Powered By Blogger

onsdag 26 juni 2013

Gårdagens stass & fullpris har blivit överpris

Jag hör om en butik som allvarligt funderar på att sluta sälja Odd Molly eftersom folk bara vill handla deras kläder på rea. Att det är en markant och alltmer glipande skillnad på fullprisförsäljningen på Mollysar kontra andra märken. Och jag är helt övertygad om att det är Odd Mollys eget fel. Med outletbutiker, vissa mer extrema än andra, där aktuell säsongs kollektion knappt hunnit svalna innan den prånglas ut där. Och vem har lust att shoppa efter normalprislappen då… Och framstå som något av ett fån. För fullpris har liksom blivit överpris. Och dumbomsstämplat. Vilket framgår här och var, inte minst i Facebookgrupperna. 

Ja det är lite sådant jag tydligen funderar på denna dag. Och så kan jag inte heller låta bli att undra, lite lagom surt, hur många exemplar min än så länge ganska unika Mollytröja som ingick i gårdagens stass kommer att vräkas ut i.


Stickad tröja med bling – Odd Molly Deli jumper, lite grey mel som jag har bestämt att den heter, linne under – Odd Molly Rib jersey tank, white, jeans – Please. 

Och så klurar jag lite på andrahandsmarknadens extrema prisras, fast den får jag återkomma till för nu stampas det tassar vid dörren. Tassar som vill ut. Tjing!

9 kommentarer:

  1. Jag håller helt med och instämmer i dina funderingar. Att köpa Odd Molly till fullpris är något man knappt vågar säga längre...eller vill göra för den delen.
    Kram och saknar dig! Letar febrilt efter metallicläppstift till oss

    SvaraRadera
  2. Grymt snygg den tröjan är då!! :)

    SvaraRadera
  3. Håller med fullständigt! Dom har sänkt sig själva där och folk hakar givetvis på! Man får ju skänka bort plaggen och det vill man ju fan inte göra om man betalt 2-3000 kr. Och man undrar ju hur gigantiska provkollektionerna är, vräks ju ut PK-plagg. Kram

    SvaraRadera
  4. Visst är det så att de bidragit till utvecklingen att värdet sjunker.
    Jag behåller eller ger bort hellre än säljer för skampris .

    SvaraRadera
  5. Intressant fundering det är nog precis så det är... Jag gillar ju rea och handlar gärna med rabatt men det måste finnas intresse för nyheter om ett varumärke ska leva och utförsäljningarna har nug tagit udden av märkets exklusivitet en aning. Kram

    SvaraRadera
  6. Helen ja ibland känns det som att man ger bort sina kläder nu när andrahandsmarknaden är som den är. speciellt i fb grupperna...

    och en mycket intressant fundering här kära du. J.

    varför ge fullpris när de snart finns för ingenting i en butik .

    SvaraRadera
  7. Amen! Hade inte kläderna varit så förbaskad snygga så hade det inte bott så många hos mig. Facebookgrupperna + outleterna är en stor bov i det hela ja..
    Kram

    SvaraRadera
  8. Åh så snygg!!! Jag blir grööön av avund, och den passar perfekt på dig. Snyggo! KRAM...

    SvaraRadera
  9. Håller helt med. Nuförtiden blir det bara ett fåtal såna där must-haves som jag norpar till fullpris. Resten vet man ju att de kommer dyka upp billigare antingen i outlet, på rea eller Tradera/Facebookgrupperna.

    Du är såååå himla snygg i den tröjan. Inte ett dugg avis på den...närå, inte alls ;-)

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera