Powered By Blogger

fredag 18 januari 2013

Gårdagens – med snöbefläckat, finmat & tomatpuréprickigt

Just för tillfället försöker jag mest, eller egentligen enbart, se framåt, mot något, förhoppningsvis gladare, mer positivt än det som ligger och trycker i backspegeln. Men jag gör ett litet undantag nu, genom att återvända till gårdagen för att dumpa av de bilder som härstammar därifrån. Inga märkvärdigheter överhuvudtaget, men eftersom de finns kan de ju få synas också, tänker jag… :o) 



En mikropromenad för att shopsa macka på lunchen. I området där jag växte upp. Även om mina barndomsminnen inte riktigt inrymmer sådant som snöbefläckad asfalt och tokkyla. Men sol piggar upp och jag önskade att jag hunnit med en längre runda. Och när skoldagen klingat ut var såväl solen som spatserlustan borta så det blev busstur till boningen istället. Med kurerande av spränghuvudvärk, lite småpanikigt petande i det som ska bli denna dagens aktiviteter och därefter tog viljan att laga mat över. Jag kallar det finmat…



… eftersom jag tycker att det där receptet på fisksoppa som har hängt med mig under en hel hop av år är galet gott och därför lever upp till det kriteriet. Inget svårt alls att tillverka men en aningens tidsödande så bra där att jag hade sällskap under hela processen av fröken ”jag-är-helpå-så-länge-det-handlar-om-mat”…



… Muffin katt. Till synes på sin kant i korgstol men så fort jag vände ryggen till såg hon det som sin plikt att undersöka ingredienser och röra lite i grytan. Och att därigenom arrangera så min blus fick ett nytt, tomatpuréprickigt utseende på köpet. Den som ingick i gårdagens stass, som var denna:


Vit blus med volangkråserier från Jucca, skinnjacka – Odd Molly CC jacket, almost black, jeans – Please. Ingen färgsprakande Pippistass, denna dag heller, men i alla fall inte totalmörker, så det närmar sig så smått vårkryddade kulörer… ;o)

Och! Så vill jag påminna om att idag är sista dagen att plita en kommentar HÄR om ni vill ha chansen att vinna något av kiten med de magiska korten! Fram till klockan 18.00, sedan är det kört… Var rädda om er därute. Kram för nu!

2 kommentarer:

  1. Ifall du vill och orkar och har lust så får du jättegärna lägga ut receptet på fisksoppan i bloggen. Jag försöker äta mer fisk men tycker det är svårt med recept som ser goda ut. Det gör din soppa. :o)
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  2. Muffin-puffin du är rolig du!
    Fisksoppa är gottis och nu kom jag ihåg att jag skulle dela med mig av det fantastiska receptet vi använde i helgen.
    Krya på krämpor och mög!

    SvaraRadera