Powered By Blogger

fredag 31 januari 2014

När koja plötsligt blir slott

Finbesök kräver finstädning och aldrig förr har min lilla tvåa känts så gigantisk som idag (fast igår då klockan nu visst passerat slaget för ny dag) Fantastiskt hur minimal koja plötsligt kan förvandlas till volumiöst slott... Men! Jag hann nästan, få det i någonslags nästanhyfsatskick. Innan Gunnarssons ankomst för någon timme sedan. Tur jag har riktigt undermålig belysning i boningen... 
Och för att byta lite ämne kommer två bilder från min promenad till the arbetsplats i morse. För det är tydligen tema stadsnatur här denna vecka... Peace out!



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 29 januari 2014

Blandat med kul och kaos i snöhelvetet

Insikt om hur trist, jobbigt, energislukande det kan vara att stå på myndigheternas icke-kompis-lista och hur galet megasupermycket jag egentligen har saknat att ha ett jobb. För hur krävande det än må vara så här i startfasen pratar vi någonslags euforistatus som stämplat av sig på det mesta. 
Det är den stora sammanfattningen av mina dagar hitintills denna vecka.

Vad gäller det något ytligare planet så har jag bland annat att sålla mellan utseendekomplimanger, en rolig kväll i receptionen på Friskis, däremot och tyvärr desto mindre av egen träning. En hop sms och mail jag inte hunnit svara på, vilket jag härmed ber massor om ursäkt för, en nyinflyttad lampa, tomt kylskåp, städpanik och ett obskyrt nattligt telefonsamtal. Och ett väderläge som just nu ter sig så här:


Ja lite så är mitt liv just nu... Blandat med kul och kaos i snöhelvetet... Kram!

söndag 26 januari 2014

Lyxmat, favoriter & vadkramp - bilder från min söndag


Supergod lyxmat från en av stadens finaste finrestauranger och ännu finare tjejer att dinera tillsammans med…


... en bästa snyggchef med smak i världsklass vad gäller träningskläder, lika bra som mig faktiskt, då vi köpt samma prickiga träningsbyxor. Och två absoluta favoritinstruktörer som denna dag dock bytt sina pass mot att hänga med...


... till exempel en skäggyvig och smått förvirrad yogaguru, som dock lyckades kreera ett äkta konstverk med hjälp av kladdkaka och grädde. 


En dagens stass som prydde mig och skönaste stilen som prydde kollega Malin då hon fick någonslags kramp i vaden. Lägg till bakåtblickar och framtidsvisioner, mingel, filmvisning och nerplitade tankar på papper, allt i träningens tecken, och ni har ett par timmar från min söndag. Från uppstart inför 2014 på Friskis. Tjing!

Med en nattlig kompis i bädden

Min nya grej är tydligen att vakna mitt i natten och inte kunna somna om. Vilket betytt lite småpanik dagarna i veckan när jag haft att lära mig ett nytt jobb på agendan. Och därmed verkligen velat maximalsova mig till så mycket pigghet som möjligt. Men! Eftersom det ligger en ledigdag närmast nu så har jag denna natt släpat med mig en kompis till bädden istället för att försöka tvångssova. En god fet kompis, tv och doftljus. Finns sämre sätt att spendera ofrivillig vakentid på... Tjing!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 25 januari 2014

Någon kanske måste vara tönten så den rollen är nu min

Det allra bästa sättet att dra igång en helg och troligen det roligaste också, är ett tidigt lördagspass i träningsstass. Och inte blev det sämre av att jag premiärade ett par garderobsbortglömda träningsbrallor idag. Inspirerad av lika delar ett inlägg hos Helena igår och träningsplaggsinspiratör Gunnarsson. Vi pratar... 


... ett par mönstrade tights, som jag shoppade i höstas eller om det var i våras… men som jag sedan fetfegat att använda. Just för att de är mönstrade. Något jag tycker är superhäftigt och gladinspirerande på andra, men har tyckt att det inte passat just mig, att jag fått töntstämpel istället för coolstatus. Men! Någon kanske måste vara tönten så efter de nya prickiga och nu dessa blurriga är den rollen numera min… and I like it! Det blir faktiskt en smula roligare när man vågar. Både att bojkotta tråksvart på benen under träning och rent generellt med det mesta i livet… Tjing! Och tusen tack snälla för alla era grattis i förra inlägget! :o)

fredag 24 januari 2014

Abstinens, totaldissa & en vidsynt människa

Joråsåatt, jag fick visst en släng av svår bloggabstinens den här gången också, och sådana är det ju lika bra att ge efter för, så därför är jag tillbaka här och klottrar trams och oväsentligheter igen… :o) 
Anledningen till att min timeout uppstod överhuvudtaget handlar såväl om tråkigt som om roligt. Det negativa tänker jag totaldissa att lägga något som helst fokus på. Det positiva är att jag har blivit med jobb!!! Visserligen bara en timanställning så kniven på strupen är fortfarande obehagligt sylvass och ytterst kännbar… Men! Ändå! Ett jobb! Inom en bransch jag velat ta mig in i ett tag men inte haft en chans till då mina tidigare erfarenheter därifrån är obefintliga (och de flesta arbetsgivare verkar sakna brett tänkande...) Till jag träffade en underbart vidsynt människa som såg mig istället för att strikt stirra sig blind på meriter i ett cv… 

Så den här veckan har präglats av utbildning på nya jobbet. Tufft, extremt mycket nytt att lära men så in i bomben superkul! Och mer än så tänker jag inte gå in på vad gäller arbetet överhuvudtaget, inte just nu i alla fall, så därför är det även helt olönt att ni frågar, för ni kommer ändå inte att få några svar… :o) 
Fast lite bilder kan ni få, från trappuppgången som passeras på väg upp till jobbstället, en hel klump med dagens stassar (som jag plåtat på någonslags omedveten rutin, kanske lite peppad av att jag haft nya speglar att tillgå...), spanad kudde på Hemtex, där jag reashoppade tokbilligaste gardinen ever (som dock icke hamnade i fotofokus men kanske gör till helgen då jag tänkte haka på Lingons roliga fotoutmaning ”8 snabba hemma hos mig”) och Ajax som till sist kom på att hon nog ändå gillar snö och gav sig i kast med snöänglar a la hund. Typ… Helt enkelt en liten del av det som präglat min vecka… Peace out & god natt!

måndag 20 januari 2014

Tack och hej på ett tag

Jag tar timeout från bloggen. Take care därute, Kärlek & Respekt!

söndag 19 januari 2014

Grepp 1A, som alltid & sötdupera – min dag i lite bilder

Mardrömmar, dålig sömn. Matt, sliten och relativt utled på att en bra sak som händer i mitt liv genaste följs av tre värdelöst skitnegativa… Och hur jäkla kul är det att befinna sig i det tillståndet? Inte alls tycker jag, så därför tog jag till mitt grepp 1A när det kommer till att rensa hjärnan, få ut ilska och frustration, fylla på med energi och lite jävlaranammalycka. Jag knallade till mitt favoritställe. Gymet.


Och det gjorde ju inte saken sämre att sötaste kollega M var där och lyste upp, dels med sig själv och dels med sina mångfärgade gladtajts. Så nästa punkt i programmet gav jag mig därför i kast med betydligt sorglösare, piggare, adrenalinkickad till sinnet. En lunchdejt med min mamma. Såklart med lite gung under fötterna, som alltid på en båt…


… och som nästan alltid med att mitt menyval föll på pastasallad och rödvin. Och som synes blev det Ashkängorna som fick äran att tjänstgöra på mina fötter denna dag (fast att jag nog egentligen tyckte att det hade varit lite snyggare med de högskaftade stövlarna till den stassen…).


Ajax hund på medhavd filt lyckades sötdupera personalen så de bjöd på en massa röd korv. Två tanter var inte lika charmiga tydligen så därför fick vi betala våra semlor själva. Men attans vad goda de var. Ja lite så har en del av min dag varit. Upp och ner. Fast mest upp… Peace Out & Kram för den här veckan!

Dagens – med ett löjligt svårt val

Tackar och bugar för kommentarer i förra inlägget, där de flesta av er dessutom skrev vad jag hoppades.... :o) Om klänningarna som jag helt missade att berätta att de kommer från HM Divided (länk HÄR) och kostar 199:- styck. Lite av ett klipp alltså, vilket till stor del låg till grund för att en av dem följde med mig hem, den svartvita med svalorna, som därmed även kunde bli utsedd till dagens stass denna söndag. Vilket i stort sätt var frid och fröjd till jag skulle addera pjux till dressen inför en utflykt. För det visade sig vara löjligt toksvårt att välja. Mellan…


… högskaftade stövlar och grova kängor. Så de åkte på och av, på och av, säkert ett tiotal gånger var, medan velandet alltmer eskalerade till småpanik. Och detta fortsatte till klockan hade rusat på så mycket att jag helt enkelt var tvungen att flänga iväg iklädd det paret jag råkade ha på mig då. Vilka det blev avslöjas i nästa inlägg. Jorå, här sitts det och trycks på den spännande upplösningen... ;o) 

Kan dock avslöja på stört att det kändes en aningen konstigt att knalla runt i kort klänning men jag kände mig dock inte lika fel och ful som jag lite förmodade och förfasade mig över att jag skulle göra. Så bra där i alla fall då jag ju lite ibland vill ha komplement till mitt eviga jeansbärande… Så är det... Peace out för nu!

Om att fiska efter en ny stil

Nej jag vill inte byta stil. Jag önskar bara att jag hade en annan stil också, en att kunna ta till som avbytare lite då och då. För det kunde vara kul med omväxling... Och tänkte att kontrasten till jeans är klänning. Och när jag dessutom av en slump sprang på en modell jag spontangillade, vilket är ovanligt, så ansåg jag att jag var tvungen att testa den. Så då gjorde jag det, i båda de utförandena jag tyckte om.


Nu är ju då inte tanken att jag skulle bära dem så här rakt upp och ner med bara bleka ben, utan smycken eller några andra attiraljer som liksom är jag.. Men vad säger ni; hiss eller diss? Båda eller någon av dem?... Trevlig söndag därute!

lördag 18 januari 2014

Hur man singelraggar bästa sällskapet en lördagskväll...

... tillika utan att behöva klä upp sig, göra sig till eller riskera att hamna mitt i ett katastrofscenario... om man till exempel hade fått för sig att gå blinddejt eller uppsöka krogen eller nåt...Man lyfter helt enkelt på luren. Och får bästa dejten trots att den befinner sig si så där 50 mil uppåt i landet. Klockrent! Tjing & Gonatt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jag fattar inte hur något så vansinnigt vidrigt...

... på samma gång kan vara ganska himla vackert... Kanske att det senare beror på att jag befinner mig inomhus nu, slipper få blåsregnet och iskylan rakt i ansiktet och innanför kläderna... Efterhandsser bilden i värme och därmed är behaglighetsfärgad av positivitetsvibbar... Tjing! Och take care därute!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Min nya lördagshobby – att plåga mig glad

Förra veckan bakis så in i kaklet, idag med magontet från helvetet. Men i hopp om att jag skulle lyckas skutta bort det begav jag mig till gymet. För att tillika inta ett för mig helt nytt pass. Jympa medel puls. Ingen vidare verksam medicin mot magont och fy attan vad jobbigt, snudd på plågsamt, inte minst på grund av det där onödigt onda, men shit vad skoj ändå. Megaskoj rent av. Mycket på grund av den excellenta inspirerande ledaren som spred glädje och energi till varenda cell och molekyl i kroppen. Även om jag kanske ser mer skitsur än glad ut på bilden.


Totalt slutkörd dock, men adrenalinlycklig ända in i själen. Exakt vad jag behövde idag. Och efter att ha spenderat en del av den nyvunna energin på ett Icabesök blir det till att lägga resten på en långvovvenad nu så Peace out & Kram!

fredag 17 januari 2014

Dagens – ett slags motsatsläge

Kan ni känslan av att ha en bild i skallen av hur ni vill att en uttänkt stass ska se ut när den testas på kroppen? Och har ni då även varit med om att det väldigt sällan blir som man vill? Det är i alla fall min erfarenhet, att visionen typ aldrig stämmer med verkligheten. Och i princip alltid till verklighetens nackdel… Idag var ett slags motsatsläge. Där i-huvudet-spånad stass funkade en smula bättre än jag hoppats.


Oversize t-shirt – Religion clothing, svart kavaj – HM, jeans med nitar – Please, halsband X2 – Rock by Sweden, handledsvärmare – Odd Molly, pjux – Ash. 

Och med inget mer att tillägga till de ytligheterna stämplar jag in för kväll. Med nybryggt kaffe i stormugg, en Noima katt i knäet, en Ajax hund bredvid och en lite småsexig Rocky på tv. En rätt hyfsat bra kväll att stämpla in till... Peace out!

Närkamp, knasiga & vardagsglädje – min dag i lite bilder


The returm of the snö. Tänker inte gnälla över hur mycket jag avskyr den, eller hur skeptisk även Ajax är till skiten, har ju liksom gjort det förut så det får räcka med det… Däremot lyckades jag hålla mig på benen idag, inte ett enda druttande i backen, inte på hela vägen till jobbcoacheriet ens, bara en sådan sak liksom.


Väl där stod Elin för dagens ambitionsinsats genom att framgångsrikt gå i närkamp med kopiatorn för första gången. Det kollades av nyinkomna jobb, käkades kebab och falafel, intervjufrågepratades, postis satt arbetsredo iklädd sin uniform, F bjöd på kaka, M berättade om sin kommande dejt… Allt medan thailändaren viftade med klementiner toppade med grendelar och jag konstaterade att det är jäkligt sköna och småknasig typer jag har att spendera tid med där. De livar liksom upp allt tråktrist genom att bara vara rätt jäkla roliga.


För att liva upp den blåsäckliga tillbaka-till-stan-promenaden ägnade jag mig åt en smula skyltfönsterspaning. Och i vanlig ordning kunde jag inte låta bli att falla för en lampa i favoritelbutiken. Dagens absolut ovanligaste stod dock hundarna hos låssmeden för. Japp, levande, i skylten. Där de med sitt snyggposerande bringade ännu lite mer vardagsglädje åt min tillvaro. Vilket absolut och definitivt även nästa inslag var, det vankades nämligen fikadejt med Jeanette på favoritkaffehaket.


Ja lite så har min fredag gestaltat sig. Inget märkvärdigt men ändå en riktigt bra dag, förutom snöhelvetet då men den skulle jag ju inte klaga på nåt mer... Tjing! 

torsdag 16 januari 2014

Dagens – på långlunch och snöblåsig promenad

Jag har inte bara gratisshoppat träningskläder idag. Till exempel passade jag även på att dokumentera dagens stass när jag befann mig i Stadiums provrum:


En stass bland annat byggt av två återupplivade garderobsvärmare. Två Mollysar: Multi anglaise ltd blouse, white och Timeout wrap cardigan, vintage dark grey. Och med dem under vinterjackan avhandlades även ett ytterst segdraget besök på banken. Följt av en kontrast till det i form av meganajs långlunch med Anna, med en himla massa humörhöjande och på annat sätt berikande babbel. Därefter promenad i ett slags blåssnöigt äckelklimat som även Ajax fick haka med oss på.


Efter de aktiviteterna och åter i boningsvärmen fick jag ett superbra besked, som firades med ett cirkelfyspass, en påse bullar från finkonditoriet och ett glas rött.  Ett riktigt lyxfirande alltså :o) Innehållet i det där beskedet berättar jag om först när det har landat i min skalle, när jag sett det bli verklighet... :o) Gonatt & Kram!

En valkdöljare, ett välbehövligt och ett fulroligt par

Ett ytterst oväntat men absolut megaschysst mail för någon vecka sedan fick mig att kliva in på Stadium idag. 400 riksdaler från Friskis&Svettis att handla valfritt för och på toppen av det 20 procent rabatt. Alltså 500:- att gratisfynda upp. 
Eftersom träningskläder troligast är det jag sliter allra mest på, av allt jag äger, var det till den avdelningen stegen styrde. Och efter att ha baxnat ungefär hälften av butikens samlade utbud till provrummet blev det en valkdöljare, ett välbehövligt och ett fulroligt par som fick följa med mig hem. Jag pratar om denna färglösa trio: 


Oversize linne från Soc att använda de dagar då kroppsnära känns lite för avslöjande, de galna prickiga från Adidas som bär på en tydlig känsla av mysigaste pyjamasbyxorna och bland annat därför vann mitt hjärta på studs. Och svarta tajts från Nike som kvalificerade sig på grund av sin längd. För efter att ha svettats runt i hellånga träningsbyxor hur länge som helst blev jag av tvättekniska skäl en dag tvungen att plocka fram ett par ratade men rena trekvartslånga ur garderoben. Vilket blev dagen då jag insåg att de kortare innebär mindre värmeslag och därför har just det paret blivit flitigast använda på sistone. Och därför var de också i stort behov av ett par avbytare… Long story för en shoppingutflykt... fast nu vet ni om ni skulle undra över mina val... :o) Peace out!

onsdag 15 januari 2014

Jag fick en ytterst oväntad present idag…

… en present som gjorde mig såväl skitglad som lite konfunderad. Glad för att det handlar om något jag väldans gärna velat ha sedan jag såg ett intressefödande inslag på tv för ett litet tag sedan. Konfunderad då jag inte riktigt vet hur jag ska tolka det. Som att jag är förbannat otränad och i starkt behov av skärpning och tips, eller bara som väldigt gullig välvilja från en som är intresserad av hälsa och träning, till en hyfsat likasinnad. Jag väljer det sistnämnda… Och presenten är…


… Paolo Robertos relativt nysläppta träningsbibel. Med funktionella övningar att utföra på hemmaplan utan redskap. med träningspass som bara tar en ynka kvart om dagen i anspråk. Lägg till grymsnygga bilder och smilbandshöjande citat.


I love it! Och ska därför anta ännu en egenuppsatt träningsutmaning, närmare bestämt den att fixa varenda övning i boken. Även de allra mest överjävligt skitsvåra... Vilket får bli den sista träningsutmaningen på ett tag, är ju redan uppe i fyra stycken och de ska ju helst genomföras också… För enbart snack ger ju ungefär lika mycket styrka, energi och snyggbieffekt som dåliga ursäkter…:o)

Lite småakut hjälp önskas

Ylva har sprungit på en chans att få köpa sin drömjacka. Men! Då hon däremot aldrig fått chans att prova den så är hon helt rådvill i storleksfrågan. Och jag med. Så då frågar vi er, om det är någon som kan svara på hur denna är i storlek?


Odd Molly Upside down jacket. Tackar och bugar för snabba svar då hon bara har på sig till ikväll att bestämma om hon ska ta den eller inte. Tjing för nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 14 januari 2014

Dagens & tankar om jobbsökerivärldens inskränkthet


En så märklig, snudd på obehaglig känsla, att vara upprymd och glad, nästan småsväva fram på lyckomoln, för att jag varit på möte och det känns som det gick bra. Trots allt. Men samtidigt ändå ha en olustigt krypande oro, byggd på hopplöshet, vanmakt, känslan av att bli snuvad… Att ha fått en försmak av något jag så gärna skulle vilja ha i mitt liv men inse att chanserna är små. Taskigt små… 

Jag skriver sällan om jobbsökerisaker här. Av flera anledningar. Men mycket för att det känns så megaförbaskat skitjobbigt att sedan få frågor hur det gick och behöva svara åt helvete… Att då mötas av den där skepsismen, den som avslöjar att det är något fel på mig, att jag är lika kass, värdelös, oönskad som jag ändå redan känner mig… Och just bland annat därför tar jag inte upp det heller. Så detta är ett undantag. Mest bara för att jag inte kan låta bli att undra varför så många har så svårt för att se utanför den uppsatta mallen, boxen. Eller fällan. För det är som om de sitter helt fast, i ett så inrutat tänk att det är skrämmande. 

Om jag ska översätta lite till jobbsökerivärlden stötte jag senaste idag på ”krav att ha jobbat med just detta specifika i minst tre år”. Och det har ju inte jag, inte en enda dag för att vara exakt. Men! Jag har pluggat ämnet, jobbat med andra saker som om man tänker efter en liten smula inser ger väldigt liknande erfarenheter, men kanske även andra infallsvinklar, sådana som kan tillföra mer, annat än att ”bara ha jobbat inom just detta specifika"… Nej jag vill inte gå in mer detaljerat än så här, för att inte riskera att hänga ut någon. 

Men jag tänker att om jag skulle anställa någon så hade jag sett det som en större chans att jag fick någon som gav järnet om jag valde en som visar vilja och ambition för något nytt än att bara titta på ”tidigare meriter” och blint välja efter det. För i min värld är det nyttigt, bra för alla inblandade och inte minst positivt utvecklande för den anställde att göra jobbmässiga tvärkast lite då och då. Så att satsa på säkra kort kan vara att satsa på slentrian… För stagnation är livets värsta fiende, det är min filosofi, vad är era tankar i ämnet? ... Peace out för idag!

Tänk om vi har sådan himla tur...

... att det var hela vintern som kom samlad på en och samma dag. Som i så fall var igår. För inte ens det minsta lilla snökorn lyckades visst överleva natten. Och nu står vi dessutom på plus igen. Extrembra tycker Ajax och jag som nyss varit ute på långvovvenad med bulvanuppdrag i favoritbutiken på vägen.


Ett livsfarligt åtagande. Dels på grund av alla dinglande reaprislappar som lockar med 50 procent, och dels den lilla avdelningen med nytt, fräscht, vårigt, svåremotståndligt. Får nog bli en slags provning snart. I hopp om att allt fint är megafult på just mig... Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 13 januari 2014

Två stassar och en halfotad tant i backen


Dagens stass. Som oplanerat råkade bli två. För en stressig framfart vid min mellanlandning i boningen vid lunchtid resulterade i att kaffe på drift från muggen hamnade över såväl blus som kavaj, och ett spontanbyte blev en nödvändighet. 

Och då jag igår äntligen lyckades impregnera mina mockapjux från Ash kände jag plötsligt för att skifta utseende även längst ner. Ett ytterst dåligt drag visade det sig. För de är ju snorhala att försöka trippa i på nysnöade gatstenar. Så tant for i backen hela två gånger inom loppet av ett par minuter… Och jag lovar att det började snöa enbart för att jävlas med mig… :o) Kram för idag! Och take care!

Vad göra en minuskylig måndag om man får oväntat besök...


… av någon man inte sett på 20 år, och fram till för en knapp månad sedan inte haft minsta lilla av någon annan slags kontakt med sedan dess heller? Ingen jäkla aning kände jag som blev utsatt för just detta scenario idag. 
Men när overklighetsförlamningen hade släppt befann vi oss redan på italiensk restaurang. Med lunch och så mycket babbel att vi först långt efter att de egentligen redan hade stängt upptäckte att vi visst var helt ensamma där. Och att snön hade passat på att smyga sig in och belägra min by under tiden. Så då gick vi till annan lokal och drack lite kaffe istället. Och jag inte låta bli att tycka att oväntat besök mycket väl kan vara en ganska rolig typ av besök... Peace out!

Säsongens första minus...

... före termometerns gradantal. Men då man blir så här himla glad...


... över att befinna sig i värmen på jobbcoacheriet så får det väl vara okej ändå, för nu i alla fall... Tjing!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 12 januari 2014

Om att vilja ta sig igenom passkontrollen till 100%

Jag har ju helt glömt bort att avslöja den där utmaningen som jag pratade om HÄR. Tävlingen som heter Passkontrollen och går ut på att testa vartenda ett av alla de 33 varianter av pass som finns på Friskis&Svettis program under våren. 


33 pass fram till den 1 juni. Om 4,5 månad. Låter ju spontant som en baggis, till man tänker på att en hel del av dem kan bli mitt fall. Exempelvis de som innebär dans av något slag. Det som jag är helt lost, kass, värdelös på. 8 pass. 8! Får väl bli att ställa sig längst bak i ett hörn och hoppas på att inte synas, kanske gardera med någonslags förklädnad, peruk, stora brillor, mustasch, ja något sådant, för att inte det ska bli helt uppenbart att det är jag. Som tokgörbortmig, förevigt… 

Fast egentligen och helt ärligt så skiter jag fullständigt i vilket. För det här ska mest bara bli superskoj. Att testa en hel massa nytt, och med utmaningen. För det är en sådan, inte helt enkel, men inte omöjlig heller och just därför superskoj… Och oavsett om ni vill det eller ej så lär jag säkert återkomma med någonslags uppdateringar i ämnet… :o) God natt & Kram för idag! Och take care därute!

Är det konstigt att man...

... längtar bort ibland, till en plats där nakna grenar och jämngrå tristess är främmande begrepp, ett ställe där byggarbetsplats inpå knuten och fulklotter är ett fjärran fenomen?... Kram från vovvenad!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 11 januari 2014

Klurar på existensberättigande & firar tre månader


Dagens stass. Har de något existensberättigande här längre? Den frågan sitter jag och klurar på just nu. Stassen på bilderna är från igår (dagens blev aldrig dokumenterad). Med blus från Odd Molly, kavaj köpt på HM, Pleasejeans och stövlar som jag provade hos Jeanette igår, där detta egodiveri alltså tog plats. En ordinär, relativt fantasilös stass, som därmed inte lär ha så stort inspirationsvärde för någon... Så vad har de då här att göra, stassbilderna, egentligen? Tänker jag… Vad säger ni, ska de fortsätta figurera eller bör de skrotas på stört?... 

På tal om skrota så har det denna dag hunnit passera tre månader sedan jag rökte min allra sista cigarett. Utan minsta lilla bloss som återfall. Nada, inget... Vilket jag är ganska nöjd med. Vilket jag därmed firar med rödvin och ostbågar framför film på tv. Japp så firarglamouröst liv har jag… :o) Peace out för idag!

Det regnigaste, men billigaste utflyktsalternativet

Idag bar det ut på tur i regnet helt utan anledning egentligen. Ut på stan. Med Anna. För det billigaste utflyktsalternativet; span utan shopping. Trevlig kväll!

Om varför bakisträning var en bra idé idag

Att vakna bakis och inse att det ligger ett inbokat träningspass och väntar endast en timme bort är inte vad jag kallar drömscenario direkt. Men likväl min verklighet denna morgon. Fast istället för att ge efter för den spontana, och bekväma impulsen att dra täcket över huvudet och ljuga ihop en minnesförlust så gjorde jag det motsatta: kastade mig ur sängen, drog på la träningsstass och tog en snabb regnpromenad till gymet. Främst av en anledning...


... helt enkelt den att testa passet bakis. För jag fick för mig att bakis nog lite kan jämställas med nybörjare. Och eftersom jag kommer att släpa med mig just en sådan, en jag ska tvinga på passpremiär på just exakt samma pass om tre veckor så offrade jag mig på en slags känna-av-sejour. Som kan utvärderas som rätt jäkla tuff men absolut genomförbar, speciellt för en envis tant med stålvilja. Och då hon kommer att ha en likadan sådan vid sin sida så kommer det att bli riktigt jäkla bra. Och förbannat skoj... :-) Och eftersom dagens pass adrenalinkickade bort bakisheten så blir det någonslags stadstur för mig strax. Så kram för nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Det tog 12 timmar att uppdatera en månad

Det började med ett möte med inkomstbringarsyfte vi båda satt med på. Fortsatte med skospaning där en av oss provade och valde, den andra tyckte en massa. Följt av lunch på lokal. En väldigt god lunch där vi samtidigt försökte uppdatera den hela månad som passerat sedan vi, Jeanette och jag, strålade samman sist. 


Men det fanns en hel massa babbel kvar. Och även ett visst vinsug. Så Ajax hund hämtades, en busstur genomfördes och vi landade i Jeanettes boning. Med rödvin och chokladtomtar, popkorn, tulpaner och en Molly i fel storlek. Och inte minst allt att prata om, allt det som sammanlagt tog 12 timmar att bena igenom. Vilket säkert är den längsta dejt jag någonsin haft. Fast en riktigt supernajsig!... Tjing!