Powered By Blogger

måndag 2 december 2013

Ännu lite mer julspanande & mitt förhållande till prylar


Samtidigt som jag ofta känner att jag skulle vilja kasta ut varenda pinal jag äger och har, för att få det enkelt, luftigt, rent liksom, så finns det saker jag tycker otroligt mycket om, som betyder något och som jag helst och absolut inte skulle vilja vara utan. Så ja, mitt förhållande till pryttlar är kluvet. Jag tänker ofta att nu ska jag aldrig mer, någonsin, i hela mitt liv, köpa en enda grej till. Men så ser jag något, trillar dit och kommer på mig själv med att släpa hem det… hur knäppt jag än tycker att det låter nu när jag plitar ner det… För det är trots allt bara saker, och inte i närheten av så mycket annat i livet, som vänner, att vara frisk, ett jobb… Så är då myten om att man kan shoppa sig lycklig bara en illa myntad myt?

Nej, inte rakt av, inte för mig i alla fall, okej lycka kanske är att ta i men jag kan åtminstone shoppa mig glad. Speciellt när det är något genomtänkt, högt önskat, något jag lite drömt om. Stort som smått, dyrt som billigt. Och jag kan vara glad länge åt något också, så på det sättet är det ändå lite mer än bara pinaler… :o)


När det kommer till mitt uppenbara intresse för prylspanande, bilderna som hamnar här, så jobbade jag som fotograf för en hel massa år sedan och plåtade då bland annat ett väldans antal grejer, inte minst till julkataloger för köpcentra och det där var mestadels superkul så till viss del tror jag att det är det intresset som lite sitter kvar i skallen. Även om jag definitivt inte har några som helst fotografambitioner med bilderna jag knäpper nu för tiden. De är rakt av för kul.

Till en annan del, den största faktiskt så funkar jag som så att ju jobbigare tillvaro jag befinner mig i, fysiskt, psykiskt och socialt, desto mer yta tar jag till här, som en slags överlevnadsgrej. Flytta fokus för att helt enkelt må lite bättre, se något mer än svart och dystert. Och ja, det funkar. Därav att det avhandlas en hel del pinaler här just nu… Okej?... Och är det någon som undrar över sakerna i det här inlägget så är de fotoinfångade på Bosson Livingroom i Helsingborg. Och så måste jag ju fråga, eftersom jag tycker det är skoj att veta hur ni tycker och tänker, så dagens fråga blir: vad har ni för förhållande till prylar?... Kram för nu! 

8 kommentarer:

  1. Jäkligt snygga prylar på dom översta bilderna! Jag gillar att handla sånt men eftersom jag numera har 77 kvadrat att strö saker över i stället för 230 så är jag mycket mer restriktiv och tänker till innan nåt får följa med hem. Vilket ju är bra! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. De prylarna jag gillar bäst också, och hunden. Är lite sugen på att copycata en jag känner som har ett zoo, skaffa ett eget (ett som inte innehåller levande djur då alltså ;o)). Tänka innan är smart, jag är ganska dålig på det bara, men jobbar på det :o) Kram!

      Radera
  2. Jag tokgillar ochså grejerna på de fyta första :) Innan något får komma hem numera ska jag ha tänkt ut en plats där den/de ska stå. Om jag inte kan fixa det blir det inget för då är jag bara lite småförtjust och inte kär.
    ram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart tänk! Och det där med uttänkt plats, det gör Flippis också och har försökt härma henne där, fast det går sådär för mig, än så länge... :o) Kram!

      Radera
  3. Mitt förhållande till prylar nog mest kyligt just nu. Röja och rensa är melodin.
    *Kan* bero på att det finns andra som strör just prylar omkring sig som jag får plocka upp.
    Men jag gillar att titta på prylar i butik och på dina bilder även om de inte får följa med hem. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går upp och ner här... men röja är aldrig fel och attans vad jag känner igen det där med andra som strör prylar... ;o) Titta i butiker och plåta är dock roligare är att shoppa tycker jag också, i alla fall för de mesta. Men då kan man ju titta på prylarna alla fall, fast på bild, där de inte dräller och samlar damm... :o) Kram!

      Radera
  4. Gunghästen tycker jag var bedårande!! Finns många roliga små prylar. Det är inte så många som får följa med hem nuförtiden. Fast roligt att titta på förstås.
    Kram,
    Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är så himla fint gjord med små detaljer, känns mer äkta än en hel massa annat liksom. Inte mycket som får följa med mig hem heller, men något ibland :o) Kram!

      Radera