söndag 18 maj 2014

Något av det som spelar in att jag byter jobb

När träningskläderna är så långt undanstoppade att det krävs skallgång för att återfinna dem vet man att det var alldeles för länge sedan man satte sin fot på gymet (två veckor för att specificera). Och när man då är där igen, på ett cirkelfyspass och gör burpees som ligger i spannet av de allra jobbigaste övningarna som finns, och samtidigt tänker, och absolut känner, att man bara precis älskar det, då vet man att man saknar träningen något enormt mycket.


Vilket är en av aspekterna till varför jag ser fram emot mitt byte av arbete, den att få tider som gör att jag hinner träna lite mer igen. För träningen får mig definitivt att må så mycket bättre. När jag inte som idag har åkt på en jävla förkylig med halsont, svaghet, huvudvärk, så pass att jag inte vågar mig på träning… :o( Men det är en annan historia... och för att istället återgå till skiftet av jobb så handlar det även om saker som att jag har extremt svårt för att sitta still hela dagarna. 

Rastlösheten kryper i kroppen, mitt kvaddiga knä låser sig, jag får huvudvärk, slås ner av en enorm trötthet… Extra förödande i kombination med enkelspåriga arbetsuppgifter. Jag behöver ombytlighet. Och inte minst, jag vill lägga min tid och energi på något som är lite viktigt. Och i mina ögon är vården lite viktig. Jag känner att livet är åt helskotta för kort för att inte ska ägnas åt det man står för och tror på. Mår bra av. Hur resonerar ni när det gäller arbete, vad tycker ni är viktigast? Skulle vara kul att höra! Hoppas ni har en bra söndag därute! Tjing!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker du resonerar 100% rätt! Jag sa upp mig på ett jobb jag inte trivdes på och tog ett annat, samma som det du ska ta, trots att jag förlorade en hel del i lön men det var värt det och jag har inte ångrat mig en enda gång! Håller tummarna stenhårt för dig! Jag tror du och vården passar perfekt för varandra!
  <3
  Margareta

  SvaraRadera
 2. Grattis till jobbet! <3<3<3
  Jag tänker på livet som en helhet och försöker att peta in mer än jobb och vila vid sidan av. Blir det bara de två så fungerar inte jag i längden. Kramar och tack för all träningsinspo.
  <3

  SvaraRadera