Powered By Blogger

söndag 28 juli 2013

En gårdag på streetmarket i Malmö


Jag landade ju i Malmö igår. Tid över vid min ankomst förvandlades till kaffe, bulle och lite allmänt storstadsinsupande på Stortorget. Innan darling Flippis, lätt snyggast i metropolen denna dag, anlände Gustav Adolfs torg.


Och eftersom jag inte varit i denna stad på evigheter fick hon snällt utstå att inledningsvis bli släpad till både Iisa och Factory där jag ville reaspana. Något som även ledde till att jag testade en i var butik:


Överdådigt paljettblingig kjol. Hur cool som helst. Men för kort för sitt eget bästa. Tröjan som fick angöra provrum i nästa butik var det motsatta; alldeles för stor.


Så inga inköp och lika glad för det är jag, som egentligen var där för streetmarket. Som vi därmed gick igenom relativt grundligt.


Smaksatt olja som jag så här i efterskott ångrar att jag missade köpa med mig.


Hur coola som helst, hade troligen gjort sig rätt okej i mitt vardagsrum. 


Som synes var det inte bara jag som okynnesknäppte bilder mest hela tiden. Men det är ju så tacksamt, kul, med allt som finns att spana på. Känt och en väldig massa helt nytt. Som ramlök, inget jag hört talas om innan i alla fall: 


Burkar. Något jag tydligen gillar då jag alltid dras till dem, ingen aning varför. 


Engelskt plotter är däremot inte min grej, alls, men rätt kul att titta på ändå.


Och där gled visst en egotrippare in också, men är man skitsnygg så är man... ;o) 


Burkar som sagt. Som jag inte shoppade. Flippis däremot var lite mer företagsam och slog till på en en hel del saker som verkade kul. För även om jag inte äter kött så lät hasselnötsalami som något även jag kunde shoppat om jag gjort det.  


Skippade även fudgen, och tavlan var inte till salu. Däremot fann jag ju kärleken i ringen jag redan visat. En one of a kind då alla som låg säljblottade var helt olika. 


Tiden rusade, hungern infann sig, och det ganska samtidigt som resten av Skånes befolkning bestämde sig för att uppenbara sig i trängarkostym. Så jag shoppade raskt med mig en kartong av paellan, Flippis körde på det franska köket och snabbt drog vi oss mot bussen...


... för vidare transport till anhalt Paradiset. Som jag saknat. Och därför föll det sig som så att jag ganska mycket tokplåtade även där. Men beviset på det blir ett fall att beta av i nästa inlägg. Så to be continued... Peace out! 

3 kommentarer:

  1. Moa och jag var skitförbannade över att dom holländska kringkorna inte fanns i Ystad på Streetmarketen där! Verkar som att det varieran beroende på hur mycket yta dom får att ställa upp sig på.....
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kringlor för bövelen......

    SvaraRadera