Powered By Blogger

torsdag 7 februari 2013

En av dagens stassar & det där med uniform

Ni har sluppit dem hela veckan. Hitills. Men nu gör jag ett tillfälligt avbrott i pausen från mina terroregobilder a la dagens outfit, för här kommer en av dagens stassar:


Nu ikväll fick jag min ”egna uniform”. Har haft en låneträningsjacka tidigare, och under första passet idag var det denna egenägda munkis från Better bodies som fick utgöra arbetsdress. Ni kommer att få se de såkallat ”riktiga” tjänstedräkterna också, men som sagt inte förrän min sista dag som praktikant i verkligheten…
Det där med uniform är ytterst kluvet. Tycker jag, som inte burit någon sådan på mer än tio år (då jag extrajobbade på ett café). 
Å ena sidan är det megabekvämt, ingen tankeverksamhet behövs, inget velande över klädval, bara att kasta på sig. Att det sedan blir något som inte är jag struntar jag totalt i. Vilken helt ärligt förvånar mig en smula men så är det. Å andra sidan börjar jag lite smått sakna att knata runt i mina favoritplagg. Får väl ta igen det i helgen, byta outfit en gång i timmen eller något… :o)
Vad säger ni om arbetskläder; gillar, gillar inte? Något ni själva bär? Och vad ser ni i så fall för fördelar kontra nackdelar med det? Kram från tant SupermegaYtlig!

4 kommentarer:

  1. Jag har haft arbetskläder, men måste säga jag är glad jag inte behöver det längre. Det som dock är bra med arbetskläder som du skriver är att man kan vara i princip hjärndöd på morgonen då allt går på autopilot:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, du..det är lite blandade känslor med "uniform"! Beror kanske lite på vad man sysslar med, vilken "typ" av uniform. På den tiden jag jobbade som simlärare o badvakt var det ju oerhört lyxigt under sommaren, då gällde ju shorts o linne/baddräkt i solgasset. I vården är det ju också bra, jobbar du inom hemtjänst får du ju dock ha dina egna kläder. Vilket jag gillade på den tiden.. Det viktigaste är ändå att man trivs med jobbet, miljön o arbetskamraterna. Kläderna kommer långt efter..
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag har ju dessvärre bara arbetskläder att välja på och det är skönt att slippa ta hem alla bacelusker.
    Just nu heter dock uniformen bikini. :)

    SvaraRadera
  4. Blandade känslor här med. Kan vara väldigt bra och praktiskt och man slipper tänka. Men samtidigt är det ju så himla roligt med kläder och skor! Jag har haft jobb där man hade arbetskläder, men nu har jag mina egna och det gillar jag :-D

    SvaraRadera