Powered By Blogger

lördag 10 juli 2010

Ångestladdad garderobsraid på gång

A-K gör det. Och Katinka gör det. Rensar i sina Mollygarderober. Även min samling är satt under lupp med syfte att sälja av en del. För jag brottas med en helt överfull garderob där det inte går in ett enda plagg till.


Ändå går saneringen inget bra. Inget bra alls faktiskt. För jag har så sjukt svårt för att slita mig från plaggen, trots att jag inte använder dem...
Idiotiskt egentligen!
Men bara för att något inte får andas dagsljus just nu så kan det ju bli favoriter senare. För det har hänt, flera gånger…

Därför är det så otroligt svårt! Snudd på ångestladdat… Men jag har bestämt mig för att sopa så mycket som möjligt av de känslorna under mattan och göra en lite seriösare garderobsraid nu i helgen.
Får väl se var det landar… I hopp om att få en sporre ska jag spana in mig ordentligt på höst och vinterkollektionerna först… Trots att det helt ärligt tar emot en smula i sommarvärmen...
Hur tänker ni när ni rensar? Har ni något knep till en kroniskt ambivalent supersamlare?

Önskar alla en superbra lördag! Kram!


12 kommentarer:

  1. Rensa ska man göra en dag då man är "mollytrött", för visst finns det sådana dagar då man inte gillar något av det man har i garderoben.
    Jag tänker så här... "Om jag bara fick behålla 100 (i mitt fall betyder det en halvering, men man kan ju välja valfri siffra) mollysar, vilka skulle då få stanna".
    Sen kan man ju inte ha en massa mollysar hängandes utifall att man skulle börja gilla dem och använda dem i framtiden och hindra en från att köpa nya önskemollysar som antagligen blir använda.
    Nu är det rensar-A-K som talar :-) Jag vet precis hur det är och (i vanliga fall) är jag likadan.

    Lycka till med rensningen och det ÄR faktiskt ganska tillfredställande att följa auktioner på T och se vilka summor de inbringar :-)

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Stor lycka till. Som A-K säger, ta det när du är molly trött. Då är det mest effektivast. :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag är inte i närheten av din fina samling så jag rensar inte, jag samlar!=)Kommer nog inte upp i den samlingen heller hur gärna jag än vill, då mitt boende slukar mycket pengar, 2 älsklingstonåringar o 3 älsklingsdjur som kostar pengar!;D Men...så fort jag kan så får något fint flytta hem till mig;) I nästa vecka flyttar något i almost black in...;D;D
    Kram sköna människa!=)
    Adela

    SvaraRadera
  4. Jag rensar ALDRIG! Jag har köpt plaggen för att jag vill ha dem :) Då slipper man ångest ;) Kramar och Lycka Till i ditt mission-impossible-uppdrag!

    SvaraRadera
  5. Oj, lycka till. Jag vet hur svårt det är att rensa!
    Så fin du var i går!!!!

    SvaraRadera
  6. Jag är hopplös på det, skulle vilja rensa a lot och inte bara Mollysar men har svårt för det. Det har hänt att jag sålt plagg som jag sen handlat igen (inte samma men ett likadant.

    SvaraRadera
  7. Ha ha, du är som mig! (förlåt..) Det går liksom inte! Har nu senaste tiden plockat fram en drös ev tilltänkta objekt. Så provar jag funderar, börja småkludda på ett block o fotar. Då när jag står där o fotar mina kläder kommer det..men DEN är ju så fin! Så kommer nästa o nästa blir likadant. Efter det terroriserar jag maken provar o visar igen. Till 99,9% så säger han -varför skall du sälja den! Du tycker ju om den! Neej sälj inte.. Häpp, så får det vara tills nästa ryck kommer! Visst är det sjukt..huset svämmar snart över..
    Så jag önskar dig LYCKA TILL!!
    KRAAM

    SvaraRadera
  8. Hejsan!

    Jag rensar ofta, är en sådan person som tröttnar på saker, OCH som ibland gör impulsköp, särskilt på rean. Har jag inte hittat en kombo eller något att ha plagget till på ett halvår så åker det ut på T. När det gäller Mollysar är det liiite svårare dock, men jag har gjort likadant där, för jag vet ju att jag kan köpa något nytt läckert för pengarna, det är ju inte så att jag ska stå utan. Lycka till!
    Katja

    SvaraRadera
  9. Oj, ja det är svårt att rensa iaf bland kläder. Tyvärr inga tips utan jag önskar dig helt sonika - lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag har blivit ganska bra på att rensa i garderoberna. Saker som bara hänger och aldrig används ryker. En del plagg används så klart sällan men man vill ändå spara dem för att kunna ha då och då men jag blir bättre och bättre på rensandet.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Var glad över din fantastiska samling och fundera lite till, dokumentera om du inte har gjort det, gör en bok om din samling.
    Jag tillhör dom där som inte klarar av att sälja kläder, skänker istället till hjälporg. eller skickar med min mamma som har engagerat sig i arbetet med funktionshindrade barn och vuxna i Rumänien.
    En del används så mycket att det bara är att slänga.
    Har inga problem med att köpa av andra, så konstig är jag.

    Många kramar från Eva Solid och en nybadad Otto som nyss hittade en gömd klenät under ryan.

    SvaraRadera
  12. Kul att läsa att vissa är som jag andra inte. Tusen tack för era kommentarer!!! Massa kram på er allihop!

    Annelie: eftersom jag vet att du och jag är så sjukt lika i den här frågan (bland andra…) så kommer jag att vara dig evigt tacksam för Mollysen jag fick den stora äran att köpa av dig. Vårdar den ömt, jag lovar!!!

    SvaraRadera