Powered By Blogger

tisdag 24 december 2013


... av varm choklad med grädde och rom. Som tillsammans med varsin syltpreppad pannkaka blev en ypperlig frukost (eftersom vi båda missat sådan denna dag)


Förra året vi var här var vädret en snöhagelblåskatastrof så marknaden var nerbantad och vi inte speciellt imponerade egentligen. Nu var såväl väder som utbud mer ä väl till belåtenhet.


Men allt kul har ett slut så vi knatade vidare, mot ett annat viktigt mål...


... den lilla butiken där Henning upphittades förra året. Och minsann om inte en av hans kusiner fanns på plats:


Och en hel del annat från mycket fint till rätt så himla fult.


Från söt gris var stegen bara ett mindre gäng innan vi plötsligt befann oss i matbutik.


Gigantpepparkakan var väldigt nära att bli julklapp till Ajax men eftersom den var i ungefär samma storlek som hunden, och hon inte behöver bli dubbelt så stor så fick hon nöja sig med mindre godisbitar, medan matte slog till på lite julupplivning år sig själv också:


Och kanske var det åsynen av matvaror som fick oss att landa i nästa miljö.


Där det intogs supé som totalbröt vårt jultema. Och den 80-talsklädda var tvungen att sabba det ännu lite till genom en allmänt fulegobild.


Det var i alla fall en ypperlig supé och med den innanför västen och en klocka som snurrat på lite för snabbt så bar det sedan av mot hemland igen. Med lite plåtat på vägen.


Det var förvånansvärt extremlite folk i görningen denna dag. Emellanåt nästan ekande ödsligt. Som under båtturen hem:


Även min by var som övergiven. Det är ju då dock inget jag klagar på.


En kaffestund i lyxatmosfär innan de var dags att skiljas åt. Men däremellan tog den där scenen med Flippis krälande på golvet vid. Den jag kastade in här i söndags. Och det som föranledde det beteendet var dessa...


... shoppade påfåglar. Där en stannade kvar i denna by och de andra for söderut. Med tåg och Flippis. Och vips så var den dagen till ända. En av mina absoluta favorittraditiondagar, även om jag egentligen inte gillar sådana...:o) God jul!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset med choklad med rom och grädde!
    Martina

    SvaraRadera