Powered By Blogger

torsdag 14 januari 2010

Vilse i tyskträsket & gulligaste bemötandet

Helt hopplöst toksåld på delar av vårkollektionen som jag blivit så tänkte jag vara smart och förbeställa lite. Och för första gången i mitt liv vara lite snabb på plaggen jag vill ha…


Söta Katinka tipsade om två webbutiker i sin blogg och jag började med Smultrongården. Mailade om tre godbitar. Fick under dagen ett mail om att de inte visste om det fanns kvar i min storlek men att de skulle höra av sig igen.

Dags för ett besök på den tyska sajten. Var lite skeptisk eftersom jag aldrig ens läst tyska. Och mina farhågor besannades… Vilse i tyskträsket direkt! För jag fattade inte ett smack! Men bilder greppar jag ju så två favvoplagg blev snabbt utvalda. Hade tre på lut men ett känner jag att jag helst vill prova först för att vara säker på storlek.

I alla fall så började jag mer på måfå klicka lite hit och dit. Plötsligt fattade jag det som att jag faktiskt köpt båda munderingarna. Vilket bekräftades i ett trevligt mail om hur betalningen funkar. Vilket jag tänkte försöka ta tag i nu ikväll.

I dag fick jag ett nytt mail från Hanna på Smultrongården om att de tyvärr inte hade kvar plaggen jag ville förbeställa. För allt var redan bokat. De försöker få hem mer från Odd Molly men har inte fått besked om det funkar än. Men ville jag så fick jag gärna skriva upp mig på en lista att jag är intresserad. Självklart gjorde jag det, två av dem för det ena hade redan hamnat på ”tysklistan”.

Och så mailade vi lite fram och tillbaka. Och jag måste bara säga att det räddade min dag! Trött som sällan förr, förkylning fortfarande i faggorna och deadline, vilket betyder panikstress för att hinna få ihop allt.

Och så gör rader från en okänd människa att allt plötsligt känns lättare. Jag ler fortfarande när jag tänker på vad vänlighet kan betyda. Tack snälla Hanna, du gjorde min dag!

Vad jag (förhoppningsvis! – för jag har ju strulat till det fett med köp från utländska webbutiker förut…) har fiskat hem från grannlandet i söder? Och vad jag kanske kanske får tag på genom Smultrongården?

Hmmm… ska jag verkligen avslöja det? Är ju en notorisk pessimist som tror att sådant betyder otur. Men what the fuck, kanske dags att bryta sitt tråktänk…

Så här är de:

Två klick på tysk webmark till att börja med.

Och kanske kanske en beställning hos Smultrongården som avslutning. Två plagg som inte fanns med på min favvolista igår. Vilket enbart berodde på att jag valde att hålla den i gothstil a la Molly; lilac & almost black.


Chrysalis minigown
 
Appeteaser dress

5 kommentarer:

  1. härligt! Fina klick! men jag tyckte 200 spänn i frakt fr shirtstory var lite väl dyrt...
    Japp, jag mejlade Hanna på smultrongården direkt vid släppet och norpade en appeteaser i chalk, lovely!!=)
    Kolla BUTIKCHA.DK ,där finns appeteaser i alla strl att köpa redan nu om du ej får tag fr smultrongården!!(butikcha är supersnabba o billig frakt,39kr!)
    Har hunnit avboka mina 2 på deepfling redan(blues skirt bla) och förbokat en saloon dress ls i dark powder, *glad*
    Är så glad att jag har en så fin garderob:)!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du fått tag på lite fint! Men du, oroa dig inte. När butikerna släpper här kommer det finnas och flera av de stora nätbutikerna tar in ett stort lager ändå. Så du får tag på det du vill garanterat. Det är väl mest om man väntar för länge som det blir svårt. Kram

    SvaraRadera
  3. Appeteasern är jättefin. Jag förbokar inget. Tänker ha is i magen den här gången. Jag brukar alltid ändra mig när jag ser kläderna irl. Kram

    SvaraRadera
  4. Tina: tack! svårt att välja bland så mycket fint men har en känsla av att just de här nog ryker fortast av det jag vill ha... kan ha fel men det visar sig :o)kram!

    Filippa: tack för tips! ska kolla upp det. kul att du hann få tag på en! och jag håller med dej om det där med att vara glad att man har en så fin garderob, min börjar också arta sig :o) kram!

    Katinka & Linda: borde nog haft lite mer is i magen jag också. men det är ganska typiskt mig att göra saker spontanare än vad hjärnan hänger med. det har ju varit så innan att jag väntat just för länge. så allt eller inget kan man väl säga är någonslags ofrivilligt motto jag har utvecklat :o) Men tänkte dock göra en liten provning, a la dig Katinka om du inte tar illa upp att jag snor din grej... när kläderna släpps i butik. Ska i alla fall bli kul att se hur garderoben kommer att se ut om någon månad, för ofta är det ju helt annorlunda än man tror innan... kram!

    SvaraRadera