste karamell.


Riseabove solid tunic, white 1699:-

Storlek 2. Denna tunika, som är rak i modellen och i en skön blandning mellan bomull och siden, har jag inte reflekterat över förrän jag såg den i verkligheten. Jag tänker sommar, jag tänker barfota i sanden och jag tänker den där sundaymorningfeeling ni vet. Den är dock stor i storlek, en size skulle jag gissa.


Hightwist jumper, orange 2799:- 

Storlek 2. Jag skulle inte vilja kalla den orange, utan mer bronsguldigt brun. Liksom. I 100% bomull, så mjuk, skön, passformsbra och mer än lovligt snygg.


A-one silk long camisole, vintage turquoise 1099:-

Storlek 2. Den här färgkombinationen av turkos och mörklila är något av det snyggaste jag sätt i just färgkombinationsväg. Grymt snygg till jeans om ni frågar mig. Egentligen var jag mest intresserad av halerneckmodellen som finns i samma tyg men den fanns tyvärr inte i butiken så därför blev det denna som åkte på istället. Normal i storlek och en klar villha. Den här modellen också...:o)


Nu har jag ju redan avslöjat att den turkos Tadaa fick följa med mig hem. Men om jag skulle investera i ett plagg till av dessa vilket tycker ni att jag ska välja? Och vad tycker ni om sommarkollektionen? Gonatt & Kram för idag. Peace out! 

Jag hade visst vunnit

Pinsamt. Var det att plåta dagensbild inför oförstående publik idag. Fast absolut ännu mer pinsamt att delta i en tävling och sen missa totalt att man har vunnit… Som jag gjorde förra veckan. Det hos störtsköna Titti. Vilket jag fick veta när vi sågs i Stockholm i fredags. Och då jag samtidigt fick ta emot den finfina vinsten:


Ett hängsmycke med pling som sötaste elefanten och finaste firren bland annat. Tingeltangel av den sort jag bara precis älskar. Så det åkte direkt som sällskap till boxhandskarna på väskan och där bor det nu. Tusen tack fina Titti! 

Egentligen hade jag tänkt att bjuda på lite av mina intryck från denna dag. Min första som praktikant. Men eftersom jag inte riktigt har fått rätt på alla tankarna själv ännu så väntar jag med det en dag eller två. Okej? Som ersättning kommer jag istället att dela med mig av provningen jag gjorde i Odd Mollybutiken i helgen. Så titta gärna in igenom om nån timme om ni är nyfkna på den. Kram till dess!

Dagens - återvinning & smygförsök

Ibland är jag jäkligt glad att jag är slarvig. För efter en tidig morgon, med för långt kaffedrickande och filosoferande och därför alldeles för kort stund över att dona till mig så blev jag mer än glad när jag upptäckte att söndagens stass fortfarande låg slängd i sin helhet över vinskåpet. Så det blev återanvändning idag:


Och försök till smygfoto av den i en offentlig spegel i kapprummet på praktikplatsen. Försök eftersom det gick folk förbi som såg. Känner man sig ändå bortkommen och lite pinsam så kan man ju lika bra spela den rollen fullt ut. Tänker jag... Ses senare om ni har tid och lust. Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone