Powered By Blogger

onsdag 21 september 2011

Listan – del 3 : min basgarderob

Dags att ge sig i kast med att besvara den tredje punkten på Katinkas lista:

BASGARDEROB - Hur ser min basgarderob ut för att det ska fungera för mig?

Basgarderob… hmmm… googlar och hittar bland annat detta hos La Redoute:

”Att ha en bra garderob som går att variera bygger mycket på att investera i en bra grund, en basgarderob.
En basgarderob bör innehålla enkla, klassiska plagg i neutrala färger. Din basgarderob behöver du fräscha upp varje säsong då den innehåller just basplagg som används mycket och blir slitna.
När du bygger din basgarderob, satsa på kvalitet före kvantitet. Tidlösa plagg i god kvalitet utgör basen i din garderob.”


Och jag som gör tvärtom. Och här återvänder vi till white trash igen, för de av mina så kallade basplagg är så lågprisiga jag bara kan hitta. Jeansleggings från Tradera för under en hundring paret.
Och den billigaste varianten av korta bomullslinnen från Gina Tricot. För linnen använder jag jämt, under allt, sommar som vinter. De har blivit ett beroende… :o) Så basgarderob enligt mallen är inte min grej… Här är jag girig så det skriker om det…
Fast. Om man ska räkna in sina underklänningar också så åker vi upp i pris ett par snäpp eftersom de flesta i min gedigna samling bär signaturen Odd Molly.


Har jag fler basplagg? Ingen aning egentligen eftersom jag tycker att definitionen är flummig. Och eftersom ordet låter stentråkigt så sätter jag punkt här. Peace!

2 kommentarer:

  1. Jag hittade inte heller någon röd tråd av basplagg, men jag skrev att underklänningar, leggings och cardigans är mina basplagg.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hmmm, visst låter det trist med basplagg?! Men ibland får jag för mig att eftersom jag inte kan få "till det" med basplagg är det anledning till att jag står framför garderoben och inte har "någonting" att ha på mig ;-)
    Kram Helena

    SvaraRadera