Powered By Blogger

måndag 14 juni 2010

Dagens - trotsar väder och finsparande

Inget regn, inte mycket till blåst men fortfarande inte någon sommar att tala om här på de sydsvenska breddgraderna.
Egentligen alldeles för kallt för min dagensoutfit men nu börjar jag bli så trött på att inte få se solen att jag bestämde mig för att köra huvudet i sanden, trotsa vädrets makter och låtsas att det är Kap Verde-värme (den bästa värmen i världen).


Det tilltaget gick så där. Så där som i helt åt skogen om jag ska vara helt ärlig.
Fast jag kände mig i alla fall fin, trots gåshud…

Efva skrev i en kommentar att man borde använda sina smycken mycket mer till vardags. Och det är precis vad jag också kom fram till i helgen när jag röjde lite i min garderob.
Så mycket fint, så lite använt.
Så i mitt fall handlar det både om smycken men framförallt kläder. Och skor.
För varför spara för tillfällen som sällan kommer när man kan använda och känna sig i ypperlig klädform och därav bli på lite bättre humör en helt vanlig dag…

Visst, en del plagg hade jag känt mig korkat för mycket uppklädd i en vanlig dag men det mesta går ju faktiskt att lufta när andan faller på, vardag eller ej.

Hur tänker ni; spara eller våga använda även utanför festliga sammanhang?

Nu ska jag gå över till att spana på de norska hemmafruarna. De Mollyfria fruarna. Man undrar ju hur de tänker, om någon så har ju de råd… men istället för Mollysar kör de på mysbyxor och tunikor som tappat ena ärmen… hallå liksom…

5 kommentarer:

  1. Först o främst..fint smycke du fick av maken! Tur att våra resp. äkta hälft vet vad deras fruar vill ha!! Jag fick ett jättefint armband av maken i bärnsten..perfekt modell/stil åt mig.

    Ja du, jag har både och..några som sparas till "rätt tillfälle" annars använder jag de mesta i min vardag. Som du säger det piggar upp o måendet blir oftast lite bättre bara av känslan de fina kläderna ger..
    Förresten här har solen värmt våra frusna själar i dagarna två.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst fan är man tokig som går och "sparar" på plagg! Jag är precis likadan. Så dumt så det inte är klokt att köpa dyra kläder och ha som skådebröd...
    Sen är jag ju grön av avund över din döskalle och undrar lite fint vad den kostar. Du kan väl be Mr Josanne att maila mig om han inte vill tala om det för dig;) Ha det så bra och stor kram!
    (En kund frågade mig i dag om jag inte är för gammal för döskallar! Hell no!!)

    SvaraRadera
  3. Jag är ganska bra på att använada mina plagg om jag får säga det själv...he he...tycker inte de ska hänga där bara! Och annars undrar jag när jag ska ha dem?=) Du är supersnygg i det där och I LOVE dina stövlar....men det vet du ju!;D

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jo, jag försöker använda en hel del även till vardags, men allt passar ju inte till prästskjortan. Skor är jag bra på att använda fina, smycken är jag dålig på förrutom pärlor, väskor däremot är jag urkass på att använda, ge mig en rejäl kasse så är jag nöjd.
    Det är nog så när jag tänker efter att jag betalar mer för plagg som används ofta.

    Hälsningar från Eva Solid

    SvaraRadera
  5. Ibland kommer jag på mig att "spara" på plagg till tillfällen som "aldrig" kommer ;-) nä det är lika bra att använda allt som finns i garderoben oavsett tillfälle :-) snygg som sjutton är du i alla fall :-)
    Kram!

    SvaraRadera