Powered By Blogger

onsdag 17 mars 2010

Shopstopp – ja tack!

Jag har mått mycket bättre i dag, huvudvärken gav upp i eftermiddag och sedan dess har jag varit uppe och fixat med tvätt, disk, torkat golv och till och med jobbat lite. Känns hur bra som helst.
MEN.
En skum olustkänsla har hängt över mig hela tiden. En obehaglig känning som snurrar i krokarna av deppighet.
Så jag satte mig och tänkte efter. Ordentligt.
Vilket det sällan ges tid till i stressens vardag.

Och jag kom fram till att jag fokuserar lite snett just nu.
För jag har snöat in på Odd Molly-shopping. Och det känns inte helt okej.
Eftersom.
Jag får ett paket, blir överlycklig, provar, fortsätter vara lycklig, i alla fall för det mesta.
MEN efter bara ett par minuter börjar jag sukta efter nästa plagg. Så därför glömmer jag vad jag nyss har betalt en massa pengar för och tittar bara framåt. Plagg jag drömt om blir hängande i garderoben. Som hela tiden bara sväller över i kanterna allt mer.

DET var vad som fick mina olustkänslor att blossa upp i dag. En förnimmelse som funnits där ett tag, växt sig starkare och nu alltså ”exploderade”.
Så därför säger jag shopstopp – ja tack!
Det är inte så att jag ångrar det jag köpt, jag ÄR verkligen superglad för mina Mollysar!

MEN det är dags att ge dem den uppmärksamhet de förtjänar.
Att sätta det jag redan har i fokus och sluta sukta efter det jag inte har.

Insikten av det fick mig genast att må bättre.

Ironiskt nog kom maken precis hem med ett paket. Min rosa klänning. Som är den här:



T88 dress pink.
(Ni får nöja er med produktbilden eftersom den inte riktigt kom till sin rätt med mjukisbyxorna jag bott i de senaste tre dygnen).
 
Jag får ett paket, blir överlycklig, provar, fortsätter vara lycklig.
Men den här gången kommer jag inte att tråna efter nytt direkt.
För nu vill jag njuta av det jag faktiskt har.
 
Ett paket till är på ingång, och jag kommer fortfarande att älska vetskapen om att en ny Molly är på väg.
Jag kommer fortfarande att vilja ha.
Men nu med lite mer distans framåt och samtidigt med en mer uppmärksam koll i backspegeln.
 
Och jag ser absolut sjukt mycket fram emot den 24 april när jag och tjejen jag tycker så jäkla mycket om utan att ens ha träffat henne, snyggingen Linda ska shoppa loss som tokar i Stockholm.
Men till dess kommer inte en enda krona att gå till Mollysar.
Och det känns förbannat bra!
 
Någon mer som haft tankarna inne på samma spår?

16 kommentarer:

  1. Ja, varför tror du jag håller på och velar med Magnolian?! Har ju egentligen inget behov av den bara ett sjukt begär....
    Blev klänningen bra förrsten. Den är verkligen toksöt. Me love You too:) Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken drömklänning, jag vill gärna ha den i grått men den går inte att få tag i så jag hoppas på en i brunt. Det du beskriver är väl lite likt för många av oss OM tokar, kanske något slags virus eller vad?

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  3. Ja du , precis sådär känner jag...och har gjort länge nu, men inte vetat vad jag ska göra åt det. SOm du märkte igår så kom genast suget efter en 3e Chrysalis, bara några timmar efter den andra anlänt. Shit, det är stört!

    Hinner inte ens använda sakerna, och de säljs med förlust i nyskick. Säger efter varje plagg till mig själv att "nu blir det lugnt" men lyckas inte några längre stunder....ska nog försöka göra som dig nu, att NJUTA av de fina kläder man har!

    Bra att du satte ord på känslan!
    Kram!!

    SvaraRadera
  4. Förresten, fin klänning, tror den är perfekt på dig! Lova att du visar oss=) Rar man du har, samma här, usch man får ju ångest när de är så snälla och köper Mollys åt en, och däremellan handlar man nästan i smyg, precis som om det inte räckte=)! Gubben spenderar inte många kronor på sig själv, jag står för hela den biten...=) Hilde!?=)

    SvaraRadera
  5. Skönt att du mår bättre och är uppe på fötterna igen.
    Jupps, jag känner igen mig. Ska också ha en liten vilopaus från shoppandet när jag väl köpt en Lovley knit i dark blue. Får väl se hur det går med det....
    Fick avin idag! Tusen TACK! Har dock inte hämtat paketet.
    Kramisar

    SvaraRadera
  6. Jag förstår precis vad du talar om! Tänkte idag när jag hämtade ut min röda LK att nu är det stopp. Jag har kläder i garderoben som jag inte vet när jag ska hinna använda dom och ändå vill jag ha mer! Galet, eller hur!
    Det svåra blir att läsa bloggar och inte bli köpsugen :-)

    SvaraRadera
  7. ja nu är jag faktiskt också färdig med våren. Har iofs bara köpt tre saker från våren men nu är jag nöjd! Med tanke på att jag inte använder civila kläder på jobbet är mitt behov egentligen inte så stort. Nu har jag så jag räcker för i vår! en wigwam och sen är det klart! Känns skönt! Har inte ens några gamla önskemollys kvar! Ska bli kul att se hur det går att inte shoppa mollysar! Kramar

    SvaraRadera
  8. Vilket bra inlägg!
    Precis så är det...
    Man borde se sina äldre Mollysar med andra ögon..
    Var mer tacksam över de vackra kläderna man äger..
    Man kommer bara på, ett nytt plagg man vill ha..
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag har lagat mat, medan maken har sms´at GW i Efterlyst, med samma fråga han skickat det senaste året! Utan svar! Så samtidigt som jag har försökt att hålla käket från ett bränt öde, förvisat till soporna, har jag fått psykologa jävligt upprörd make... Därför får ni ingen vettig kommentar från mig just nu... Sorry, men när livet kallar är det oftast kaos ...
    Stor kram till er alla!
    ... även om jag hatar att inte skriva personligt till var och en av er...

    SvaraRadera
  10. Ja håller såååå med dig. Innan fascinerades jag av att min lista aldrig tycks krympas oavsett i vilket tempo jag shoppar. Nu nästan spyr jag över mig själv. Som ni märkt kanske har jag verkligen taggat ner denna månaden.. Paketet jag fick från USA beställdes för läääänge sedan så det räknas inte rikigt. Nej skall verkligen tänka och tänka om innan jag klickar i fortsättningen. FRAMFÖRALLT! så har jag köpt på mig en del Mollysar som är ljuuuvliga men som egentligen inte är jag.. Jag är och förblir nog alltid en casual Molly - Hur jag än försöker.. :D

    SvaraRadera
  11. Så sant allt som du skriver! Så fort man får ett nytt Molly plagg hem så vill jag ha ett nytt. Sedan är det ju stressande att plaggen från de senaste kollektionerna tar slut så fort. Man känner sig tvingad att handla innan det är slut och tänker kanske inte alltid efter om man verkligen har behov av just det plagget. Jag har besämt mig att för vajre plagg som kommer hem, ska ett åka ut. Jag får se om jag lyckas men målsättningen är i alla fall att verkligen se vad som finns här hemma innan jag går loss på shoppandet.

    SvaraRadera
  12. Precis så känns det...jag hatar det...kan inte säga annat än att det tär på en och på ens relation faktiskt för jag har inte en lika förstående make som du el de flesta andra Mollydårar verkar ha. Min tror att jag är psykisk sjuk på allvar och detta leder till att jag smygshoppar och det blir en j-la massa smygandes m paket och avier. INTE BRA!!!!! De enda stunder man är glad är när man packar upp och provar en OM, sen går det nån timma så sitter man där igen och hänger...

    SvaraRadera
  13. Alltså jag menar inget illa med Mollydårar, jag såg det nu i ett annat ljus när jag skickat kommentaren. Jag menar det som nåt som vi är bara, härliga tjejer som snöat in oss lite =)

    SvaraRadera
  14. Oh så sant Anna och Malin och ni andra!
    Känner igen mig i allt, och jag köpte min första OM i noveber (eller nåt, minns inte) och har garderoben full med OM kläder som jag inte har visat min man ännu. Portionerar liksom ut dom i små doser... Köper också för att jag är rädd att missa något fint. Men jag är av hamstertyp och har därför sååå svårt att ens tänka tanken att jag ska sälja innan köp, hua!
    Bra och tänkvärt inlägg Oddjosanne!

    SvaraRadera
  15. Bra skrivet...håller med till fullo! precis så känner jag oxå!
    Kram vännen!

    SvaraRadera