Powered By Blogger

tisdag 31 december 2013

Mina favoriter i garderoben 2013

Jag älskar listor och därför har jag totat ihop en över dem, oavsett märke, som visade sig bli mina klädfavoriter detta år. Alla komna i min ägo under året (utom på en punkt), vissa frekvent använda, andra inte lika mycket, men med en given favoritställning ändå. Accessoarer och pjux ej inräknade, av utrymmestekniska skäl, kanske får de en egen lista sen, men just nu är det dessa det handlar om:

Årets Budget
HM 
Inte bara för ett utan för ett flertal riktigt prisvärda plagg som hittat hit. Till exempel de på bilden, kavajen som jag älskar högt och de välsittande jeansen för 99:-

Årets Comeback
Odd Molly Tripper B long skirt, silky paris
Derhy orange mönstrad klänning 
Ja det fick bli dubbelt upp här eftersom jag omöjligen kunde välja en av dem. Två klockrena sommarplagg som säkerligen dyker upp på stassbilder till sommaren igen då de aldrig någonsin kommer att få lämna min garderob.

Årets mest använda Favoriter
Odd Molly Deli jumper, lite grey mel
Hunkydory Ojust blouse, pure white
Blusen var ett spontanköp som föll klockrent rätt. Stor som ett hus, skön som få, helt enkelt som att knalla runt i ett stort fluffigt moln. Tröjan gick aldrig i produktion till min stora förtret. Trodde därför aldrig jag skulle få tag på den men så damp det in ett mail en dag, om jag ville ha den. Vilket gör det till årets kanske bästa mail.

Årets Största Flopp
Odd Molly Peace army pants, military
Ett av årets mest åtråvärda Mollyplagg för många blev årets fetflopp på mig. Denna bild är dock väldigt snäll, för i verkligheten såg jag ännu mer ut som en blöjklädd 80-talsclown på deken. Så det blev en smått plågsam snabbprovning och sedan har jag aldrig mer kastat ens minsta blick åt dessa. 

Årets Färg
Vitt
Jag toksnöade in på vitt i somras. Insåg att jag trivs attans bra i vitt och genom att ta med det här tänkte jag nyårslova mig att använda mer vitt även vintertid. 

Årets Glädjekick
Odd Molly Rebiya s/s dress, mid indigo
Och vi pratar glädje gånger tre. Dels i att den faktiskt fanns i verkligheten, drömklänningen som det felaktigt påstods aldrig ha gått i produktion. Dels för dess färger och mönster. Och definitivt inte minst för att den nu är min. 

Årets Jacka
Odd Molly Batallion of saints bomber
Visste redan när jag såg produktbilden första gången att jag nog skulle avlida en liten smula om denna inte blev min. Nu blev den dock inte det, i denna just färg, då jag först, i Odd Mollybutiken i Stockholm, valde en vit, för att något senare även lyckas rearoffa åt mig en lika najs i almost black. 

Årets Jeans
G-star Ocean skinny
Plötsigt vrålktrött på Please, drömmande efterbyxor i mindre baggyvariant spontanklickade jag hem dessa på vinst och förlust på Tradera. Ett drag jag aldrig ångrat, en klick jag gärna vill upprepa för att få denna modell i fler färgnyanser.

Årets Mjukis
Odd Molly Drama jacket, rouge 
Under denna rubrik borde egentligen nog alla mina mjukisbyxor, pyjamasshorts och andra sunkplagg befinna sig då de älskas högt, används jämt,  men för att göra en slags förvirrelse så blev det istället denna darling.

Årets sidenplagg
Odd Molly Hookup tank
Efter att ha sålt av i princip alla mina sidenplagg då de befann sig i en annan storlek än mig återinförda jag detta favoritmaterial genom en bloppis. And I love it.

Årets Smartaste köp
Odd Molly Synthesizer jacket, vintage berry
En regnjacka med huva, exakt vad jag saknat, precis vad jag fick nytta av direkt. 

Årets Stilkrock
Odd Molly Polka grease jacket, midnite blue
Inte alls min stil. Egentligen. Och därför har jag alltid varit tveksam till den. Men ändå lockad. Så en dag fick den inträde här. För att fortsätta befinna sig i tveksamhetsland... Men redan vid första testanvändandet, och mot alla odds, tokklickade det mellan oss. Så pass att den nu aldrig får respass härifrån.

Årets mest efterlängtade drömplagg
Triumph jacket silky white
Topp 1 på min lista alla kategorier. Topp inte särskilt troligt att den någonsin skulle kunna bli min med tanke på den skyhöga siffran som klädde prislappen. Men hoppet dog ändå aldrig och som någonslags magi dök det upp ett formidabelt swappförslag som möjliggjorde att den finns med på denna lista.

Årets Upptäckt
Sedan år tillbaka har de längre varianterna funnits i min garderob. För att bli fullständigt nonchalerade. Till jag sålde dem. Och i lite samma veva upptäckte att är helt i min smak. Och att jag sedan dess söker fler exemplar, i andra nyanser. 

Årets Senast anlända
Odd Molly Morethanawoman busarong, lite almost black
När den blev provad i Malmö ville jag egentligen inte ta av mig den igen. Men var tvungen av ekonomitekniska skäl. Fast glömde den aldrig. Tänkte att en dag... och den dagen inföll igår. Tre månader senare blev den premiärinvigd idag. Ett perfekt sätt att avsluta ett värdelöst år. Och en väldigt ytlig lista. Tycker jag... :o)

6 kommentarer:

  1. En ytlig lista, javisst! Men så himla kul att läsa :-) Så mycket fint och den där Morethanawoman busarong såg jag på en tjej på Vapiano i Stockholm. Jag blev också lite förälskad i den! Så snygg!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar listor, gör gärna fler.
    Gott Nytt år

    SvaraRadera
  3. Gott Nytt År! Kram!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin lista du har knåpat ihop.
    Vi får lova att försöka göra 2014 till ett bättre år på vissa plan.
    Kramar och Gott Nytt År

    SvaraRadera
  5. Batalionjackan hamnade här sen i en swap, peace armypants - funkade skitbra på mig men behöver en stl mindre snart.
    Och den däringa drömklänningen är en dröm här också =)
    Kul lista!

    SvaraRadera
  6. En sån där rebya har hamnat här med... Lite ditt fel faktiskt ;-) kram!

    SvaraRadera