torsdag 31 maj 2012

Efterhandsrapport från Amsterdam – söndagen den 27 maj

Då var det rapportdags igen. Idag med ”bara” två inlägg… 34 bilder, alla härstammande från vår dag i Amsterdam i söndags. Och med start på ett fynd: 


Linne shoppat på marknad för en summa som motsvarar ynka 70 svenska riksdaler. Invigdes dagen till ära, dagen som var vigd åt picknick. Men som började med promenadande, i jakt på den där Mollybutiken som jag aldrig hittade. Men fick lite spaning av omgivningarna på köpet istället.


Det där med hästar som drar runt på turister i vagn hela dagarna har jag skitsvårt för. :o( Fick börja spana och plåta ännu lite fler hus för att släppa tankarna på de fyrbenta.

Snacka om förvånad när jag under en intensiv skyltfönsterspaning plötsligt fick ögonen på en katt. Sovandes bland slipsar och flugor. 


Och det var här vi hamnade i picknicksyfte. Vid ”vår” kanalkant. Satt där en massa förra gången vi var i den holländska huvudstaden och med tanke på att kanalen korsar här så händer det en hel del. En massa båtar passerar konstant och ibland krockas det…


… som de här två damerna som fick börja paddla sin båt efter att ha smashat rakt in i en annan och totalhavererat sin motor i smällen. 


Det figurerar även en hel del änder där eftersom de har ett bo precis i faggorna. 


Och så här ser bron ut från andra hållet. Bron som har blivit lånad till en del bilder på vykort och i resereportage. 


Och så här ser det ut i nästan vartenda gathörn som gränsar till en bro, en uteservering. Syns inte så bra här, bättre på nästa bild: 


Vi knallade iväg efter ett gäng timmar för att geocacha och se lite nya omgivningar. 
En malplacerad men väldigt vanlig syn; soppåsar i stora berg som dräller i de pittoreska gränderna. 


INLÄGGET FORTSÄTTER HÄR UNDER.

Ja jag fick husdille, jag vet… sorry för att ni blir överösta med dem, och ja, jag är en djurtant, så jag måste även klämma in fina fyrbentingar jag stött på.


Alla dessa vackra gränder, trånga, bökiga men alldeles alldeles underbara. Amsterdam är en stad jag absolut skulle kunna tänka mig att bo i. 


Eftersom det är tulpanernas stad och jag inte lyckats få en enda sådan på bild så försöker jag här kompensera med något annat färgrikt blomstrande. 


Och vips var vi i China town, där även…… Japan får plats på ett hörn, så också lite ryska tongångar:


Sedan började vi fundera på vad vi skulle ta oss för. Uteserveringarna lockade men de var redan helt överfulla, så stentråkiga som vi är så föll valet på att knalla tillbaka till ”vår” kanalkant och picknicka lite till. Så då gjorde vi det. Eller rättare sagt så stannade vi först till här, vid en annan kanal men det kändes fel. Liksom :o)Rätt bro och en kvällsuppdaterad dagens. Fortfarande Mollyfri. 


Honungskakor som jag aldrig sett här hemma och vin funkade alldeles ypperligt som kvällsvard. Och när vi såg att en fågel frenetiskt samlade löv och doningar till sitt bo så bestämde vi oss för att hjälpa den på traven. 
I fall ni undrar vad det gröna i bilden är… :o)


Duvsällskap och se solen försvinna bakom huskropparna är sådant som jag finner såväl nöjesaktigt som avslappnande. Och mycket mer än så blev det inte, trötta efter gårdagens mat- och vinorgie och allt promenixande så tog vi närmsta vägen tillbaka… 


… till hotellet och rummet och sängen och lite tv-tittande innan natten fick ta över. 

Vilket den snart får här och nu också. Jag har kvar min huvudvärk, är dessutom snudd på sjukligt trött och fortfarande inte helt deppbefriad… 
Så peace out för idag. Var rädda om er! Kram!

Dagens – som har sorgsamma Mollyfunderingar


Eftersom det inte har varit så mycket action utanför dörrarna här idag, i alla fall inget mer än vovvenad och en jourbutiksutflykt för att shoppa mjölk, så blev stassen därefter, enkelt odickadejig men samtidigt lite sorgeväckande… För jag är en smula ledsen över att många, alldeles för många, av mina Mollysar är för stora just nu. 
Visst, visst, jag har gått ner i vikt frivilligt och jag ska absolut inte gnälla över att jag fixade det. Jag vet det! Och det gör jag absolut inte heller, gnäller över det… Men! 
Allt det som så självklart var jag i klädväg under så lång tid är liksom inte kompatibelt med min kropp längre. Kanske inte ens jag längre… eftersom jag alltmer och alltoftare kommer på mig själv med att hellre välja andra plagg ur garderoben. Och för mig är det sorgligt… Men! Det kan ju vara en övergående trend, något som bara har slagit sig ner i min skalle för en tillfällig liten stund… Jag hoppas det, för hur det än är så älskar jag mina Mollysar. Tycker de är sååå fina. Även om det alltså är mest från galgplats jag ser dem nu… 
Jag fattar att jag kanske låter som ett komplett psykfall… Och kanske är jag det också… Eller inte… Någon som har varit i samma ”Mollysvacka” och fattar vad jag pratar om? Och har tips, så att säga...  Take care därute! Kärlek & Respekt!

Stulit timmar & min karriär på papperskorgarna

Spränghuvudvärk blev hemmajobbardag. Som jag helt ärligt även precis har stulit ett par timmar ifrån för att sova bort. För det fanns en enorm trötthet i den här kroppen också, en sådan som gjorde att ögonen gick i kors och det svartnade när jag försökte styra in blicken på datorn. Tack och lov gick det där över men skallebanket är kvar… :o( Men det är bara att inte försöka låtsas om och istället jobba i kapp. Vara lite duktig så där…
På tal om ikapp så upptäckte jag alldeles nyss en bild som hade landat hos mig på Facebook. Från en före detta kollega på arbetsplatsen från helvetet. En som fick respass därifrån långt innan mig. Vi pratar minst sex år sedan. Så snacka om att minnen kom ikapp när jag såg den. Minnen innan allt spårade ur men även ett mycket förträngt minne, som den bilden… Helt sjuk. Måste bara visa er:


Jag och M på gigantiskt foto på papperskorg. På alla stadens papperskorgar under ett par månader dessutom. Det var ångesttider det… ;o) Och ännu lite mer nu när jag inte kan låta bli att förundras över vad det är för igelkottfrisyr jag hade på den tiden… Haha… 
Shit vad tiden går, nu bara måste jag jobba ikapp här… men återkommer med en dagens lite senare, och ännu mer Amsterdamterror också, såklart… Kram!

onsdag 30 maj 2012

Efterhandsrapport från Amsterdam – lördagen den 26 maj

Kill your darlings är INTE min grej. Jag har extremsvårt för att sålla bort. Det gäller det mesta i allmänhet och just nu bilder från Amsterdam i synnerhet. Så därför kommer här hela tre inlägg på raken. 
Och det med bilder enbart tagna under lördagens bravader. Så nu är ni förberedda, och kan skutta ut igen om ni känner att tanten har gått lite väl överstyr. 
Annars; då kör vi igång… med start på Lanefeldts återuppståndelse i nederländsk tappning…


… tv-programmet som jag totalt snöade in på. Tack och lov tog det slut ganska fort och vi kunde knalla ut i den Amsterdamska myllan:


Glasögonmuseum. Det tycks finnas ett museum för allting i den staden. Ostar, hasch, diamanter, tatueringar, det sistnämnda återkommer jag till en annan dag. Men det finns något som det finns ännu mer av och det är…


… cyklar. Shit vad det trampas i den byn. Och rabiata som tusan är de, cyklisterna, minsta lilla man är i vägen och de plingar hysteriskt i sina ringklockor. Livsfarliga.Snacka om praktisk bil, lättparkerad om inget annat. Såg varianter på den flera gånger under helgen.
Här var vi på väg till en marknad, men stannade halvvägs för...


… frukost. Tonfiskbaguette, crossiant och smoothies. Inte hotellfrukost direkt, för den ingick ju liksom inte i priset, kostade till 300:- per person och dag så det blev nej tack till den. Och det här var ju inte fy skam det heller.  Gott och gav bra med energi att fortsätta traskandet. Till marknaden…
… som bjöd på ett mischmasch av gammal och nytt…


… lite växtlig fägring…… och mat från gårdar runt staden.  Spatserade runt där en bra stund. Shoppade inget men en sak stannade kvar i skallen, som vi därför klurade på medan vi tog en promenix.  


FORTSÄTTNINGEN FÖLJER I INLÄGGET HÄR UNDER!

Lite geocaching är ju aldrig fel, i alla fall om ni frågar nördmaken så en smula sådant sprängdes in när vi befann oss i krokarna av någon burk. 


Dryckespaus på coffeeshop i väntan på att…


De Poezenboot, katthemsbåten skulle öppna för dagen. Japp, det är precis vad det låter som, ett katthem på en båt. Superfint och fräsch och ett givet ställe att besöka de gånger vi har varit i Amsterdam. För att titta på de fina katterna som bor där i väntan på egna hem och för att bidra med en slant till verksamheten. 

Bara att blunda för att jag helst skulle vilja stoppa dem allihop i resväskan. Och istället traska vidare i staden...

… jorå, tillbaka till marknaden, för den där saken vi var lite sugna på kom mr Make på att vi  bara måste ha…  


... den som hänger här...


... fågelburen. Som blev buren därifrån, här över Damtorget... 


... och till hotellet för nerpackning. Medan vi fortsatte i andra riktningen. Till...

FORTSÄTTNING FÖLJER I INLÄGGET HÄR UNDER.