Powered By Blogger

fredag 18 januari 2013

Recept på Fisksoppa a la improvisation

Jag fick önskemål om att kasta ut receptet på fisksoppan jag gjorde igår så då gör jag det. Eftersom jag inte går efter något recept utan förlitar mig på det jag har i skallen så får ni hojta om jag har skrivit ofattbart eller knasigt någonstans. Okej?


2-3 medelstora paprikor
2 medelstora auberginer
1 purjolök
1,2-1,5 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
ca en halv tub tomatpuré
curry
cayennepeppar
paprikapulver
1 paket (400gr) vit fisk: torsk, pollock eller hoki t.ex.
ca 3 dl creme fraiche

Strimla paprikorna, jag brukar blanda röda, orange och gula men färg är valfritt utifrån vad man gillar. Skala och skär auberginerna i bitar på ca 1-2 cm. Dela purplöken och strimla den.
Kasta i alla grönsakerna i en stor kastrull med olja eller annat stekfett i och låt grönsakerna bli mjuka men inte mosiga.
Ta därefter kastrullen från spisen och tillsätt tomatpurén, båda buljongtärningarna och kryddorna, jag vräker i ganska mycket curry, kanske en fjärdedels liten burk, men eftersom detta recept är a la improvisation så är det efter smak som gäller även på kryddfronten. Häll på vatten. Jag brukar börja med 1,2 liter och om hälla på mer efter hand om jag tycker att det behövs.
Koka upp å svag värme och låt sjuda en stund, 15-20 minuter är ganska lagom. Därefter ska fisken i. Efter att den har skurits i bitar. Hur stora är upp till var och en men jag brukar kniva dem i storlek med auberginebitarna. Koka upp igen och låt småkoka till fisken är färdig.
Tillsätt creme fraichen, rör så den löses upp och blandas ihop med resten. Klart!

Det är galet gott att ha bröd, helst vitlöksbröd, till men det är ytterst valfritt… Tjing!

4 kommentarer:

  1. Mums!
    Skicka hit lite pronto..:)
    Jag åt nyss men det var nog inte tillräckligt.
    kram!

    SvaraRadera
  2. TACK snälla! Fredagsmiddagen är räddad! Jag läste receptet i mobilen på bussen hem från jobbet, skrev ner ingredienserna, var in om Ica och nu står den halvfärdiga fisksoppan och puttrar på spisen. Doftar helt underbart! :o) TACK!
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fisksoppan var precis lika god som den doftade. UNDERBART GOD! TACK igen!
      Kram
      Ingela

      Radera
  3. Låter inte dumt alls och vitlöksbröd till känns som et måste!

    SvaraRadera