Powered By Blogger

måndag 8 februari 2010

Fel på folk & dagens

Jag är ganska van att ta skit. För mycket van, för alldeles för mycket skit. Eftersom det tydligen är jantelagförbjudet att göra som man själv vill och känner i det här landet.
Jag får bland annat ta skit för att jag har en mycket yngre man, att jag ”springer och flashar runt med” mina dyra Molly-plagg ”bara för att reta upp folk”.
Och jag sväljer en hel del när det kommer till att jag inte äter kött. Vilket är ämnet för dagen.
Till saken hör att jag precis hade varit och intervjuat en tjej som varit i Thailand som hundvolontär på ett Dog Rescue center. Och är det något jag brinner för så är det djur som far illa. Stressad som en dåre och med hennes historia lite för färskt i minnet försökte jag mig på att kasta i mig en mikrovärmd portion mat i lunchrummet på jobbet.
När en 60-årig gubbe!, för säkert 30:de gången börjar tjata kött. ”Du kan ta lite kött av mig om du vill”, Sa han.
När han inte fick något svar föll nästa replik raskt; ”i morgon får jag hem ett halvt lamm som jag ska stycka upp”.
Utan mothugg blev hans nästa drag ”ja jag tänkte att när vi ändå sitter här och äter så kan vi ju lika bra prata mat”
Vad fan är det för fel på folk! Undrar jag. Varför kan man inte få ta egen ställning utan att jämt behöva förklara sig. Vad är det för fel när gubbe 60 år måste hålla på och terra…
Jag borde nonchalerat även där men ibland måste man sätta någonslags punkt.
Så mitt svar blev istället ” jag skiter fullständigt i att du sitter här och äter kött, så jag tycker att du fullständigt ska skita i att jag inte gör det”. Inte det mognaste jag gjort i mitt liv.
Men tyst blev han. Nöjd blev jag. Och så var det liksom med med det. En kommentar från hans sida imorgon och jag är taggad ut till minsta skrytfärdiga Molly-peng att dräpa honom...

För övrigt så har jag dagen till ära flashat runt i:


Alchemistry tunic white
Spoiler underdress royal
HM´s nattlinne som jag tycker i detta fall drog till sig för mycket uppmärksamhet,
precis som svart tunn kofta av märke okänt

Bild 1 tagen på en toalett på en förskola
Bild 2 tagen hemma, nyss, med min älskade Bosse, snart 16 år, glömde tyvärr att hålla in magen på den...

12 kommentarer:

  1. Hur orkar folk! Att du har en yngre man är väl himlans trevligt för dig:) Jag har alltid haft äldre killar så det problemet har jag aldrig haft. Däremot är det en del bekymmer över hur mycket jag handlar Mollysar för. Har en person i min familj som håller koll på mig på Tradera och sitter och räknar ut hur mycket jag handlar för! Sjukt så det skriker om det!( Inte min man , han skiter i hur mycket jag handlar för så länge det inte drabbar familjen). Att en del reagerar på att vissa är vegetarianer har jag svårt att förstå. Det är väl skitvanligt i dag!
    Du är asläcker i din Alchemistry Tunic!Det gör inget att du inte drar in magen;) Kissen är vrålsöt. (Jag har fått tag på en "tokrosa" FoL!) KRAM!

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen mig, är också vegetarian sedan många år tillbaka och trivs utmärkt med det. Brukar få frågan "när ska du börja äta normalt då...?"

    Som om man är onormal för att man tagit ställning mot förtryck och elände för våra fyrbenta vänner. Jag blir så trött!!

    Både du och katten är snyggon i dag med :0)

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  3. Hittade den tokrosa på DeepFling. Har spanat varje dag där för rätt var det är så dyker det upp en gammal goding....Vi får ha OM kurs i Skåne i sommar! KRAM!

    SvaraRadera
  4. Underbara smygfoton. Keep on flashing på jobbet. Jag behöver någon som backar upp mig de dagar mina sura kollegor klankar ner på mina mollysar.

    Jag bryr mig inte ett F*** om man är vegetarian eller militant kötterian. Så länge man inte kör ner sina värderingar i halsen på andra (men diskutera kan man ju alltid göra).

    SvaraRadera
  5. Ibland undrar man hur alla orkar.... Stå på dig!

    Snygg som bara den e du i alla fall.

    KRAMAR

    SvaraRadera
  6. *suck* vilken jobbig gubbe, bra att du sa till iaf. Alchemistryn passar dig urbra!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Superfin outfin och gosiggosig katt. Önskar så att jag kunde ha en (blir dessvärre toksjuk om jag kommer i närheten av en)

    SvaraRadera
  8. Vad har hans ålder med saken att göra? "60-årig gubbe". Och vi är "40-åriga kärringar" har jag hört.... Trist att blanda in ålder när det inte är relevant.

    SvaraRadera
  9. jag säger som grynet "ta ingen skit"! Ibland är det mycket bättre att bita ifrån än att sitta tyst och va duktig!

    Och anna; jag tycker visst att åldern är relevant eftersom det är 60-åriga män som styr det här landet och de flesta arbetsplatser!

    SvaraRadera
  10. Usch! Men att han som är så till åren inte har bättre vet? Antagligen har han inget annat att snacka med dig om och även om han inte menade illa så blev det fel. Så blir det ofta med folk som vill sncaka med mig och Anil.. Av någon magisk orsak så hamnar vi ALLTID på det faktum att Anil inte är en svensson... *suck* Men! You go girl. Sätt ner foten och våga vägra vara en tafatt svensk!! :D Sööötelöken!! Älskar stilen. trodde först det var en liten bebis!!

    Och just det!! Wohohooo!! You is tha shit! Yngre män rockar och du likaså!

    SvaraRadera
  11. Ingrid: ja visst är det sjukt att folk ännu inte verkar ha fattar att man inte behöver äta kött... och att faktiskt fårv att ta ställning... Men vi står på oss! Megakram!

    Pingla: haha :o) kan dock inte leva upp till din roll, du gör det så mycket bättre. Kram!

    Tina, Jeanette, Theodora: tack söta söta ni! Kram!

    Anna & DrMolly: Jag kunde inte sagt det bätter än DrMolly. Det var av just den anledningen - som jag finner relevant - som jag tog med ålder. För män i den ålder styr som sagt och de får säga och göra hur de vill UTAN att någon reagerar/ vågar säga ifrån... Och vill någon kalla mig 40-årig kärring så låt gå för det.

    Sanni: du kan ha så rätt i att folk inte vet vad de ska säga och så blir det så fel. Jag och maken har råkat hamna i skumma situationer några (om än få tack och lov) gånger då folk trott att jag är hans mamma...
    Kissekatt är nästan som min bebis, vi har kamperat ihop i 15 år. Han var en galen msshandlad katt när jag fick honom, 1 år gammal, men efteren månad bestämde han sig för att jag nog var rätt bra och sedan dess har vi varit med om en massa tillsammans. Nu har han blivit så himla tunn, har kollat honom hos veterinär & det är inget fel på honom mer än en hög ålder...
    Shit vad jag svamlade iväg där då... Megakram!!

    SvaraRadera
  12. Men jisses :O Hans mamma. det ser man väll på kroppsspråket om inget annat eller? Naaaw Vår lilla kise Frasse gick bort för ca 4 månader sedan. Hans mamma var min också så har haft honom sedan liten tills nu när han gick bort 19 år gammal!! Men han blev också så där smal. Men han mådde bra ett par år till efter så hoppas att ni får campa ihop MÅNGA år till! Kram sötnos!

    SvaraRadera