Powered By Blogger

tisdag 1 januari 2013

En nyårsfirarrapport i nerbantad version

Platsen: en liten by, 13 tågminuter utanför den där boningen befinner sig. 
Stassen: blev helt och hållet uppbyggd kring julklappsjackan (från Please) som jag ville premiära, följt av det faktum att jag kände för simpelt och trivsamt. En kombination som oåterkalleligt puttade undan all form av glamour och flärd:


Vädret: ett konstant regnande och blåsande. Kallt som om Nordpolen flyttat hit. 
Sötast: och samtidigt lätt galnast, var jättemusen som välkomnade i dörren:


Drycken: rödvin för min del, för en sipp snaps var allt som behövdes för att hålla mig till denna trotjänare. Med ett minimalt och traditionsenligt undantag med några skvättar bubbel vid 12-slaget. 
Maten: en hemlagad trerätters som absolut slår mycket av det jag glufsat i mig under året. En förrätt byggt på räkor, limejuice, avokado och lite annat, en huvudrätt med lax, potatis och den godaste hollandaisesåsen ever. Följt av parfait på vit choklad i sällskap med hallonsås. Skulle kunna leva på det.



Människorna: 11 personer förutom jag och mr Make varav ett par av dem är vänner sedan tidigare, de flesta dock nya bekantskaper. Som till största del var kul att hänga med. Men ingen regel utan undantag så ett par riktigt knepiga, och inte särskilt sympatiska typer befann sig också i samlingen. 
Aktiviteterna: mycket ätande, som väl sig bör en sådan här dag gissar jag. Men det hanns även avhandlas lite andra viktigheter, såsom vinylskivslyssnande, prat om festivaler, kameror, japp-choklad och tyska skräckfilmsevent. Till exempel. En slags övning av det något andligare slaget, ett telefonsamtal till sjuk stackare, gigantiskt fyrverkeriavskjutande vid 12-slaget, kelande med den svarta familjekatten och en smula lek med elden:


Och så var det liksom med det. Nu är bladet vänt till 2013. Så då kör vi väl på det istället. Och varför inte med förhoppningar om mer av det bra, mindre av det dåliga. Och så tycker jag att vi förtränger att vi har årets tre månader från helvetet att beta av det första vi tvingas göra... och ställer istället in oss på att våren, och varför inte sommaren, kommer ovanligt tidigt i år… Tjing!

3 kommentarer:

  1. Gott Nytt År!
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  2. Fast det blir ju faktiskt sommar redan den 3 februari ;)
    Äsch det går fort; redan i mars visar sig solen lite oftare och plötsligt är det sommar.
    Det fixar vi!

    Parfait är gottigott. Påminn mig att jag ska göra min fläderparfait nån gång så du får smaka så blir det lite sommar i de grå månaderna.

    SvaraRadera
  3. Hej! Maten lät ju väldigt god!! Ha en bra fortsättning på det nya året!! Kram

    SvaraRadera