lördag 12 oktober 2013

Två dagar, två stassar, spridda funderingar & svineri


Jag känner mig extremt fantasilös på klädfronten just nu. Vilket kanske syns… Och vilket kanske beror på att skallen är ockuperad av andra slags funderingar. Sådant som vad jag gör och vad jag ska göra. Vem jag är, var jag står och hur man kommer ifrån, eliminerar, suddar bort  ett ofrivilligt intresse. Till exempel… Men eftersom det blir en smula jobbigt att enbart rikta in mig på egenfixering så klurar jag lite på yttre omständigheter också… Sådant som visas på tv. 

Sådant som att de nyhetsrelaterade programmen har satt sviniga toaletter i landet skolor i absoluta fokus till exempel. Det pratas om att det bara städas en gång om dagen, att eleverna inte vill gå in på toaletterna och håller sig hela dagen och vad det kan leda till i sjukdomsväg. Det visas bildsvep över nerspissade golv och snuskiga papper slängda överallt. Det talas om att skolorna som de stora bovarna då de brister i sitt ansvar, om skolsnusket. Men inte en enda gång har jag hört någon säga ett knyst om hur pisset och de använda pappershanddukarna har hamnat på golvet. Det är ju knappast skolledningen som placerar ut det av ren illvilja, så det lär vara eleverna själva som inte har vett att uppföra sig på en toalett. Eller? Är de helt befriade från ansvar att ge fan i att svina ner?... 

Ja det är lite sådant som far runt i min skalle…. Fast nu ska jag nog flytta över fokus till att skanna av mina matdomäner och fixa något att käka istället… Tjing! 

5 kommentarer:

 1. Ja vettet borde ju rimligen komma hemifrån kan jag tycka.
  Men det är ju alltid någons annans ansvar numera när barnen beter sig.

  Nej, nej inte sudda - bejaka!

  SvaraRadera
 2. Hej!! Är nyfiken, ska du behålla den mörkrosa jackan du visade i bloggen häromdagen?
  Mvh V

  SvaraRadera
 3. Ska det behövas städas mer än en gång om dagen? Lär ungjäklarna att sikta både mugg och papperskorg så blir det inte grisigt. Har jag lärt mina i alla fall.....Kram

  SvaraRadera
 4. Det där har jag funderat på även jag, det är väl knappast de som städar som kissar på golvet. Dessutom och häpna nu, på min högstadieskola någon gång på hedenhöstiden tyckte några fullblodsidioter att det var en god och trevlig ide att skruva ner lamporna, sådana där vita, göra sina behov däri och sedan skruva upp dem igen. Experimentlustan är det minsann inget fel på ibland och trevligt värre förr de som städar.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad Eva, finns vuxna som skiter i lampkupor också. Sånt äckel har städerskorna på en av industrierna här i hålan fått ta reda på. Man undrar ju lite stilla hur det står till i skallen när man roar sig med sånt! Och man förundras mindre över varför vissa barn blir som dom blir. Kram!

   Radera