Powered By Blogger

söndag 6 januari 2013

En slags snabbresumé över mitt år i Mollylandia 2012

Jag hade en slags årskrönika förra året och en förrförra, och då det nu finns ännu ett år att lägga till handlingarna så kommer ännu en här och nu, mitt år 2012:

JANUARI 2012 




Jag trotsade kylan i princip varenda helg genom att haka på mr Make ut på gigantiska geocachturer i stadsmilö och till byar runt omkring, och jag övervann min fobi för att gigantiska köpcentrum under vägledning av en gammal arbetskamrat. Bloggkamrat Lingon besökte min by två gånger denna månad och jag köpte mig en ny helfigurspegel, i princip enbart för mina eviga bilder på dagens stass. 
Jag tvingade mig till shopping, för första gången någonsin tror jag, det eftersom jag behövde en lämplig stass när jag gav mig på ett försök att återförenas med utrustningen på ett gym efter sisådär 10 år. Men det gick inget vidare och jag la snabbt ner det igen. Fast det gick betydligt bättre i projekt toppen is nådd, som föddes ur mitt enorma missnöje av att ha blivit en fetknopp och där siktet var fullfokusinställt på att gå ner 14 kilo på sisådär ett halvår. 
Månadens näst sista dag fick min arbetslösa tillvaro en efterlängtad timeout då jag påbörjade en utbildning i Malmö. Vilket fick mig att shoppa mitt livs första matlåda. Som dock blev nyttjad i betydligt mindre utsträckning än tänkt.

FEBRUARI 2012 




Jag tog tågbloggande till nya höjder då vardagarna tillbringades på skola i Malmö. Samma stad som även var skådeplatsen för ett gigatum bloggevent som jag bevistade med såväl vänner som en ny bekantskap, som skulle visa sig bli en äkta vän några månader senare. 
Jag åt på grekisk restaurang, gick på teater för att se en premiärbiofilm och jag shoppade ett par pjux med skyhöga klackar i syfte att lära mig gå i sådana, nu blev det aldrig så och därför är det fortfarande ett mission att försöka lösa. 
Jag fick för mig att dokumentera våren men hittade inte den, jag snöade in på purjolök och premiärflashade mitt allra första par Pleasejeans. Men allra mest så räknade jag ner dagar i väntan på att månaden skulle slå över till mars, då en galet åtrådd resa väntade.

 MARS 2012 





Månadens femte dag blev ett hett efterlängtat möte med min absoluta favoritplats på jorden, Kap Verde. Där det solades, badades, skaffades en inneboende i Treben hund och käkades en hel massa rätter innehållande nyfångad fisk. Men det letades även bostad inför en tänkt säsongsflytt under hösten, som dock inte blev av. Men kanske någon gång, kanske i år… 
Jag hann bara hem och vända efter den resan för en Odd Mollyträff i Stockholm stod på programmet. Och när den trippen, som tog slut alldeles för fort, var till ända väntade en pratikplats inom stadens kommun. Där jag efter 1,5 års paus från artikelplitande nervöst fann mig i den journalistiska sitsen igen. Fast jag hann även komma till insikt att projekt fettutdrivning gick åt rätt håll när ett delmål plötsligt stod uppnått, som i att en urvuxen favorittunika gick att få plats i igen. Och så dregglade jag över Schenkenberg i Lets Dance.

 APRIL 2012




Praktiken fortsatte, en artikel blev flera, som blev till en halv tidning. Stappligt till en början men ändå riktigt skoj att få vara med att dra igång en helt ny produkt. En resa som ledde till såväl skrivblackouter och ganska roliga minnen och intressanta möten. Detta arbete ledde mig även till en hop av stadens butiker, där jag på allvar började få upp ögonen för andra klädmärken än Odd Molly. 
Men under en tripp till Köpenhamn med ett visst Lingon var det ändå Mollysar som stod i fokus. Det blev galet mycket provat, lite dumt då det drog med sig att önskelistan svämmade över. Fast vi hann även besöka ett roligt bögcafé och få stort hopp om att våren faktiskt var i antågande. 
Jag försökte hålla liv i solbrännan från Kap Verde genom att ställa mig i ett solarium, efter rabiesvaccination och ändrade införselregler fick vovvarna åka på sin första utlandsresa, till Helsingör, Danmark. Men det som allra mest påverkade mitt liv var när jag i mitten av månaden återvände till gymet, upptäckte att det var skitkul att träna och lyckades därför ganska snabbt få in träning som en rutin.

FORTSÄTTNING FÖLJER I INLÄGGET HÄR UNDER

3 kommentarer:

  1. Tack för intressant och trevlig inblick! Även om jag följt dig hela året är det kul att få allt såhär!
    Jag är SÅ imponerad av din viktnedgång! Bara jämför de två träningsbilderna här,otroligt imponerande! Var stolt! Du är skitsnygg!
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  2. Viktnedgången, jag är imponerad waow.Härliga bilder kram Diana

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastisk årskrönika du har gjort!
    Så kul att få en återblick i vad som hänt. Och det är ju en hel del :-)
    Kram!

    SvaraRadera