Powered By Blogger

tisdag 27 juli 2010

Dagens & 250 + 1 anledningar till ilska

Jag kostar på mig friheten att ta en tillfällig liten jobbpaus. Dels för att visa upp dagens som är Magnolia strap dress, almost black och Emb bikette denim jacket i sällskap av ett par ruskigt gamla silversandaler.

Och dels för att jag ändå är så skitförbannad att jag behöver kyla ner mig lite innan jag klarar att vara en effektiv arbetare igen… Tänkte testa att se om det funkar att skriva av sig sin frustration.

I skottlinjen för min ilska står banken. För det första funkar inte mitt Visa-kort att betala i utländska webbutiker med. Jag har frågat specifikt om det gör det och fått ett jakande svar. Så är det alltså inte.

Så när jag la in en beställning hos Lisen.dk i fredags morse så fick jag strula med banköverföring istället. Skitkrångligt men det kan man väl ta. Om det inte hade varit för att jag upptäckte lite senare att banken snott hela 250:-!!!
För att göra överföringen till en bank i Danmark.
Hur i hela helvetet har de mage att ta så mycket, ska de sätta sig i en taxi och lämna av pengarna personligen till bankfolket över sundet eller…?

Och trots denna gigantiska summa, som det är i mina ögon, så har Lisen INTE fått in några pengar ännu. Vilket jag vet eftersom jag precis fick ett trevligt mail av just Lisen.
Fredags morse, pengar fördes över, OCH försvann från mitt konto directly.
Tisdag sen eftermiddag, antingen har taxin de är ute och lullar i kört vilse eller så har de inte tid att föra över pengar eftersom de sitter och käkar tårta som de köpt för mina 250 spänn… Fan vad sne jag är!!!.

Eftersom de stänger om en halvtimme så hinner jag tyvärr inte in på banken idag. Men imorgon, då jäklar…

Är det någon mer som blivit robbad på feta avgifter för utlandsöverföringar? Och hur lång tid brukar det ta innan era pengar hamnar på bankkonto i utlandet?

Det funkade inget vidare att skriva av sig ilskan men jag måste trots allt jobba en stund till. Så jag säger hej för nu och hoppas få en stund över att återkomma senare. Kram!

10 kommentarer:

  1. Sicket skit!! Dåligt, vad är detta för amatör bank?
    Har handlat av Lisen, men aldrig ens åkt på någon avgift för det när jag betalade med kort. Så retligt, hoppas du får löst det!!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Hej din lilla argbigga..fniss!
    Nämen du, allvarligt 250:- för en banköverföring lät vääl saftigt!! När jag läste ditt inlägg gick jag in på min banksida för o kolla min bankövering till Lisen. Hos mig (Swedbank) kostade det visst 50:- för överingen till utlandet! Dom måste väl ändå gjort något fel.. Du får kolla imorgon.
    Vet att det kan några dagar x-tra med utlandsbetalningar, så man vackert får vänta! Osäker på hur många 3-4 kanske..

    Du är iallafall en riktigt snygg argbigga! Du passar otroligt bra i den outfiten! Trots dina "gamla" sandaler..
    Gör något roligt nu istället..KRAMKRAM

    SvaraRadera
  3. Men va? Tycker med det låter som en orimligt hög summa, dessutom också när Lisen fortfarande inte fått sina pengar. Men det löser sig nog till slut, ge banken en riktigt känga imorgon! ;)

    Kram
    Erika

    SvaraRadera
  4. Hej Josanne!

    Heja och på dom bara! Tycker att bankerna överhuvudtaget tar ut onödigt höga avgifter och märkligt är att det går blixtsnabbt att ta pengarna från kontot men oöndligt mycket längre tid att föra över, ligger väl där och skvalpar och föräntar sig åt banken. Och vad dom sen tar i avgifter för människor som inte kan, vet, har någon i sin närhet som kan hjälpa dom det är snudd på bedrägeri.
    Snygg är du i vilket fall och ursäkta utläggningen.

    Kramar från Eva S.

    SvaraRadera
  5. Amatörbanken heter Swedbank - samma som du Annelie. Ska sätta mig lite senare och läsa igenom om avgifter och annat på deras hemsida, bättre att förekomma än att förekommas liksom...
    Eftersom jag är mes när det kommer till att skälla ordentligt så tänkte jag plocka med mig maken dit. Och hoppas att de - liksom många andra - tror att han är en hells angels (obs det är han INTE, han bara ser ut som de gjorde förr...) för då behöver man inte skälla så mycket, bara lite och lite skäll kan jag. :o)
    Och du har rätt Eva, i allt du skriver, sånt gör mig ännu mer förbannad...
    Ha en bra kväll snygga tjejerna. Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag har för mig att det brukar ta 2-3 bankdagar till och från utlandet. Har sålt till Finland och Norge på Tradera. 10 spänn har jag betalat Swedbank då. Det måste blivit fel, 150 kr är alldeles för mycket. Du har trots ilska varit lika skitsnygg som vanligt:) Kram gumman!

    SvaraRadera
  7. Oj, då. Förstår att du blir frustrerad. Jag har SEB och det brukar fungera väldigt bra. Man väljer mellan Europabetalning och utlandsbetalning och den ena tjänsten kostar har jag för mig och den andra är gratis. Men utlandsöverföringar tar upp till 2-4 bankdagar oftast så det tar lite tid. Hoppas det ordnar sig! Kram

    SvaraRadera
  8. Linda: ett tag funderade jag på att rusa in på banken med ett avsågat hagelgevär. Då hade de fått känna på hur kul det är när någon jävlas med en... ha. Och dels hade jag hamnat i fängelse, och kanske fått prata med min bror som fyller 40 idag! För ringa dit och gratta honom för man ju INTE... grrr...
    Först är jag sne för det och sedan banken... här har du en tant som nära nog exploderat av ilska idag... Kram!

    Katinka: jag ska kolla upp det grundligt. I värsta fall byter jag bank för det är inte första gången det blivit strul med olika saker hos dem. Tack! Och kram!

    SvaraRadera
  9. Mäkta irriterande *morrar*
    Ja, jag hade nog åxå ställt till med ett jäkla liv. Men mest för att Visa kortet inte fungerar. Märkligt, jag har åxå Swedbank & Visa... & jag har klickat hem från bla Bohemian.uk utan problem..
    Å jag håller med Anneli : Du är en riktigt söt argbigga *S*

    SvaraRadera
  10. Grymt snygg har du varit och vilken jäkla dag alltså! Men inte ska de ta hutlösa 250 spänn!!!! Bojkotta direkt. Håller med Eva de är sanslösa på att hålla pengarna bara för att tjäna lite extra. Allt sköts ju via datorer osv så inte fasiken ska det ta en massa dagar. Strulpellar!
    STOR KRAM och lycka till när ni går dit och skäller på dem.

    SvaraRadera