lördag 24 maj 2014

En dejtdag med uppvisning, över gränser & dubbelfika


Hade en dejt med min världsbästa Friskiskollega Iga idag. Första målet var hälsoeventet på stan. Där vi även spontant strålade samman med före detta kollega och underbara Anita. Och där bland annat just Friskis & Svettis hade uppvisning. Ett kortpass jympa medel puls med Anette, ledaren med den mest smittande energin, det strålande leendet och den snyggtränade kroppen. Och attans vad det brände och skrek i träningsnerven.
Men fick snällt stå och titta på. Knatade sedan runt bland de aktörer som fanns på plats, testade smoothie, ryckte åt oss gratisprodukter och blev inbjudna till utomhusträning av en snygging. Men då det inte var idag gjorde vi istället en total tvärtommanöver. Vi knatade till Espresso house och utefikade...


… och pratade om sådant som till exempel jobb, husköp, hundar och Anitas nyavklarade resa till Florida. Dessutom konstaterade vi att det skiljer 50 år mellan A och I medan jag befinner mig på mitten och hur superskoj det är med möten, prat, kamratskap över generationsgränser.
Och så knaprades det kakor, njöts av miljön, utsikten och spanades på gråsparvarna som kom så nära och som hamstrade näbbarna fulla med morotsmuffins. Och när A dragit sig hemåt och jag och I var på väg att göra detsamma fastnade vi bara några hundra meter iväg, blev inlockade…


… på ännu en fika. En gratis sådan. I ett tält. Hos Stadsteatern som hade öppet hus med livemusik och nytryckta program och alltihop fick mig, att för ovanlighetens skull, sakna mitt gamla jobb som journalist, påminde om alla gånger jag tidigare varit där, intervjuat skådespelare och andra kreativa typer, sett föreställningar, insupit den smått magiska miljön bakom kulisserna.
Fast saknaden gick över, kaffet dracks upp, hunden var sur för hon inte fick bulle. Och då dessutom fyra timmar passerat satte vi punkt för denna dag. Denna otroligt trevliga, avslappnade, välbehövliga dag… Peace out! Och god natt!

1 kommentar:

  1. Var har du köpt dina vita byxor? Märke? Pris?

    SvaraRadera