Powered By Blogger

söndag 10 januari 2010

”Ni gillar ju era kläder”

Jag har läst en hel del i andra Odd Molly-bloggar om det här med hur vi har råd. Vilket har fått många att drabbas av riktigt dåligt samvete, inklusive mig själv.


Men maken fick mig att se det lite annorlunda när vi diskuterade frågan i gårkväll.

Han fattar inte riktigt det dåliga samvetet, man köper ju något för att man vill ha det och för att man blir glad av nyförvärvet. Att det ”bara” skulle vara kläder håller han inte med om det minsta. För han tycker att till skillnad från så mycket annat som folk samlar på så är Odd Molly-kläder något som kommer till användning.

Han märker skillnad på hur jag mår och beter mig om jag har på mig något jag tycker om (vilket oftast är Odd Molly) kontra om jag bara slänger på mig något för att man måste bära kläder.

Så länge man inte sätter sig i skuld, eller skippar andra viktiga saker som till exempel att betala räkningar, för att finansiera köpen så tycker han att det bara är att slå till.

”Det är väl ingen av de där Odd Molly-tjejerna som köpt sig hemlösa direkt, ni gillar ju era kläder, ni visar ju upp dem i bloggar eftersom ni tycker om dem. Ni ska vara stolta över er goda smak istället för att plötsligt få dåligt samvete. Sa han. Och tillade: ”Det viktiga är att man tänker efter själv före varje köp. Och skippar vad alla andra tycker.”

Och som för att visa att han menade allvar gick han iväg och smygklickade fram det vinnande budet på ett Molly-plagg jag spanat in på Tradera men bestämt mig för att skippa av just dåligt samvete (och lite på grund av shoppingförbudlöfte – som jag ändå redan har brutit…)

Så nu har jag lite dåligt samvete för att hans pengar ryker för min skull…

Men mest är jag bara glad! Dels den barnsliga lycka som infinner sig när man har paket på gång och dels lyckan över att ha en make som bara är bäst!!!




Nu ska jag göra mig i ordning för att sticka ut på några timmars jobb. Återkommer med dagens outfit i eftermiddag. Ha en bra söndag!

8 kommentarer:

  1. Gud vilken klok man du har! Håller med honom till punkt och pricka. Dom som sitter och har åsikter över hur mycket vi lägger ut på våra kläder har säkert nåt annat dom slänger ut pengar på. Ha en riktigt bra söndag. Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Håller med din man, så klokt och bra sagt. Jag är glad över att man kan se det även från den sidan. Jag är rätt säker över att det är så min man ser det.

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  3. Vilken man! Håll hårt i honom. Vi har en deal hemma att för varje jour min man tar (vilket innebär att jag själv har hand om barnen en hel natt eller dag) får jag köpa ett OM plagg för våra gemensamma pengar. Bra deal tycker jag!

    SvaraRadera
  4. gud vilken snäll man du har!! Så otroligt rart av honom att klicka hem på tradera, det kan jag inte se min man göra, hehe dock har han beställt i julklapp och så åt mig...men då har jag hintat innan vad det är jag vill ha....
    O vad härligt att se att så många av våra män som ser vårt beroende på ett bra sätt:)

    Dr Molly- wow vilken superbra deal, den ska jag föreslå här, haha,

    SvaraRadera
  5. Vilken snäll och klok man! Som min när det kommer till mollysar :)

    SvaraRadera
  6. Mycket klok man. Så resonerar min make om mina mollysar också.
    Och de gånger kollegor varit på och neggat om mina kläder och jag kommer hem deppig blir han så förbannad på att andra inte kan hålla sin avundsjuka i schack. Jag är så glad över att ha funnit ett märke som passar mig, jag blir glad över och min make tycker jag är fin i.
    Håll hårt i honom.

    SvaraRadera
  7. Det är tur att vi har så kloka och snälla män ;-) det är nog jag som får lite dåligt samvete ibland för att jag skulle ha handlat för mycket men han säger aldrig något utan tycker att jag är värd det :-)
    tack för din gulliga kommentar, jag gillar den skarpt och den kommer säkert att få stanna :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Kul att fler har män som fattar vårt intresse!
    Dr Mollys deal låter klockren!:o)

    SvaraRadera