Powered By Blogger

tisdag 10 december 2013

Det var definitivt betydligt enklare förr

Jag fick för mig att jag ville lusselyxa till livet en smula idag. Så jag knatade in på Systembolaget för att snabbt och smidigt investera i en flaska glögg. Trodde jag. Men det finns tydligen ingenting som stavas ens i närheten av snabbt och smidigt när det kommer till glögginköp nu för tiden. För shit med valmöjligheter som plötsligt attackerade mig. Vi pratar glögg med smak av äpplen, choklad, whiskey eller cognac, vi pratar ekologiskt framställd, välgörenhetskryddad och någon som döpts till skogsglögg, vad tusan det innebär… Vi pratar säkert 25 olika sorter.


Och det kanske inte var bättre förr men det var definitivt betydligt enklare. När det bara fanns glögg rätt och slätt och alkoholhalten var den enda ställning man behövde ta i frågan. Nu blev jag istället förvirrad, obeslutsam, irriterad, snudd på ångestfylld till och med så efter att ha stirrat fram och tillbaka i glöggsektionen i vad som säkert var en kvart bestämde jag mig för att helt enkelt skita i glöggshoppingen. Det var väldigt nära att jag ryckte en butelj gladvin istället… 


… men eftersom det utstrålade avsevärt mer juli än jul och jag ju var på decemberhumör så skippade jag det också. Och fortsatte istället till Ica där det fanns juleskum. Visserligen i två olika varianter men där behövde jag inte ens tänka på ordet val då de hade ett mycket trevligt erbjudande om båda för en tia. 
Nej inte riktigt i närheten av vad jag tänkt men någonslags lusselyxat blev det ändå trots allt och det var ju det jag var ute efter… God natt & Kram för idag!

4 kommentarer:

  1. Chokladglöggen är faktist god! Men visst var det lättare när glögg var glögg! Och jag gillar inte dom ljusa varianterna. Glögg ska vara röööd! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var lite inne på den men så ville jag egentligen ha vanlig glögg och det var u inte det lättaste att välja bara det... Och håller med definitivt med om att glögg ska vara röd,annars är det liksom inte glögg... Kram!

      Radera
  2. Jag köpte 2 biljetter och den ena saknar ägare :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :o) Då kan det absolut mycket väl hända att jag är med och slåss om att få köpa den :o) Kram!

      Radera