Powered By Blogger

torsdag 29 augusti 2013

Syner och tankar från en pendlares vardag


Passerar Kävlinge efter runt en halvtimmes färdande på tåg denna dag. Har suttit med huvudet begravt i skolpapper fram till nu men släpper det för en stund och begrundar himlen, tänker på väder, årstider och att herren på andra sidan gången smaskar väldigt högt. 
Besöker toaletten på Malmö central eftersom jag i vanlig ordning blir våldsamt kissnödig i samma sekund jag kliver av tåget. Och trots det ändå känner mig våldsamt sugen på en chai latte. Så en sådan införskaffades sedan på Espresso house, som har supertrevligaste personalen. Och godaste dryckerna men inte heller idag köpte jag på mig en av de där färgglada burkarna med hemmachaidryck. Fast nästa gång kanske. 
Bestämde jag mig för när jag inväntade bussen. Samtidigt som jag spanade klädsel på förbipasserande, påminde mig själv om att leta upp något schysst recept till torsken som finns i min frys och upptäckte att jag hade ett presentkort på Indiska med sista giltighetsdatum just dag. Så kom bussen och färden djupt in i östra hamnen tillbringade jag uteslutande med mobilen under näsan. Att instagramma är viktigt...:o) Och fortsatte med det till skolsalen omringade mig.


Efter ett ynka antal timmar gav jag upp dagens skolsejour på grund av den där sprängande huvudvärk och tågade till busshållplats med riktning centrum. Där jag gjorde en svängom inom Indiska och fick mitt presentkort utbytt mot inredningspinal, innan centralen låg för mina fötter igen. Spanade på de där små delikatessmackorna som är lika goda som de ser ut men shoppade en billigare konditoritekaka istället. 
Förundrades över att det var ovanligt tomt på folk i lokalerna, tänkte på oboy och roliga träningspass, människor jag måste höra av mig till och att jag och min kombatant snart ska få se After Dark. Och försökte därmed förtränga att min boning är i kraftigt behov av en rejäl städgenomgång.
Och vips satt jag på ett tåg igen. Såg samma vyer som under morgonen fladdra förbi men nu ur motsatt vinkel. Och insåg att ännu en dag på pendlande fot snart skulle vara över. Och så körde jag huvudet rakt ner i skolerierna en stund till. 

3 kommentarer:

  1. Roliga bilder! Jag gillar dina bildinlägg väldigt mycket och ser gärna fler sådana! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde skriva att jag gillar dina texter också! De är också roliga, eftertänksamma ganska ofta så lova att du inte slutar blogga! <3
      Malin

      Radera
  2. Pendlarens vardag i ett nötskal. :) Multitasking och fokus och en ständig resa.
    Massa kramar och hoppas huvudet är snällt idag

    SvaraRadera