Powered By Blogger

onsdag 29 december 2010

En upphakad LP-skiva och dagens outfit…

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter. Så heter en bok som Jonas Gardell står bakom. Jag vet att jag har nämnt den här förut, men den är värd att lyftas upp igen. Den innehåller en liten berättelse om några dagar i ett par vanliga människors vanliga liv. Den är lika delar komisk som tragisk och varje gång jag läser den så får den mig att fundera över mitt eget liv.

Över alla fjuttiga petitesser och negativa influenser som man lägger onödig energi på. Över att man så ofta bara slösar det mesta av sin tid på obetydligheter istället för att fokusera på sina drömmar och över vad dessa drömmar egentligen består av. Yes box, jag är inne och snurrar i djupingriket just nu. Där jag alltmer börjar komma till insikt med att jag härmed enbart ska lägga vikt vid saker som gör mig glad…

Och som soundtrack till dagens tankar och funderingar ligger en reklamtextremsa och snurrar likt en upphakad LP-skiva… ”Livet är inte de dagar som passerar utan de dagar vi minns.” Och det här är garanterat inte en av dem. För det här är en av de dagarna som går ifrån mitt liv utan att lämna ens en tillstymmelse till avtryck. Inte mer än det här inlägget och de dagens outfit på vovvenad-bilder som jag härmed klistrar ihop med det…



































Nix jag är inte deppad ett dugg, tvärtom, även om det förmodligen inte låter så… Men för att kunna försöka tota ihop ett pussel över hur man vill ha sin framtid krävs det att man svänger inom såväl sin bakgrund som i sin personlighet… Tycker jag. Vad tycker ni? Hoppas ni får en bra kväll. Vi ses imorgon. Kram!

7 kommentarer:

  1. Jag håller med dig till 100%. Tankar är aldrig fel. Folk tänker alldeles för lite nu för tiden. De borde läsa din blogg istället för du är mycket smartare än många av de andra! :o)

    SvaraRadera
  2. "Livet är inte de dagar....." har fastnat stenhårt hos mig. Känns både lite skrämmande och uppmuntrande på samma gång för visst är det så och visst slösar man en massa energi på sitsaker. Jag har börjat styra upp genom att tacka nej till sånt jag borde men inte vill. Tex inte följa med på avtackningsmiddag för den där kollegan som är ett ärkesvin och som jag avskyr blotta åsynen av. Känns ovant men jäkligt bra :-)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Helt sant det du skriver.
    Jag ska också sätta mig och tota ihop en framtid utan CSN och högskolan; får se hur det går...
    Hoppas du också får en bra kväll. Själv drar jag nu till nattpass nr 2. =)

    SvaraRadera
  4. Så sant! Här har du en till som gärna grottar ner sig, analyserar och funderar för mycket i stället för att släppa skiten som en het potatis! Fan vad snygga ni var i går, fan vad jag ville vara med och visst fan blir det Norrköping! Kram stumpan!

    SvaraRadera
  5. Fina Josanne...kloka du tänker och får ihop ditt liv bättre tror jag än många andra...du har ju gjort ett toppenval, nämligen att sluta det som inte var bra! Grunna och fundera du...snart vet du vart det bär iväg, de e jag säker på=)

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  6. Så mycket du tänker. Min dag har varit sådan att den bara passerat, så jag känner i gen mig. Tycker att du gör helt rätt som fokuserar på det som gör dig glad och lyfter upp. Så ska det vara..

    Stor kram och hoppas att du har tänt din fina lykta nu. Jag hittade en på nätet, lika dan tror jag och grunnar lite på den. Vi får se...

    Kramar och go natt!

    SvaraRadera
  7. Anonym: det där var snällt skrivet, jag håller med dig om att många tänker för lite. Å andra sidan får jag ofta höra att jag tänker för mycket… :o) Kram!

    Frösötös: bra gjort!!! Det är bland annat sådana saker jag menar. Jag har precis sagt upp mig och slutat på ett jobb som sög all min energi så det är nog därför som jag känner nu att det får vara slut på energisugerier i onödan… :o) Kram!

    Helen: hoppas ditt nattpass gick bra! Måste vara skönt att examen ligger nära nu. :o) Och det kommer att gå superbra, det vet jag! :o) Kram!

    Linda: Norrköping it is – tjohooo! Det är i april men datum har jag noll koll på fast det är ju lättkollat, när man väl orkar ta tag i det… :o) Ja vi får båda sluta grotta ner oss i onödig skit. Livet är för kort för ayy grottas bort… :o) Kram!

    Adela: tack söta! Ja det valet känns som något av det absolut bästa jag har gjort i mitt liv. Vet ju att du gjort samma val … fy fan vad vi är bra… ;o) Kram!

    Lingonberrie: ja jag får ofta höra att jag tänker för mycket så jag försöker blanda upp det med trams för att få lite balans… ;o) Yes box ljuslyktan invigdes igår. Så mycket finare i tänt tillstånd, så du vet om du slår till på den du också. Kram!

    SvaraRadera