Powered By Blogger

onsdag 11 december 2013

Efter 2 månader utan cigaretter

Under de sista åren jag rökte kände jag mig oftast väldigt ensam. Som det sista puckot på jordklotet liksom. Sedan den dagen jag slutade, som ni av rubriken att döma kanske fattar är exakt på dagen 2 månader sedan, har det börjat dyka upp rökare i precis varenda vrå. Var fanns alla de förut? För jag tror ju knappast att alla började samma dag jag slutade… Nu stör det inte mig ett dugg, det är bara väldigt märkligt att de plötsligt är så många, så överallt… och kanske lite märkligt att det inte stör mig med folk som röker, märkligt att jag inte blir det minsta lilla sugen. Tvärtom så känner jag bara en enorm frihetskänsla. Att inte behöva jaga till mig rökstunder, slippa stinka, slippa att ständigt kolla så jag har cigg nog ”så jag klarar mig” och undkomma att behöva lägga så mycket stålar på skiten… 

Nu är det ju då inte så att jag slutade rakt av, för som jag avslöjat tidigare så tutar jag fortfarande i mig nikotin. Med så kallad e-cigg. Men jag slipper dra i mig en massa andra ämnen, slipper stinka, slipper fortfarande lägga ens i närheten av lika mycket kronor. Tanken är att sluta med det också. Någon dag när jag känner att jag fixar det, när mitt liv är mindre kaos, extrema jobbigheter, helt enkelt sådant som gör att jag lätt kan trilla tillbaka om jag leker hardcore och inte substitutar. Typ. Någon dag. I min egen takt. Till dess nöjer jag mig med att vara stolt och glad över att cigaretterna är historia. Vilket är jävligt stort och fett viktigt för mig... 

Och eftersom jag inte har någon som helst aning hur jag ska bildsätta denna text så kastar jag istället in något helt ovidkommande annat, som i bilderna från eftermiddagens vovvenad med Ajax. Mest för att jag tycker att inlägg utan bild känns riktigt fattigt och supertrist. Håller ni med?... Kram & god natt för idag!

9 kommentarer:

  1. Du är jäkligt strong!!! Jag klarade inte att sluta med Eciggen ens :o( Men jag ska ge det ett nytt försök nu igen tack vare denna motivationen! TACK och god natt från Annicka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Kul att kunna motivera ju.Håller tummarna stenhårt och om du vill får du gärna berätta hur det går :o) Kram!

      Radera
  2. Så glad för din skull - just den där frihetskänslan att inte behöva jaga minuter för att hinna röka är guld ju! Vi har en rökruta på jobbet och nu känns det helt absurt att jag stått där ute oavsett väder och hetsrökt mellan två möten
    Kramar <3

    SvaraRadera
  3. Asbra jobbat! Du lär nog fixa att bli av med e-pinnarna med:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Såklart du ska vara stolt! Och jag tillägger till alla de positiva sakerna att du även gör en massa hälsovinster för det finns absolut ingenting positivt med att röka.

    SvaraRadera
  5. Toppenbra jobbat.....Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Förbannat bra gjort! Jag vet ju själv hur jävla svårt det är och hur lätt det är att trilla dit igen! Kram

    SvaraRadera
  7. Så bra jobbat! Jag vet att det inte är lätt alla gånger, men motivationen är klart bästa motorn. Och den har du ju! Jag har rökt i över tjugo år och när jag väl slutade var jag himla nöjd med att slippa jaga rökstunder. Jag känner väl igen det du skriver!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Tack som fan! Ert peppande gör det lite lättare! <3 Kram!

    SvaraRadera