Powered By Blogger

lördag 14 september 2013

Om att ha skaffat sig helt nya klädshoppingvanor

Jag tycker att jag shoppar väldigt lite kläder nu, definitivt extremlite om man jämför med min allra vildaste Mollyera för något år sedan. Men under loppet av den senaste veckan har jag slagit på riktigt stort, för tre nya plagg har hittat hit. Dessa:


Men! Det finns en stor skillnad på mina köppreferenser nu för tiden. Och det ligger i priset. För den totala summan för trion på bilden landade på 150 riksdaler! 150! Nä det är inga Mollysar, utan bloppisfynd, men spelar roll när det är tre plagg jag gillar, är väldans glad för, kommer att använda då de dessutom hamnat här efter noga övervägande. 

Och nä min ekonomi tillåter inga dyrplaggsköp. Alls! Men jag är mest bara ganska glad att jag har tvingats tänka om, nödgats skaffa mig helt nya klädshoppingvanor, Och på köpet fått tillbaka respekt för pengars värde. För jag blir mörkrädd när jag tänker på hur jag tidigare kunde handla på mig Molly efter Molly och tycka att en tusenlapp var nada, femtonhundra billigt… 

Nackdelen är väl att jag samtidigt lagt mig till med beteendet av en gniden pensionär, en sådan som tittar på prislappar i butiker och fnyser högt över de vettlösa summorna som uppenbaras. Fast idag tänkte jag bortse från siffror och försöka hinna ge mig i kast med någon slags provning på stan. Av den enkla anledningen att jag känner för det… för det är ju inte så att mitt klädintresse har dött, det har bara tagit nya vägar när de kommer till vad som har chans att kunna landa i min garderob. nya tankar om vad något egentligen är värt… :o) Tjing!

3 kommentarer:

  1. Jag har tröttnat lite på OM igen, jag vet att det där går i perioder och att jag snart kan vara där igen. Jag vet inte om du läste vad jag gjorde med pengarna från min senaste bloppis? Jag köpte nya kläder och skor för summan, och jisses vad mycket nytt som flyttade in. Det finns så mycket snyggt där ute just nu tycker jag.
    Grattis till dina fina fynd!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Märke spela roll liksom? Huvudsaken att du gillar och använder. Jag är också klädtrött; vill hellre renovera källare och inreda tvättstuga, åka till Göteborg och sånt.
    Det som flyttat hit är gamla fynd från Tradera; b l a nåt som ska reclaimas i stl 1 =)

    Ha en skön lördag och ta en provningspaus från pluggeriet.

    SvaraRadera
  3. Härliga fynd och märke spelar ju ingen roll egentligen, det ska kännas rätt bara.
    Kramis

    SvaraRadera