fredag 6 juni 2014

Ett slags nationaldagsfirande på utländsk mark


Fira är kul, så då fick det bli lite av den varan idag igen, då det vankades nationaldag och allt. Tänkte jag, Jeanette och Kicki och inledde med lite njutingskryddat båtåkande innan vi stegade av i Helsingör.


Vädret motsatte sig dock picknick så det blev istället att vi spankulerade runt. Spanade hus... 


... tittade in ett par butiker, till exempel den där jag dubelföll för grisar, som dock fick stanna kvar, till skillnad från sjalen... 


... som var tokbillig och dessutom nödvändig för att undkomma köldskador. Vilket inte riktigt var anledningen till att vi hamnade på pub, men det kunde varit. Observera dock att någon hade känningar av gårdagens utsvävningar och höll sig till vatten, just där och då i alla fall. 


En tanke om mat förde oss förbi Lisbeth Dahl-butiken som körde rea.


Det klädspanades i minimal form och intogs sedan pizza, som alltid när jag befinner mig i den danska grannbyn. Bara för att jag, sjukt nog, alltid blir sugen på just pizza i just den danska grannbyn. 


Sedan spankulerades det lite till, spanades in omgivningar ännu lite mer.


Men dumt nog missade jag att ta bilder på hotell Köpenhamn där vi avslutningshamnade. Dumt för det var ett riktigt coolt ställe. Ser ut som en tacky presentbutik i Holland på utsidan, är intakt sedan multum decennier tillbaka på insidan och har en gård som för tankarna till en fransk oas. Men lite mindre dumt att jag nu har en anledning att åka tillbaka dit. För att okynnesplåta... 

Ja lite så har jag spenderat dagen. På ett av de bästa sätt att spendera en dag, med ett av de allra bästa sällskap att spendera en dag... Tjing & god natt! 

4 kommentarer:

 1. Det låter som en perfekt tillbringad dag och den blå fasaden, mmm så fin. Kramar

  SvaraRadera
 2. Otroligt vad det är fint och mysigt i Helsingör. Åker dit för sällan, dags att göra något åt det tror jag :)
  Trevlig helg!
  Mona

  SvaraRadera
 3. Ja Helsingör är supermys the luxe på många sätt så får ni chansen åk dit :o) Kram på er!

  SvaraRadera