Powered By Blogger

söndag 30 juni 2013

Gårdagens, till salu & tankar om varför det är så svårt

Shit vad svårt det är att sälja Mollysar just nu. Funderar, för egen del, på om det är för att jag har satt fel priser, säljer fel kläder, sådana som ingen vill ha, fel storlekar… 
Och så tänker jag att reasäsongen som är i full gång säkerligen också spelar in. Och att den sprillans nyutkomna prefallkollektionen troligast också hjälper till att konkurrera. Och att det är sommar, semester, inte lika angeläget att konsumera kläder då, när så mycket annat är på gång, för så har jag själv känt ett antal gånger tidigare… Eller så är det helt enkelt fler som känner sig som mig för tillfället, oerhört Mollymätta. Nöjda med det som finns i garderoben, utan drag att fylla på, eller ens speciellt intresserade av att titta, vare sig på reafronten eller bland det där nya. 
Vad tror ni säljsvackan beror på? Och hur känner ni inför Mollyshopping just nu?

Om ni inte befinner er i mätthetsstadiet så kommer det att trilla in bloppis här i kväll, Annelies kläder, som innehåller såväl Mollysar som annat. Och kan ni inte vänta till dess så har jag ett gäng bomullsunderklänningar som vill flytta. Dessa:


De två längst till vänster är i storlek 2, resten har storlek 1. Hojta om ni är intresserade, by kommentar eller i mailen… 
Något som däremot inte är på väg någonstans, förutom när de valsar i verkligheten med mig är gårdagens stass. I den stil jag trivs allra bäst med nu.


Bomullsblus – Odd Molly Priceless print blouse, multi, jacka – Odd Molly Batallion of saints bomber, chalk, jeans – Please, halsband – Rock by Sweden, väska – Odd Molly Chimbote knitted bag, multi, skor – by Koah, Shazia, roma white. 

Nja, stil och stil… tråkenkelt vardagsaktigt. Men I like it a lot… Kram & Take care!

11 kommentarer:

  1. Det är nog en kombination av alltihopa som du skriver. Och att plaggen inte har samma andrahandsvärde längre, att dom helst ska skänkas bort.....
    Ha en bra söndag stumpan! Kram

    SvaraRadera
  2. Kommenterar föregående inlägg här:
    Eftersom de står högt, föreslår jag något som hänger ned. T ex murgröna eller lättskötta Hjärtan på Tråd som föreslagits. Orkidéer är alltid fina, men ser ut som det är risk att man inte "ser" dem p g a höjden. Å andra sidan kan du ju ta bort stödpinnar på dem och då hänger de ned. Klem. gällande mollyshopsing, lägger jag för tillfälligt pengarna på annat och igår shopsade jag på Hollister. Mkt Bra! Klem

    SvaraRadera
  3. Tyvärr har Odd Mollys andrahands värde sjunkit rejält.Tycker dom går hur billigt som helst på Tradera och Blocket. Tyvärr så måste du nog sänka priserna för att överhuvudtaget bli av med dom.
    Mvh L

    SvaraRadera
  4. Jag är intresserad av 2orna. Mest det korta men kanske det långa om det är långt nog. Kan jag får prova en dag? Kramis

    SvaraRadera
  5. Jag är otroligt klädmätt i allmänhet just nu. Känns som allt ser likdant ut och inget skiljer sig tillräckligt för att nå mig.
    Sen är det nog lite av allt som du nämner.
    Bra för den som vill köpa, trist för den som vill sälja.

    SvaraRadera
  6. Läget är väldigt svårt just nu, så är det bara. Tror bl a OM skälvt sig själv i graven, tyvärr.. Kommer ihåg från början hur dom jagade mig på T om jag la ut en produktbild o dessutom sålde för billigt enligt dom. Blev avstängd någon gång pga av det, så löjligt gjort av dom. Fast jag har ju troget fortsatt o handlat ändå, knäpp ja??! Nu kommer du ju sälja många fina kläder åt mig, till mkt rimliga priser. Fattar inte andra det finns ju Röda korset eller Erikshjälpen. Knappt jag orkar bry mig längre..fast vill fortfarande du kommer o hälsar på!!
    Kram hjärtat,
    Annelie

    SvaraRadera
  7. Kan ju tillägga jag har 5,0 på Tradera om nu ngn bryr sig..
    Kram igen,
    Annelie

    SvaraRadera
  8. Det är svårt att sälja saker överhuvudtaget just nu. Har haft en vagn ute länge och den är inte dyr. Men det finns ju alltid rea och kan man köpa det nytt till en billig peng så väljer ju folk det. Såklart. Tycker att Odd Molly gått ner för ett par år sen. För många plagg, massproduktion och så gör att folk inte behöver köpa begagnat längre. När jag började med OM kunde man sälja en beg blus för nästan samma pris som ny. SAmma sak med danska barnkläder som jag sålt mkt förut. Nu får man ge bort sakerna... Synd!

    Det är helt klart köparens marknad.


    kram

    SvaraRadera
  9. Tror det är en kombo av allt du redan nämnt samt att tillgängligheten blivit lättare med webbutikerna. Men tror också som nämnts tidigare att PK hjälpt till en del..för mig som drar större storlek blir det jättetydligt för samma plagg i min strl är sällan "billigt" för utbudet är inte lika stort som ex strl 0-1 där det funnits massor ihop m PK. Det kan skilja enormt i pris har jag upptäckt. Även att det kommer släpp upp till 4 gg påverkar tror jag.

    SvaraRadera
  10. Håller med föregående talare här ovan.
    Kan man fynda till 60-70% på nätreorna så väntar nog många tills dess.
    Dessutom tycker jag att många butiker och kedjor gör slående Odd Molly-lika plagg till en bra mycket billigare peng, och kanske många väljer att shoppa de plaggen istället.
    Gina Tricots virkade linnen t.ex och deras jeans som dom i mina ögon har snott rakt av från Please.
    Ha en fin kväll!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  11. Det är som de skriver ovan, himla trist att det blivit så tycker jag. Ha så kul på festival!
    Kram

    SvaraRadera