lördag 12 april 2014

Ett tiltat liv födde min tanke om en lyxlördag

Jag såg ett avsnitt Uppdrag granskning i morse. Ett program som fick mig riktigt illa berörd och som gav tankeställare på flera sätt. Det handlade om en tjej som ville ha större bröst och därför åkte till en klinik i Polen, för att snabbfixa det vilket slutade att hon åkte därifrån med en bestående hjärnskada som tiltade omkull hela hennes liv och nu håller henne helt fången vid rullstol och dygnetrunthjälp på ett vårdboende. Utan förmåga att röra sig och ens äta, utan tal eller annan möjlighet att kommunicera… 
Det fick mig att plötsligt känna mig fett priviligerad och jäkligt lyckligt lottad. Och bara för att jag kan bestämde jag mig därför för att hålla lyxlördag. Som i att bara göra saker jag vill, känner för, blir glad av... En lyxlördag jag drog igång så här:


Sedan kom det av sig. För ett tag. Men nu tänkte jag återuppta min bojkott av måsten, krav, tristsaker… så fortsättning följer på temat… Ganska intressant dock är att fundera över vad som är lyx för mig. Och det hade även varit kul att veta vad som är lyx för er, så jag hade superuppskattat lite plit i kommentarsfältet om just det. Hur väljer ni till exempel att spendera en lyxlördag?… :o) Tjing för nu!

3 kommentarer:

 1. Hallå snygging !!
  Min lyxlördag heter LEDIG från jobbet , sitta i solen och dricka kaffe (fast nu har den visst gått i moln jajaja !! )
  Sköt om dig !
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Lyxlördag är en hel dag med mina tjejer, gärna baka med dem och sedan fika tillsammans och sedan gosa i soffan till en bra film UTAN några som helst måsten på schemat :-)
  KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Lyxdag är the och tidningsläsande länge framför sprakande brasa, en långpromenad längs kanalen eller öde strand, S. saffransrisotto med familj och vänner på det så är min lyxdag ren lyx.
  Och vad jag inser att en lyxdag handlar mycket lite om shopping utan om helt annat.
  Kramar

  SvaraRadera