söndag 16 mars 2014

Att bestämma att det inte är värt någon korkad chansning

Det blir ingen mil. Inget löplopp överhuvudtaget. I alla fall inte om två månader som jag och Linda tänkt och planerat. Kanske en annan gång, ett annat år men alltså inte nu. För jag kände mig lite tvungen att vara smart, att komma till insikt med mina begränsningar. Som är ett knä där det skvalpar runt en jäkligt ondsint benbit, alternativt en broskbit. Som jag fått alltmer besvär med på sistone. Och som en ortoped med idrottsläkarmeriter nu även har dömt ut som ren och skär idioti att försöka knata 10 km med på asfalt. Åtminstone innan jag fått det opererat, vilket lär dröja. Att det kan sabba all träning för lååång tid framöver. Och eftersom det är största fasan, något jag överhuvudtaget inte ens kan tänka mig så insåg jag att impulsdraget att vilja kuta milen inte är värt någon korkad chansning. Och just därför vägrar jag att se det som ett misslyckande. Speciellt som det finns saker jag kan, och därför gör istället. Som till exempel den där tävlingen på Friskis som går ut på att testa sig igenom alla pass. Där min status just nu ser ut så här…


… mer än hälften har blivit belagda med kryss. Och det med 2,5 månader kvar till deadline. Så det finns helt klart hopp om att jag ska pricka in en fullspikad spelplan. Dock stirrar minst en riktig ångestpunkt mot mig på den, fast det tänker jag inte låtsas om. För i just de fallen är det bara att plocka fram viljan och sopa kunnandet under mattan, för där sitter det i skallen och inte i knäet… Peace out!

5 kommentarer:

 1. Vad jobbigt och tråkigt med knät! Tur du tar det så bra och inte ger upp! Härlig inspiration!
  MVH
  Melinda

  SvaraRadera
 2. Åh vad trist, men hälsan går före. Det är viktigare!
  Kram
  Jeanette

  SvaraRadera
 3. Du gör helt rätt som är försiktig och det finns ju andra roliga utmaningar att göra. :)
  Kramar

  SvaraRadera
 4. så bra tänkt o det går kanske att knata det där loppet om ett år?

  Träna på annat sätt går där inte knät får styra o ställa. kram AnnaSC

  SvaraRadera
 5. TRIST! Mest för era knä, läste hos Linda att hennes också är dåliga. Annars finns det massor som är roligare än att springa och du är ju redan så duktig med träning!
  Kramar från Yvonne

  SvaraRadera