Powered By Blogger

söndag 25 juli 2010

Hur tänkte de här?

Listor är något av det roligaste jag vet. Så kul att jag nästan har en sjuklig dragning till att lista det mesta i mitt liv.
Nja, det kanske var en liten överdrift men listor lockar. Även andras.
Och en av de allra roligaste jag sett på länge är DrMollys lista på Mollysar från höst och vinter 2010 som hon absolut inte tror att hon kommer att köpa. Ni hittar den genom att klicka här.

Jag instämmer till fullo i det hon visar och skriver. Jag blev sugen på att själv plita ihop en liknande lista. Men när jag sedan själv satt och dissekerade Odd Mollys hemsida igår så slog det mig hur mycket det är som jag absolut inte vill ha. Och hur löjligt lång en sådan lista skulle bli.
Och hur mycket som jag faktiskt satt och skrattade åt eftersom det mest bara är skitfult. Hur tänkte de här till exempel?


Har de plockat in en blind på crack att designa eller... Och det finns hur mycket som helst som man bara baxnar när man ser.
Överdrivna och groteska detaljer, sliskiga tyger, konstiga skärningar, vidriga kärringmönster…

Det är nästan så man blir lite förbannad, för vem tror de är så dum i huvudet som spenderar multos dinaros på plagg som förmodligen inte ens skulle platsa i en realåda på loppis… Vad tycker ni?


16 kommentarer:

  1. Ja...det har spårat ur nu. De bara MÅSTE slänga in fransar mönster och krafs på ett och samma plagg för att vara originella känns det som....GÄSP!

    Kappan är skitsnygg- UTAN fransar!!
    Sammetsjackan, kjolen och badrumsmatte-västen har jag visat sambon tidigare och flabbat högt åt.
    de vill nå en yngre publik? med detta??
    Nääää det händer inte mycket i mig när jag ser de nya kollektionerna.......

    kram!

    SvaraRadera
  2. Västen har jag sparat bild på med och skulle lagt ut med den fula koftan. Det ser verkligen ut som en Jotex-badrumsmatta som har gjorts om till väst. Dom andra tre plaggen har jag inte sett förut eftersom jag inte tar mig runt deras förbannade hemsida:( Otroligt ugly i alla fall! Kram!

    SvaraRadera
  3. Godmorgon!
    Tyvärr håller jag med dig, finns väldigt mycket när man tittar på bilderna som jag ABSOLUT INTE vill ha. Faktiskt så molly suget svalnar;) Var är de vackra kläderna?


    Kramar

    SvaraRadera
  4. "Har de plockat in en blind på crack att designa eller?" Haha, ja, man undrar ju verkligen över en del plagg i kollektionen. Visst är det väl så att folk har olika smak (tur är väl det) men en del plagg kan ju bara inte bli sålda. Håller med Linda och Filippa om att västen ser ut som en badrumsmatta och det andra...no thanks! Mycket extremt fula grejer denna gång. Tur att det finns en del godbitar i alla fall.

    kram

    SvaraRadera
  5. Filippa: håller med dig – kappan hade varit en vill ha om den INTE haft de där malplacerade fransarna och den porrfilmsfula skärningen bak. Ja och en yngre publik lär de nog kunna fetglömma. Kan inte ens tänka mig att de boende på ålderdomshemmen går igång på de vidriga tantmönstren… Kram!

    Linda: Jotex-badrumsmatta haha… exakt. Koftan du hittade är lika jävla illa den… ser ut som något en hemlös sovit på i ett år… har tips på hur du kanske ska kunna ta dig fram på OM´s hemsida. Skriver det hos dig strax. Kram!

    Fengxumamma: det har svalnat lite här också faktiskt. Som du skriver; var är de vackra kläderna. Lite finns ju men de har ju faktiskt skämt bort oss med en massa fint tidigare så det är kanske därför besvikelsen blir extra stor… Fast vi slipper åtminstone bli urfattiga i höst och vinter, en fördel åtminstone. Kram!

    Septemberflikka: Ja du har rätt, tur att det finns en del godbitar i alla fall. Lär bli dyrt nog med dem så det kanske är dumt att gnälla trots allt. Men man kan ju ändå inte låta bli att undra om det finns någon i världen som kan ha så taskig smak som vissa grejer utstrålar… Kram!

    SvaraRadera
  6. Ha ha ha badrumsmatta var även min första tanke när jag såg din västbild. Kan konstatera att det blir en billig höst/vinter vad avser nya kollektionen. Underklänningar i mörkt blått och mörkt rött är de enda som kommer få flytta in hos mig på Hornsgatan. Koncentrerar mig på att leta gamla godingar i stället.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Nädu! OM kommer inte plocka många pengar av mig denna höst/vinter. Mönstren är rent gräsliga!!!! Det lustiga är att, även de inte fullt så gräsliga plaggen, skulle många inte köpa om de hängde på Lindex/KappAhl/Ellos osv.....Märkets makt? Nä, OM har tappat bort sig själv tycker jag!

    SvaraRadera
  8. Hej!

    kikar in mellan gudstänsterna och badrumsmatta var även min första tanke när jag såg västen och det var nog bland det gräsligaste jag har skådat. Men och nu skriver jag men och med risk att ständigt tvingas bära badrumsmatta, produktbilden är även den fullständigt gräslig, tänk in den på en människa av kött och blod som är duktig på att få till det i alla lägen så tror jag att många skulle säga "den var ju riktigt fin". Så Josanne antar du utmaningen!
    Vi klär oss i det värsta vi kan hitta och försöker få till det. Hahaha
    Tycker att det finns en hel del fint och listor är skoj.

    Kramar från Eva S.

    SvaraRadera
  9. Hej igen!

    Kom ju på att vi som varit med lite längre har sett snyggvästen förr, den kändes bekant och jag vill minnas att det fanns något liknande i brunt och orange.
    Kjolen är helt förskräcklig.
    Kramar från Eva S.

    SvaraRadera
  10. Ja hur tänker de egentligen !!! har inte hunnit kolla så mycket ännu men det blir inte så där jättemycket jag kommer att handla tror jag i alla fall :-)
    Ja Spanien är för mig som Kap verde för dig :-) det är åttonde gången som jag är på samma ställe nu och jag älskar det :-) folk tycker att jag är tråkig som inte åker någon annanstans men jag är nöjd med detta :-)
    Hoppas att allt är bra vännen!
    En stor kram!

    SvaraRadera
  11. Bevare mig väl..tur jag inte tittat igenom märker jag! Ska väl snart ta o göra det förstås men roar mig fortfarande med köp av rea o tidigare kolletioner. Känns rätt just nu ialla fall. Även jag brukar skriva upp mina måsten o önskningar plus kansken..fast nu märker jag själv att jag är ovanligt seg o trög. Lockar liksom inte på samma sätt! Ja, det kommer förmodligen precis som vanligt en hel del..samtidigt är det ju ändå mycket lättare idag än för några år sedan att få tag i mollysar. Här mycket segt idag, fullkomligt urlakad..men vad roligt jag hade igår. (Skulle väl haft ditt nummer egentligen ifall du velat ha något..till nästa gång kanske.) Vilodag idag, det vet du va!!? KRAMAR

    SvaraRadera
  12. Ha ha ha! Helt underbart! Vet inte om man ska skratta eller gråta för vissa plagg är i basen snygga och så har dom lagt till något som bara sabbar totalt... men det är väl meningen att kollektionen ska va spretig får man tro! Tankarn på Magic mushrooms och andra hallicinogener är kanske inte det dom direkt ville att man skulle tänka på när man såg kollektionen... Eller???

    Tack för ett gott skratt!

    Kramar

    SvaraRadera
  13. Instämmer helt! Fy vad mycket fullt, va tusen har de tänkt? Ja, inte mycket man vill ha av den här kollektionen.

    Kram

    SvaraRadera
  14. Ja, man undrar hur de tänkte när de gjort en del av plaggen. Badrumsmattan såg jag innan när jag kikade igenom OMs hemsida. Blir mer basic plagg för mig när man ser alla de andra konstiga mönstrena och designen. Men det blir säkert en dyr höst/vinter ändå..... ;)
    Kram

    SvaraRadera
  15. Anne: jag har lite mer på min inköpslista för höst och vinter. Men mycket är det inte. Betydligt fler plagg som jag vill ha från äldre kollektioner. Kram!

    Innerjoin: där slog du huvudet på spiken. Hade de kommit från en kedja hade det nog blivit totaldiss. Tycker också att de tappat sig själva en smula. Kram!

    Eva: haha… ständigt tvingas bära badrumsmatta… du är för rolig! Jag antar utmaningen så långt att jag lovar att prova den och ta en bild om jag springer på den irl. Likadant om jag hittar andra gräsligheter. Ok? Kram!

    Peggy: håller med dig. Andra kan tycka man är tråkig men hellre att man vet vad man får – paradiset i våra fall – än testa nytt bara för att man ska och kanske inte alls gilla det. För det har man ju varit med om. Njut nu riktigt ordentligt! Kram!

    Annelie: rea och tidigare kollektioner är mycket roligare! Vi får väl se till att stråla samman i shoppingsammanhang någon gång. Tror vi – två kompletta tokar – haft ganska kul. :o) Hoppas du är lite piggare idag. Kram!

    Dr Molly: Haha… exakt, en del är snyggt egentligen men så har de gått bärsärk i detaljlådorna och så blir det bara knas istället! ja det hade onekligen varit kul att få chansen att fråga dem hur de tänkt… Kram!

    Marika: ja och en hel del är ju till och med riktigt fult dessutom. Kram!

    Jeanette: haha… så rätt du förmodligen har. Jag har räknat igenom på ett ungefär vad bara det jag har på min måstehalista kostar… det Blir en dyr höst ändå… Kram!

    SvaraRadera
  16. Jag håller absolut med. Jisses... inte alls min stil. Fast å andra sidan finns ju en del svart & murriga färger som jag gillar, så visst blir det nååågra inköp ;-)
    Ringde Borgeby kids & friends & förbokade några plagg. Dom ringer när plaggen landat så kör jag dit på stubinen & testar =) Perfekt service & jag är inte rädd att bli utan mina favoriter =) Jag kan skrika till så kan du ju följa med dit =) MASSOR med Odd. ( ja om man jämför med Tam & Ze i HBG alltså )

    SvaraRadera