Powered By Blogger

onsdag 19 juni 2013

Gårdagens – som vägras tillträde & hängas ut eller inte?

Det kanske inte är så himla konstigt, eftersom jag själv tycker att mina blogginlägg dryper av tristess, fantasibrist, oengagemang, att jag blir vägrad tillträde till Internet så att jag kan publicera mitt skräp. Gissar på att det väl helt enkelt är tråkighetcensuren som slår till. Men nu tycks det ha vänt ryggen till en stund så då passar jag på. Att kasta in ännu ett av dessa menlösa inlägg. Med en helt vanlig vardagsstass och ett besök på Max för att införskaffa gårdagskvällens supé.


Blus – Odd Molly Priceless print blouse, multi, såklart var jag tvungen att inviga nykomlingen på direkten, jacka – Odd Molly Batallion of saints bomber, chalk, jeans – Please, halsband – Rock by Sweden, väska – Odd Molly Chimbote knitted bag, multi, sandaler – köpta i Helsingör förra sommaren. 

Jag tittade på Efterlyst special igårkväll. Om unga brottslingar som begått, mord, styckmord, serievåldtäkter. Man blir ruskigt rädd hur det står till i skallen på en del människor... Men vad jag också reagerade väldigt mycket på var att en av personerna bakom dessa dåd hängdes ut med namn och bild. Om och om igen. Och jag kan inte låta bli att undra varför liksom… Killen är dömd, sitter inne, ingen oro att han ska ut och grovvåldta på gatorna igen. Så till vilken nytta att alla ska känna till hans namn och utseende? Knappast till hans anhörigas nytta som är de som får ta skiten, stå med skammen, bli bedömda, tittade på, pratade om, i alla fall… Vad tycker ni, ska vissa gärningsmän hängas ut, ska alla, eller ingen?... 

Ett ämne jag säkerligen återkommer till... Men det får bli en annan gång för nu gastar hundarna om vovvenad och då gäller det att ranta iväg innan regnet hinner hit, för det står liksom på vänt och vill invadera… Peace out! Kärlek & Respekt!

5 kommentarer:

  1. Tråkcensuren näha!
    Jag kan bara instämma i att det inte finns någon anledning att hänga ut folk. Däremot hade jag önskat lite mer engagemang *innan* de blivit våldsamma, så att säga. Skrev om det här:
    http://thedaringheart.blogspot.se/2013/06/vad-gor-du-da.html

    Har lite planer åt ditt håll faktiskt.
    Kan du tänkas vara ledig?

    SvaraRadera
  2. Det är förbannat tråkigt bara höra/läsa om det! Eftersom jag själv varit utsatt vet jag ju vad det handlar om, tyvärr.. Tycker dock om personen i fråga fått sitt straff, så räcker det. Alla människor oavsett vad det handlar om bör få både en andra o även ibland en tredje chans. Jag är evinnerligt förbannad på dessa människor som bär sig åt.. Anser dock att INGEN skall hängas ut i massmedia. Personen ifråga har fått sitt straff. Offret skiter man nu i, eller...??!
    Kram,
    Annelie

    SvaraRadera
  3. Tråkcensur!!! No way!! Tror nog att alla bloggisar känner så till och från.
    Å håller med er i tidigare inlägg, ingen ska väl behöva hängas ut. Han har ju fått sitt straff.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Tycker nog mest synd om alla runtom där. Anhöriga till både förövare och offer. Kan fan inte vara roligt när det vevas runt detaljer om hur ens dotter tex blivit mördad. Bra fråga! Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för era åsikter! Som ju är som mina och därför lite extrabra ;o) Speciellt som det här är ett viktigt ämne för mig med en bror på kåken...
    Och Linda har en jäkla bra poäng med offrens anhöriga, missade den aspekten själv men håller med, som tusan.
    Kram allihop!

    SvaraRadera