måndag 31 mars 2014

Vill vi ha en förändring får vi börja med oss själva


Om ni har tittat på nyheterna på tv, läst någon tidning, hållit er nyhetsuppdaterade på nätet så har ni redan sett bilderna. De som symboliserar en slokad stad, en stad i ovanlig tystnad, en stad i chock. Det handlar inte ”bara” om att en person har dött, det handlar inte om den eller de som misshandlade ihjäl, det är bra mycket större än så. Inte om några vilsna, arga tonåringar utan om ett stort och ruggigt eskalerande samhällsproblem som jag tycker att vi alla bär ansvar i. 

Samhället har blivit jävligt hårt och kallt, människor hamnar allt oftare utanför, mår allt sämre av ständig stress och press. Klarar inte av alla förväntningar, krav, måsten. Människor använder fotboll som en ursäkt att lätta på trycket, att föra någonslags jävla krig… Att vrida tillbaka klockan till före det blev så här är nog tyvärr ganska omöjligt men vi kan alla sluta vara så förbenat egofixerade, börja se bortom vår egen inskränkta box, börja bry oss lite mer om våra medmänniskor, ha empati. Kärlek & respekt ni vet… :o) Ja jag tror det hade hjälpt en del, faktiskt!

Och en sak till som jag tycker det är skrämmande ont om i samhälle idag och som alla skulle behöva rycka upp sig på är civilkurage. Vi måste sluta vara så förbannat fega, sluta blunda, och bara gå förbi när vi ser något jobbigt, något som är riktigt fel. Sluta upp med tänket att inte vilja bli inblandad, att det inte rör mig. För ett ständigt eskalerande våld i samhället rör mig, dig, alla. Och vill vi ha en förändring får vi fan ta och börja med oss själva. Det är min åsikt… Peace out!

6 kommentarer:

 1. Kloka ord. Jag instämmer och passar på att tacka dig Josanne för din intressanta och inspirerande blogg. Kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen spot on och tack för ett bra inlägg som säger precis vad jag tycker.
  kramar!

  SvaraRadera
 3. Amen! Riktigt bra inlägg. Håller med dig till punkt och pricka.
  Kram, me and my life, som inte kan logga in på mobiljefeln....

  SvaraRadera
 4. Säger amen jag med! Och det är ju inga vilsna tonåringar som väljer att dra på sig maskering och gå ut och puckla på varandra. Det kan vara trebarnspappan i huset bredvid. Nåt har gått fruktansvärt snett....Kram

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet....så sorgligt detta...ofattbart...onödigt.....outhärdligt.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Word! och väl rutet!!! Kram

  SvaraRadera