söndag 30 mars 2014

Var de borde lägga sin energi, ilska, vad fan det nu är

Det känns jäkligt obehagligt, ruggigt overkligt det som har hänt här i min by idag (förra inlägget). Jag och vovve knallade ut strax innan matchstart, tippade det skulle ha hunnit bli lugnt på stan till dess, vilket det också hade. Jag hamnade nämligen mitt i någonslags upplopp på väg från gymet (bor mitt i centralaste stan) och ett annat drog igång precis utanför Friskis två minuter efter att jag och Lena knallat in genom dörrarna där 1,5 timme tidigare. 
Jag och Ajax skulle ta oss upp till Kärnan (där det hände) och jag blev lite sur för att det var avspärrat. Nu fattar jag varför, det var ju precis efter… Overkligt. 

Och jag står nu ännu mer fast vid det som jag och Lena skanderade i ilska när vi stod och kollade in huligandårarna hojta förbi med bengaliska eldar och skit, att de borde lägga sin energi, ilska, vad fan det nu är på att köra ett pass på gymet istället. Till exempel ett tufft UX Cross-pass, som vi gav oss i kast med för söndag nummer två på raken. Det där man bland annat sysslar med sådant här megakul:


Jag lovar att de inte ens hade orkat lyfta ett finger för att slåss efter det passet. Och en människa hade sluppit dö totalt i onödan… Jäkligt übertufft men så långt ifrån det som pågick utanför väggarna, med hjärtlig stämning, många skratt, peppning och värme. Så som sportanhängare definitivt borde bete sig istället!

Jag har sett för mycket av fotbollens baksidor nu, för det är långt ifrån första gången upploppen tar över gator och torg här, känner att jag vill engagera mig på riktigt mot det där jävliga menlösa våldet… Och sorry för en massa snack här på detta tema idag… Men i nästa inlägg, då lovar jag, på heder och samvete, att visa bilder från gårdagens träff… Ok? :o)... Peace out för nu! Kärlek & Respekt!

2 kommentarer:

  1. Håller med igen. Dom skulle lägga sin energi på nåt annat. För dom kan skylla på fotbollen om dom vill. Men du supportar inte ditt lag på det viset. Finns inget lag som vill ha dessa supportrar. Det här är störda individer som vill slåss bara. Vad nu deras problem är....Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja,usch vad otäckt! Hur det kan bli så kan man ju fundera över...
    Bra jobbat av dig på gymet!
    Kram

    SvaraRadera