fredag 30 november 2012

Nyckelordet var mobbing

Tusen Tack för er respons i inlägget om mitt lilla bitchutspel i skolan idag! Med precis det jag ville höra: bekräftelse på att jag gjorde rätt… såklart :o) För det är inte helt självklart, så ska man ju inte bete sig… Men! Jag tycker definitivt att man ännu mindre ska hålla på med någonslags mobbing. För det är precis det som är nyckelordet här. I alla fall för mig. Vilket plötsligt slog mig när jag pratade med mr Make ikväll. Precis det som gjorde att jag reagerade, och ordagerade.


För under första lektionen, tidigare i veckan, med dem som gått kursen en vecka längre fick jag tillbaka väldigt liknande utstötthetskänslor om jag hade på arbetsplatsen från helvetet. Samma klump i magen, samma vidriga olustkänslor. Över bemötandet. Och det var exakt detsamma i förmiddags. Så att jag sa ifrån är ett friskhetstecken. Har jag bestämt. Som i att jag inte tar orättvist skit längre. Inte tolererar att bli nertryckt igen. Ett jäkligt stort mentalt steg för mig i kampen om att hitta tillbaka till självförtroendet.
Nu kanske ni undrar vad ni har med det att göra men det har ni, för er respons betyder också en hel massa del. Bara så ni vet!... :o) God natt & tack för idag!

Fyra adventer måste ju bli fyra presenter

Ni har väl inte missat att ni har chansen att bli ägare till ett superfint doftljus som Tofsar & Ting bjuder på. Den presentutdelningen hittar ni HÄR. Men eftersom det ”bara” handlar om två doftljus och det finns fyra adventer så svingar jag fram två gåvor till. Armband från Unica. Skänkta av fina butiken Factory Malmö. Dessa:


Armband med mörkbruna kulor och turkos peacemärke


Armband med vita kulor och orange stjärna 

För att ha chansen att lägga beslag på ett av dem gör du så här:

1. Gilla Factory på Facebook, klicka HÄR så kommer du direkt dit. Eller anmäl dig till deras nyhetsbrev, vilket du gör på deras hemsida.

2. Skriv en kommentar i kommentarsfältet och berätta vilket av armbanden du helst skulle vilja ha. Och vilket av varumärkena på Factory som du gillar mest. 

Du har på dig fram till klockan 18.00 på söndag, 2 december. Vinnarna presenteras sedan här under kvällen eller dagen efter. Lycka till! Tjing!!

Så kan man ju inte ha det

Rensar bilder i mobilen och springer på en hel hop med bortglömt julspan från gårdagens stadstur med Sanna. Och så kan man ju inte ha det, att bara kasta bort julpryttelbilder helt osedda så därför dumpar jag in dem här innan de faller offer för deleteknappen Med start på de jag okynnesknäppte i prylshopen Granit:

Resten, från en tokbelamrad butik får ni sukta efter en stund till. För nu ska jag fixa till ett annat inlägg, ett med ännu två saker som kan bli era om ni vill... Kram!

Dagens – som chockade sig själv och blev klassens bitch


Stickad kofta - Hunky Dory Skull knitted japan, jeans – Please. 

Stassen som fick haka med mig under skoldag nummer fem. Fast det har ni säkert redan fattat med tanke på att den är med som en dagens här… Vad jag däremot inte riktigt fattar själv är mitt lilla utspel idag… Jag ska ta det från början, i snabbversion. 

I måndags var det jag och fyra tjejer till som började utbildningen, som egentligen startade redan veckan innan. Så 12 personer, våra klasskamrater hade redan gått en vecka. Tanken var att vi fem skulle komma ikapp dem under veckan, göra det de redan gjort fast dubbelt så snabbt och vi har därför inte varit med de andra mer än vid ett tillfälle tidigare i veckan. Då kändes det som att de helst hade sluppit oss. Lite Robinsonvarning i luften med att de nya ska ut först. Typ… 

Och idag, när vi skulle ha gemensam lektion var det likadant. Ser och hör i ögonvrån hur en vuxen människa surar och gnäller ”i smyg” över att dennes plats är tagen av en av oss nya (jo vi kallas så, av lärarna också). När sedan ännu en tystmuttrar över att jag tagit dennes plats så fick jag bara spontant nog. Och sa ifrån. Högt och tydligt förklarade jag att om hon nu tyckte så kunde hon säga det till mig för jag hade inga problem att flytta på mig. 
Blev emotsagt på ett ”skylla-ifrån-sig-sätt” och fortsatte därför med att det var omöjligt för oss att veta vilka platser som är ”deras”, att vi inte bett om att bli inkastade i ”deras grupp”, att Robinsontänket är småaktigt och att vi istället borde kunna bete oss som de vuxna människor vi är… Typ så. Och typ att jag därmed nu har stämpeln klassens bitch i pannan. 

Även om de andra såg helt ställda ut så chockade jag nog mig själv allra mest. Jag, den menlösa übermesen, öppnar käften och kaxar!… Pinsamhetskänslorna dansade in i skallen så fort jag stängde käften igen. Men de försvann ganska fort för jag är visserligen väldans förvånad men ändå fan så stolt över att jag sa ifrån! Att jag lyckats gå ur en supertung mobbadsituation (på arbetsplatsen från helvetet som jag sa upp mig från för två år sedan), genom helvetet med totalkrossat självförtroende och nu har mod nog att stå upp för det jag tycker. 

För hellre det än att jamsa med i det jag upplever som fel. För det spelar ingen roll vad jag säger och gör, vissa kommer att ogilla mig oavsett och då är det bättre att vara den man är, för då vet man åtminstone att man är ärlig mot sig själv… Typ… Långt dravvel blev det, så over and out, tjing för nu!

En alldeles bedårande sötnos i rosa

Det låg ett paket i min irl-inkorg igår. Och inuti det ett annat paket:


Som i sin tur lurade på ett bedårande rosa innehåll:


Världens sötaste gris, med vingar, jag dog lite smått av kärlek där. Och för att gris skulle känna sig välkommen fick han snabbt sällskap...


... och en egen plats i rampljuset. TackTack som tusan Lingondarlingen för din gulliga tomteinsats som gjorde att jag hade turen att få denna förtjusande kompis till renen! Kram till dig & alla er andra!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 november 2012

Dagens – som har varit på dejt med fin bloggvän

Vi inledde med en stadspowerwalk. Som i att vi bara knallade på och hux flux upptäckte att vi hade forcerad nästintill hela citykärnan. Så då stannade vi för julspan i två butiker. Sälvklart knäppte jag bilder men eftersom jag inte hunnit gå igenom dem än så får de bli ett fall för senare inlägg... Span slukar energi så vi begav oss till en av mina favoritrestauranger, den med italienskt på menyn. 


Och med vi menar jag mig själv och...


... kamrat och numera "nästan grannen" Sanna


Vin, mat och en hel del avhandlande om livet i smått och stort och ur lite diverse vinklar och vrår så kände vi oss ändå inte riktigt hemåtgående. Så vi begav oss...


... till HM. Där vi härjade runt ganska friskt bland plagg och pinaler. Och...


... fick även lite testat. För en mjukfodrad långmunkis, vem kan motstå att provrumskonfrontera en sådan liksom... 


... och vi kunde inte heller låta bli att förundras över rena rama fyndpriserna på hur mycket som helst. Vi pratar 2-pack med tjocka strumpbyxor för 30 riksdaler, en hel hop med stickade tröjor till 50% rabatt och nagellack för 10:-. Till exempel. Fast efter ett tag tröttnade vi på att dreggla över prislappar och skiftade lokal till...


... Espresso House. Tomtelatte och pepparkaksmuffins var visserligen väldigt frestande men det var dessa attiraljer som hamnade på vårt bord till slut: 


Nästan samma färgskala i alla fall. Och där fortsatte vi babbla till klockan plötsligt befann sig nära 20-slaget. Och vi drog oss mot varsin boning. Jag definitivt med en hel hop av nyladdad energi innanför stassen. Som by the way har varit denna: 


Svart kavaj - Forever 21 Zippered blazer, linne - Odd Molly Rib jersey tank, pink, jeans - Please, pjux - Jeffrey Campbell Brit 2, två halsband med döskallar - Rock by Sweden, handledsvärmare - Aguarana sleeve warmer, dark grey. 

Och eftersom jag har snäppet mindre än sju timmar tillgodo innan klockan ringer för uppstigning så blir det sängdax på stört nu. Så god natt och tack för idag!

Ypperligt att dela ut presenter på första advent

Presenter är kul, speciellt att dela ut. Och när jag nu dessutom jobbar hårt på min roll som julnisseprospect så passar det ju ypperligt att dela ut presenter på första advent, när julen officiellt smygstartar. Tänker jag. Och eftersom jag fick med mig gulliga Annika som har webshopen Tofsar & Ting i det tänket så har hon två excellenta doftljus att skänka till er. Ekologiska sojaljus i vackert återvinningsglas och med fin tofs från Marocko. Dofterna det handlar om här är dessa:


Saftig apelsin


Min bästa julmorgon

Vill du läsa mer om dem kan du göra det HÄR. Och för att ha chansen att erövra ett av dem gör du så här: 
1. Gilla Tofsar & Ting på Facebook, du kommer dit direkt om du klickar HÄR

2. Skriv en kommentar i kommentarsfältet där du berättar vilket av dessa ljus du helst skulle vilja ha och varför just du ska vinna det. 

Du har på dig fram till klockan 15.00 på söndag, 2 december. Vinnarna presenteras sedan här samma kväll. Lycka till! Och peace out för nu!

Riktigt megaglad för mitt senaste klick


Det var den här sjalen jag rabattklickade i helgen, från Hunkydory. Provad i grått i lokal butik för ett tag sedan. Många gånger klämd på sedan dess men prislappen har känts övermäktig. Inte fullt lika tråkig med procent alltså... 
Och jag är megaglad för att fingrarna hann före hjärnan där för med en riktigt iskylekall vinterdag utanför dörren är denna filtrelaterade sak perfekt! Så den får haka på en tur till nu. När jag ska dejta fin bloggvän. See you! Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone

De där livsfarliga mailen...

... som dimper in i parti och minut, de som redan i ämnesraden skvallrar om rabatterad konsumtion, de jag allra oftast raderar på direkten. För att undkomma all form av frestelser. Men ibland är fingrarna snabbare än hjärnan. Och självklart uppenbarar det sig då något alldeles oemotståndligt underbart... Kanske något som redan blivit provat, och kärleksstämplat. Som i helgen... Råkade läsa, råkade klicka... Vilket gör att jag kunde hoppa på bussen i morse med en nykomling runt halsen och ner över frampartiet... Låter ju helflängt men här är en liten bit av den:


Vill ni ge er på någonslags gissning vad det är så är det helt okej... ;-) Tjing på er!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 november 2012

Månadens bästa på Instagram...


... vilket inte är speciellt objektivt eftersom jag är fetförbannad på allt vad teknik heter just nu. Den hatar mig verkligen! Allt, exakt allt, strular just nu... Telefonhelvetet, Internet, brödrosten... Och som om inte det skulle räcka och bli över så åkte min favorit, Fabbe, ut från Ink Master på TV6 nyss. Hade med tekniken att göra det också sas det. Annan teknik kanske men same shit!... Nu drar jag täcket över huvudet. Känns som det enda att göra just nu... Tjing & sånt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens – som precis kom på…

… att idag är det exakt nio år sedan som jag och mr Make blev tillsammans. Insåg det först nu när jag daterade bilden på dagen stass. Som är denna favoritklassade outfit, favorit just nu i alla fall:


Kofta – Odd Molly Egotrip short wrap cardigan, silky pink, linne – Odd Molly Ooh slip tank, almost black, svarta jeans – Please, bälte – Cowboybelts, döskallehalsband – Rock by Sweden, handledsvärmare -. Odd Molly Aguarana sleeve warmer, silky pink, pjux – Jeffrey Campbell Brit 2.

Och med den där tillsammansinsikten kom även nästa… för den betyder att vi visst hade bröllopsdag förra veckan… I torsdags måste det bli. Oppps liksom. Jag är värdelös på att hålla koll på sådant där. Hade inte andra påmint mig hade jag garanterat och totalt missat mina egna födelsedagar också. Just det är ju ingen större förlust men i alla fall. Tur mr Make är lika kass… 
Annars är de flesta jag känner fenor på sådant där. Hur är det med er, har ni koll på så kallat viktiga datum?... Ses senare om ni känner för det. Kram!

Att plötsligt vara tillbaka i februari

I lördags råkade det ju firarlanda en ny IPhone 4S i min omsorg. Inte en sekund för tidigt egentligen eftersom min gamla trotjänare sedan två år nu har så mycket krämpor att det bara lär handla om dagar innan den dör. Men! Jag har ändå dragit mig för att byta ut den mot den nya. 
Det av den enda anledningen att alla mina tidigare telefonbyten alltid har dragit med sig en sjuhelsikes massa strul. Men igår tog jag modet till mig och lät mr Make föra över alla mina pryttlar och doningar från gammal lur till ny. Eller rättare sagt; tanken var så, men såklart blev det inte så. För hur mycket som helst for upp i rymden, eller var det nu blev av... Så! Plötsligt är jag tillbaka i februari igen. 
Allt efter det är nämligen spårlöst borta... Telefonnummer, sms, bilder, appar... BlogPress likaså men som synes lyckades jag få in det igen, med mycket våld visserligen... Så! Allt det här svamlandet är egentligen inget annat än en test för att känna av funktionen av denna återinstallerade bloggattiralj. Och för att testet ska vara hundraprocentigt utförd så krävs det en bild också, så den kommer här:


Katter som inte är helt nöjda med det stressiga morgonstöket som pågår i boningen numera... Fast nu är jag i skolan. Dags för lektion. Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 27 november 2012

Dagens – som visst glömde en viktig aspekt

Kände att jag skulle nyttja ert tips och börja plocka fram en stass kvällen innan den ska användas. Även om jag är en sådan som i princip alltid går på känsla och humör och därför oftast ändrar mig om jag gjort upp klädplaner i förväg. Men ett försök är ju aldrig fel och eftersom det kändes som ett ytterst smart sätt att spara tid så tänkte jag till igårkväll. Vilket jag var otroligt nöjd med i morse. 
Det var bara det att jag visst glömde en viktig aspekt. För när jag skulle kasta på mig de tilltänkta klädtrasorna i morse, i sista allra sekund givetvis, så insåg jag att tänka inte riktigt räcker, plaggen ska ju helst även plockas fram på kvällen. För att spara in den där värdefulla tiden. Och givetvis hittade jag inte hälften av det planerade i panikstressen så det fick bli en megaspontan stass i alla fall. Den här: 


Stickad tunika – Odd Molly Crochet frill dress, dark berry, underklänning – Odd Molly Rock-a-fellow silk slip dress, dark rose, jeans – Please, pjux – Jeffrey Campbell Brit 2, halsband Uno de 50. 

Ja den funkade ju ypperligt den också, om jag får säga det själv… Inte för att det är så förbaskat viktigt vad jag har på mig bara för att jag ska uppenbara mig i skolan men jag är sådär löjlig att jag mår lite bättre och är nog lite gladare också när jag har på mig stassar jag trivs i. Så för det egna välbefinnandet är det trots allt viktigt för mig, hur patetiskt och ytligt det än må låta i andras öron… :o) 

Men shit vad trött man, eller åtminstone jag, blir av att använda hjärnan så där mycket och intensivt som jag gjort de här två dagarna. Är ju inte direkt van, jag skyller på det i alla fall och tröstar mig med att jag snart är invand i de nya rutinerna, men just idag, just nu, är jag helt klart sänggåendefärdig så det bara skriker om det vid det här laget. Så det får bli så. Och de där adventspresenterna som jag har att dela ut och tänkte presentera för er nu ikväll får tyvärr vänta ett dygn ungefär… Ses imorgon om ni har tid och lust. Kram, Kärlek & Respekt!

Det var lite för mycket överkurs…

… för mig med ett sådant där kalenderljus som jag yrade om i förra inlägget. Titti och Linda sa Åhlens så Åhlens blev det. Perfekt då det dessutom ligger i min färdväg från skola till hem. Och jag hittade ett sådant där ljus på direkten. Men! Det måste ju stå i eller på något också. Den grymt svåra frågan var bara vad… så jag snurrade runt och bökade i varenda hylla i butiken. Utan att hitta någon lämplig ståplats för ljuset. Så då blev det snabbt ett annorlunda alternativ istället:


En helt vanlig ljuslykta men med lite snöflingedekor eftersom det ju tvunget skulle vara julrelaterat, enligt mig själv då alltså. Och en liten röd glasgris som var så galet tacky att den fick haka på just bara därför. Jag kunde ju inte bara gå därifrån tomhänt, ska det nu julas loss så ska det minsann göras det efter konstens alla regler… :o) 
Men jag kan ändå inte låta bli att undra, och det trots att ni troligen skickar hit specialstyrkan i psykiatri nu, men vad sätter man de där datumljuset i? Visst kan man ta en ljuslyktsaktig sak eller något ditåt men då täcks ju en del av de sista datumen på ljuset… Eller ska man ha en slags mer glasunderläggsliknande pinal och fylla på med mossa och doningar?... 
Det är sjukt svårt det här med att försöka bli juladept… Sjukt svårt… Tjing för nu!

Om man nu plötsligt ska komma till insikt...

... med att man bara precis måste ha och behöver ett kalenderljus, eller datumljus eller vad de nu kallas... så hade det ju varit ganska bra om man gjorde det medan tid fanns att jaga rätt på ett. Men nu råkade jag komma på det igårkväll. Vilket är något sent då jag vill kunna börja elda på det om fyra dagar. Eller allra senast fyra dagar eftersom det alltid är skoj att fuska lite i förväg... :o) 
Så! Jag vill hitta ett idag. Webbutiker går bort eftersom jag troligast inte hinner få det senaste fredag i så fall. Och jag hinner inte riktigt fara stans alla butiker runt för att lokalisera ett. 
Så! Är det någon av er som vet var det finns irl? Helst ett lite tjockare då de smala = mindre stabilitet = katter tippar omkull och sätter fyr på boningen i ett nafs. Det behöver inte vara lika fint som det Flipfloppan kommit över men minst lika kraftigt: 


Bilden har jag olovandes stulit hos ovan nämnda dam

Ja lite allmän sådan panik över livets största viktigheter är vad som snurrar i min skalle just nu. Helt ofattbart vad den där idiotin att börja gilla jul ställer till med... Fast nu: till skolan. Med dagens stass som blev ett ofrivilligt panikval, lutar åt att ni får den storyn här lite senare. Och så ska jag leka adventstomte och ge er chans att kamma hem lite saker. Fast det dröjer till ikväll... Så to be continued... Kram!

måndag 26 november 2012

En bloggaward har landat

Jag blev så glad, för jag har fått en award! Av supercoola Tina i Danmark. Upptäckte hennes blogg alldleles nyss, vilket var en riktigt positiv överraskning. Hon har en häftig stil med Mollysar i fokus. Så kika gärna in till henne. Med awarden följer två uppgifter. Att skicka den vidare och att svara på några frågor. Jag tar mitt svarsdravvel först:Drömresa: det måste bli en jordenruntresa. För det finns så otroligt många platser jag skulle vilja besöka. Som till exempel Indien och New York, Australien, de flesta länderna i Sydamerika och Afrika, Kambodja, Vietnam, Borneo. Kazakstan, Italien, Litauen… Jag skulle vilja åka tillbaka till Dahab på Sinaihalvön, kryssa runt bland Europas huvudstäder och ö-luffa i Grekland… Skulle jag fått chansen skulle jag kort sagt vilja besöka vartenda land i världen… 

Favoritsysselsättning: jag gillar omväxling så en mix av att umgås med vänner, träna, blogga, fika, titta på tv, laga mat, festa och gå på konserter, även om jag gör de där två sistnämnda sakerna alldeles för sällan i dagsläget. 

Hur ofta är du på Facebook: jag klarar inte riktigt av Facebook, för mycket lyckolullare som borde tagga ner och folk från forntiden som jag känner mig fett stalkad av så jag klickar mig i princip aldrig in där. Vilket inte är riktigt sant för ungefär en gång i veckan kikar jag in på sidan som våra hundars uppfödare har. Och som bara är för oss som köpt hund av henne. Kul att följa vovvarnas släktingar och se bilder på världens finaste hundras :o) 

Vad önskar du dig till jul: ett jobb, för det är det jag önskar mig mest av allt hela tiden. 

Favoritmat på julbordet: eftersom jag inte äter kött så går mycket bort. Men å andra sidan är jag ganska förtjust i sill och lax så det får nog stå som favoriter. 

Drömyrke: hmmm… har ju haft mitt drömjobb redan. Nu är jag mest ute efter en arbetsplats att trivas på, både vad gäller arbetsuppgifter och arbetskamrater. Men en liten dröm att syssla med, fast bara på halvtid då jag tycker det är stentråkigt med ensamjobb i längden, är att skriva böcker. Har ett par elt skilda idéer om vad de skulle handla om i så fall… 

Favorittidning: läser inte så mycket tidningar längre, annat var det under min fotoera för ett gäng år sedan då jag storkonsumerade modetidningar från världens alla hörn. Nu tycker jag att den sortens tidningar är ganska enkelriktade och därmed tråkiga. Fast det var inte svar på frågan… Svaret får bli tatueringstidningar eftersom det är de jag läser mest och helst just nu. 

Favoritdesigner: Lars Wallin. En sådan där liten hemlig dröm jag har är att en gång i livet få bära en av hans ståtliga festblåsor. Det under någonslags fabulous lyxtillställning. 

Vad gör dig glad på en måndag: när jag har något meningsfullt på schemat. Vilket jag har ett tag nu då jag började skolan just denna måndag (i fall ni mot all förmodan har missat mitt tjat om det… :o)).

Vad driver dig till att skriva blogg varje dag: det är inget jag tänker på, jag bara gör. Har man inte längre någon tidning att klottra full med text så får man ju ta det som står till buds för att kunna terra andra med sina bokstavskombinationer… Liksom :o) 

Jag vill skicka awarden vidare till tre tjejer som jag gillar väldigt mycket eftersom de ger mig bra vibbar, de verkar otroligt ärliga och förbenat härliga. Och de är: 

Och det var alles från mig för den här gången. Så tack och peace out för idag!

Dagens – som frågar er om ni har något bra system


Stickad tröja – Odd Molly och föregångaren till SS12 Jacquard jumper, mid grey, svart linne under – Odd Molly Rib jersey tank, almost black, jeans – Please Fancy, pjux – Jeffrey Campbell Brit 2, bälte, Cowboybelt, handledsvärmare – Odd Molly Aguarana sleeve warmer, dark grey.

Helt galet. En garderob så överdrivet sprängfull med kläder att det är ett under att väggarna fortfarande håller ihop i den, och ändå panik i morse över vad jag skulle ta på mig. Dag 1 där jag måste tänka efter liiite mer än till den vanliga slappoutfiten och redan det problemet… Så nu blir det till att försöka få ordning på stassarna. 
För jag tror att mitt så kallad klädproblem (det kraftigt I-landsstämplade…) i stort och mycket handlar om det oöverskådliga kaoset som råder där idag. Med för stora plagg i förgrunden och de som faktiskt passar lite här och var men inte i de första blickfången. Liksom. 
Så därför har jag stått och tokstirrat rakt in i klädsamlingen ett bra tag nu. Dock utan att veta var jag ska börja. Hur jag ska gå till väga för att snabbt och smidigt kunna rycka ihop ett kit på nolltid i fortsättningen. Ska jag kanske hänga efter färg, eller kanske efter vad det är för typ av plagg?... Det står helt still i skallen inför detta livsviktiga görande… 
Så! Därför frågar jag er… Har ni något smart system på era kläder? Och hur ser det i så fall ut?... Kram från frågedrygaste tanten i landet!

När Mollymatte inte riktigt räcker hela vägen

Första dagen i skolbänken. En massa blanketter att fylla i. Inga konstigheter. Ett test i svenska med tillhörande novell som skulle plitas ihop. Hela hjärnan fylldes av prestigeångest, efter sisådär 12 år i skrivandets tjänst kände jag en viss egenpress och siktade därför på alla rätt och en story med värsta grymma känslan i. Kändes okej om än inte som jag riktigt ville. Men sedan! Värsta paniken!


Matematiktest. Har alltid sagt att jag kan bokstäver men inte siffror och shit vad rätt jag har i det! Tyvärr rättare än vad jag någonsin trodde. För min Mollymatte räckte inte riktigt hela vägen. Fattade verkligen inte hur jag skulle tänka, räkna, få till det när det gick bortom "30% på en Molly blir..." Så nu vet jag vad min nästa hobby får handla om - att lära mig procentsatser ur alla vinklar och vrår. Lika bra att börja googla någonslags kunskapsbank inom detta gebit på en gång... Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vill ni ha lika skitsnygga armar som mig?...

… I så fall ska ni investera i senaste numret av Femina. Det där med kombinationen mig och skitsnygga är ett skämt men faktum är att en av ”mina” superfenomenalt braiga instruktörer på ”mitt” gym tipsar om just träning som främjar snygga armar i den tidningen.


Enkla schyssta övningar att göra hemma. Vilket genast triggade igång mitt dåliga samvete, för att träningen har blivit så brutalt undanskuffad och fetförträngd under allt för många veckor… Men! Dumt att hålla på att ondgöra sig över sig själv för det, gjort är gjort liksom. Och dessutom hinner jag inte ens tänka på träning just exakt nu. För just exakt snart har jag en utbildning att stämpla in på. Första dagen i skolan. Lite spännande… Hoppas ni får en bra dag därute. Tjing för nu!

söndag 25 november 2012

Liten rapport från en julmarknad i regn

Hade ju lite hoppats på att det inte skulle regna på Råå, där julmarknaden, eller julskyltningen som det kanske heter, hölls denna dag. Det var fel, för det regnade minst lika mycket där. Och blåste. Fett. Fast vi försökte nonchalera det vädermässiga läget och gav oss i kast med begivenheterna istället. 
Som innefattade väldigt mycket lotteribodar, flest med ål, kakor, choklad och varukorgar på vinstmenyn. Men det fanns även saker att komma över utan att behöva gå via lotter, för de såldes såväl mer eller mindre julrelaterade pryttlar och ting som ätbara saker. 


Den största anledningen till att mr Make beträdde julrelaterad mark med var för att vinna en ål. Och även om det inte blev riktigt rätt så...... lyckades han få med sig en rökt makrill från första stället han stannade på. Och senare även en helsida rökt lax från lotteri nummer två. Ganska bra jobbat där. Och lätt värt besöket. Viket det även var då vi sprang på snyggo-Sanna och hennes darling A. Blev bjudna på glögg av dem, ett extremtrevligt initiativ! Som gav ny energi, som vi omsatte i att spendera ett par pesetas i djurpryttelståndet. En tröja till lilla frusna hunden och en pipleksak till den något större. 


Så det var trots allt en riktigt nöjd familj som genomblöta satte sig på bussen hem efter nästan en och en halv timme bland tomtar och annat lite smått obehagligt i julväg... ;o) Nu mat så Kram för den här gången. 


Dagens - som trotsar regn, rusk & mörker...

... för att åka på julmarknad med la famiglia. Fråga mig inte varför eftersom jag inte riktigt är på det klara över detta idiotidrag själv... Tjing! Och var rädda om er!


Vit tunikakoftgrej i bomull – Vintage by Fé, Lace long jacket, t-shirttunika med tryck under – Maison Scotch, sjal – Odd Molly Cascais sjal multi, jeans – Please.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Om att ha en (utökad) firardag – del 3

Firandet igår stannade inte riktigt vid båtturen. Men resten fastnade inte på bild, ingen förlust i sig då det inte var så mycket märkvärdigare än att mr Make fixade till sin galet goda svamprisotto. Till det lax och ännu mera rödvin. Tanken var att toppa med efterrätt men när jag läste i receptet att den skulle stå i kylen i minst fem timmar innan den var glufsbar så sköt jag snabbt upp det projektet. Till idag. För att få en utökad firardag så att säga… Ett ganska smart drag om jag får säga det själv… :o) och ett drag som innebär att det blir efterrättsfix här alldeles strax.


Tiramisu med rom och pepparkakor från Icas recepttidning som jag tipsade om häromdagen. Jag och bakerier är väl inte de bästa kompisar så vi får väl se hur det blir… Fast säger man egentligen baka om efterrätter av det här slaget?... Oavsett så lutar det åt en sväng på julmarknad medan tiramisum vilar upp sig i kylen. Kan ju vara lite firarfeeling över att få känna julstämning också. När man nu kämpar för att gilla den där högtiden… Vad ska ni göra idag? Peace out för nu!

Något som väckte en hel del bryderier

Om man råkar vakna klockan 04 och inte kan somna om så kan man ju alltid roa sig med att gå igenom bilder i sin mobiltelefon. Vilket jag gjorde nyss och hittade några från min utflykt i Höganäs i förrgår. Några som jag glömt bort, skumt nog eftersom det som blev dokumenterat väckte en hel hop med bryderier i min skalle.Äpple på träden i slutet av november... Maskätna och ganska skabbiga men ändå. Äpplen! Nu!... Är inte det väldigt märkligt och snedvridet?... Tjing och Take care!

- Posted using BlogPress from my iPhone