Powered By Blogger

söndag 15 januari 2012

Jag har burit på en hemlighet, som jag tänker avslöja nu

Ibland kommer saker till en punkt när det helt enkelt bara är fetnog. En insikt som blir en vändning. Som för mig uppenbarade sig i form av projekt Toppen is nådd, som drog igång på nyårsdagen. Japp, ett nyårslöfte, som jag hitintills, två veckor senare, har lyckats hålla alldeles ypperligt… :o) 

Under den största delen av mitt liv har jag alltid tillhört en av de smala. Med en vikt som aldrig stack iväg längre än till 56 kilo, till mina 168 cm behövde jag aldrig tänka på eller bry mig om vad jag stoppade i mig. Men så kom megastressen, dåligmåendet och de extremkassa matvanorna in i mitt liv. Jag kommer inte exakt ihåg när det började barka utför, eller snarare uppför… men vi pratar några enstaka år. Där kilona har fortsatt hopa sig i en eskalerande fart. 


Jag gjorde ett försök i somras att mota bort en del av fettfluffet men det gick åt skogen ganska snabbt. Därför valde jag att hålla en lite lägre profil nu. Till idag alltså, eftersom jag känner att efter 14 dagar är jag mer peppad än någonsin. Och en del av det ligger i mitt ”nya redskap”, mobilappen ShapeUp club som 
Lingondarlingen tipsade om. 
Där man bland annat skriver in allt man äter, får veta hur mycket man har kvar att äta och så vidare. Allt utifrån ens egna mål och förutsättningar. En kanonapp! Med tabeller och diagram och en massa kul och bra. Kul så länge man fixar det i alla fall... :o) och det har jag alltså gjort. Med dessa siffror på intagna kalorier:




Att säga att det går som en dans på rosor vore att ljuga så mycket att det är straffbart. För det är tufft, riktigt jäkla supertufft emellanåt. Men! Jag tänker som så att livet inte går i repris och det är alldeles för kort för att må dåligt och vara gravt missnöjd med sig själv. 


I höstas toppade vågen på 71,7. När jag drog igång min bantarsejour den 1 januari pekade den på 69,1 och
idag: 67,2. Så 1,9 kilo minus på två veckor. Vilket är mer än mitt mål som jag satte på 0,5 kilo i veckan. 

Slutdestinationen är att recleama mina tidigare 55-56 kilo. Så än är det en lång väg kvar. Och jag har därför gett mig själv ett halvår på mig att komma dit. Till slutet av juni när det bär av till Roskildefestivalen... :o)

Nu vill jag absolut INTE att det här ska bli någonslags viktblogg men vad säger ni om att jag kastar ut en viktrapport i veckan? Rimligtvis så här på söndagsförmiddagarna när jag har gjort min invägning för veckan… Tror ni att ni kan stå ut med det, eller…? Nu är det så att jag har en liten hemlighet till, som är kopplad till detta ämne men den håller jag på i ett dygn till. Varför förstår ni nog när det blir dags för avslöjande nummer två… :o) 

Vet du förresten vad kalorier är? Jo, det är de små jävlarna som springer omkring i garderoben och syr in kläderna medan man sover!... Take care vänner! Kram!    

24 kommentarer:

  1. Vad duktig du har varit! Jag följer gärna din viktresa! Jag tror jag ska kolla in den där appen... Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det för jag tycker att den är superbra. Den har ändrat lite på mitt bantartänk, till det bättre. :o) Kram!

      Radera
  2. Oj så bra det har gått? Grattis gånger hundra och hoppas du kan äta lite mer nu om du bränner lite kallisar. :-D
    Nu ska jag nog gå och dammsuga och skrämma skiten ur de som syr in plaggen. :-D
    kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi... jag här ska brännas, fast jag är satan nervös... barnsligt nog... Rapportar imorgon. Och grattis själv du är ju inte så dålig på det här du heller! Läste hos dig i mobilen, kunde inte kommentera. Kram!

      Radera
  3. Riktigt bra jobbat. Heja på allt vad jag kan men tycker nog allt att 55 kilo låter lite väl lite. Då finns det ju inte nått kvar av dig.

    Sen glöm inte att röra på dig. Om så genom att promenera. Dels förbränner det klart men hjälper dig också att hålla vikten på sikt.

    Nu måste jag bara vara nyfiken i en dag till när det gäller hemlighet två. Hur ska det gå!? :p

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kanske är lite i underkant men har det som mål för nu, fast blir jag nöjd tidigare så är det ju bara bonus, att det har gått fortare... så tänker jag.
      Avslöjandet har lite med vad du skrivit att göra... ;o) Kram!

      Radera
  4. Klart du ska viktblogga. Jag kommer att läsa, och nu ska jag ladda hem appen:) Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till själv! Klart vi ska fixa det här. Kram!

      Radera
  5. Hahaha - jasså det är vad kalorier är :) Bra jobbat och jag är glad för din skull! Bara kul att läsa hur det går så fortsätt gärna.
    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. TackTack! Ja nu har kärringen bestämt sig så nu jäklar... ;o) Kram!

      Radera
  6. Vilken toppenapp! Och vad duktig du varit! jag följer gärna denna viktresa för jag behöver sannerligen inspiration! Ha gått upp en del av det jag så duktigt gick ner för ett år sen och måstr ta tag i detta nu!!!
    (Tänk på att du gott kan väga nåt kilo mer än vad du brukade när du va yngre....)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. men shit vad trist... Fast du fixar det, för det vet jag och appen är i alla fall ett kanonbra hjälpmedel för mig. Jag säger 55-56 men det är mycket möjligt att jag stannar vid 58-59. Får se när jag känner att det räcker. :o) Kram!

      Radera
  7. Hej hej!

    Härifrån har du 100% stöd det vet du! Jag har precis varit ute och knatat i två timmar med en kompis.
    Go girl!

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tacktack och Kanoners ju med promenaden idag! Du ligger i och är superduktig! Inspirerande. Kram!

      Radera
  8. Japp, nu har jag matat in dagens intag....

    SvaraRadera
  9. Klart du ska slänga ut rapporter! Är ju en del av ditt liv så det är bara kul att läsa. Heja heja säger jag, klart du fixar dina mål

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta! Och du din snygging är inspiration. Har ju varit i din size innan så hoppas komma dit igen, eller i alla fall nästan. :o) Kram!

      Radera
  10. Åhh, vad kul! Nu lockar du ju mig med för sjutton. Har försökt banta någon vecka nu och det har fungerat väldigt bra, men det här blir ju extra motivation. Bara roligt att sitta och pilla med det ju! Behöver gå ner ett par kilo just nu känner jag.

    Och du är superduktig! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att kunna locka fler som vill samma sak. Hoppas du kommer att gilla appen för den funkar kanon på mig. Har fått lite nytt och vettigare tänk med den känns det som. Lycka till. Kram!

      Radera
  11. Jag är också på kalorijakt och har också lyckats tappa 2 kg. Men det är just i den här vevan jag brukar ge upp så nu ska jag köra egenkomponerad diet i 5 kg till. Målet är att komma i mina Molly Silk chinoa som jag köpte förra året och verkligen inte gick på. Så blogga kalorier du, vi är nog ganska många som kommit till den dära insikten...
    Heja heja!!!
    Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag det känns som vi är ett litet gäng med samma viktkamp på gång. Att ha en Molly att komma i är en bra morot tycker jag som också har det. Och det här fixar vi! :o)Kram!

      Radera
  12. Hjälpppp

    hittar inte appen.

    tog en som kostade pengar men som inte är på svenska så snälla hjälp med exakta sök ordet??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sökte på ShapeUp club och fick upp den direkt då. Men de har även en hemsida www.shapeupclub.com. Håller tummarna att du hittar den. Kram!

      Radera