Powered By Blogger

lördag 20 oktober 2012

Och så var det ju det här med julen...

... som slog emot oss hårt och brutalt på Rusta igår. Och i en sådan extremt svulstig mängd att jag inte tror de missat något. Men jag kan ha fel, för jag har ju inte firat jul på en hel massa år, bojkott kallas det. Men nu ska jag ju som ni kanske redan vet försöka mig på att i alla fall ha en och annan tå med i årets lilla spel... Men skit i det nu. OktoberJulen på Rusta var det ju, så här kommer den: 




Kändes inte helt praktiskt eller genomtänkt, att sitta till bords insnurrad i julgransslingor... Men jag kan ha fel. 


Fan jag skulle ju ha vänt på den så snön föll ner över all kitsch inne i globen. Sorry för min orutin.



Fönsterdekorationer... Joråsåatt... ingen hejd på kreativiteten här minsann.



Är det något jag tycker är vrålvidrigt...


... det allra värsta jag vet faktiskt, efter clowner, så är det... 


... tomtar. För de har ruggigt illvilliga uppsyner. De utstrålar ju faktiskt ondskan personifierad.



Julgranstingeltangel i mängder. Vad sägs om en cupcake i granen, eller en buddha, kanske en porchebil, en flygande kossa som ser drogad ut eller en michelingubbe, eller något annat otroligt tacky.


Nä fy vad elak jag är... så dags att säga något inte bara snällt utan toksnällt; om något av det coolaste jag sett. Ever. Denna:


Och det mest komiska med den var att mr Make strax innan den uppenbarade sig i vårt synfält kläckte ur sig att han vill ha en rosa gran. Och vi gemensamt fick en idé om att vi minsann ska fira lite jul i år. Och det rakt av i amerikansk whitetrash goes jättebög-stil. Nu blir det dock inte denna, dels får den inte plats i vår boning och dels för att den mest hade legat på golvet till följd av kattinvasion. 



Men en liten rosa gran ska vi minsann ha, om vi så ska spraymåla en själva. Så lite krimskrams till en sådan, åde något att ha i och något att ha till, liksom, åkte med hem. Men det kommer jag inte att avslöja förrän det vankas pyntningsdags här. Till advent eller så... Men nu kom jag från ämnet så åter till Rusta: 



Jodå, till och med Juleskumen fanns på plats. Och nu säger jag inget mer i detta ämnet på ett tag, för då tenderar jag bara att falla rakt in i styggheten igen... :o) Kram!

10 kommentarer:

  1. Haha! God oktober-jul!! :)
    Jeg gleder meg til å se en rosa gran i stuen din:)))
    Klem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja jag hoppas vi lyckas få tag på en fast det blir vara en liten en, i kruka. :o) Kram!

      Radera
  2. Hahaha att du inte fick spader :)Upptäckte juleskum även inne på mitt ICA och blev inte helt lycklig.
    Kram du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag FICK spader. :o) Men om man inte kan slippa så kan man ju dokumentera... :o) Kram!

      Radera
  3. Åh hu! Då vet jag var jag absolut inte ska sätta min fot på ett tag! Gillar nog julen ganska bra, har en tioåring som älskar den, men inte förrän det är dags på riktigt. Såg tusan oxå att det minsann finns semlor redan.....

    Varför tar vi bort det här med att längta?!

    Nåja. Vi lär nog ha en annorlunda jul iaf, mitt i bygget,,,

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är det ju så att de inte är den enda butiken som har släpat in julen. Har sett det i fler, Åhlens för en vecka sedan till exempel. Bisarrt! Har inte sett semlor men det förvånar mig inte... håller helt och fullt med i att man blir sur för att längtan tas bort! Kram!

      Radera
  4. Jag tycker nog att du skötte dig bra, för att ha en viss aversion. Förresten har jag tomtar som ser allt annat än läskiga ut, annars håller jag nog med dig just gällande det. Men det är för tidigt, och det säger jag fast jag älskar julen så mycket, men man måste ju få längta lite, det är nästan halva nöjet och det försvinner ju nu lite. Dock hade jag handlat juleskum, det hade jag bara inte kunnat motstå. Tack i himmelen för rapporten, nu ska jag gå och lägga mig. Klem å go´natt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar för det! Att jag skötte mig bra som du vet kämpar jag ju på i projekt "gilla julen, i alla fall lite", har ju en väldans bra mentor så det kan vara därför jag fixat det, i alla fall hitintills... ;o)
      Haha... så du blev med juleskum i alla fall... Kan inte klandra dig för jag ångrar ju att jag inte köpte... :o) Kram!

      Radera
  5. Aaah innebär det att det är ok att äta Tomteskum nu då?
    Och man måste ju offra sig lite för konsten, så invirad i en julslinga på julafton blir väl bra. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej enligt Flipfloppan så då ÄR det absolut okej! :o) Haha... offra sig för konsten... i så fall vill jag sitta fast i en rosa blinkande... :o) Kram!

      Radera