Powered By Blogger

söndag 6 januari 2013

MAJ 2012 





Jag ersatte i allt större grad mitt långvariga tunikebärande mot kortare blusar och tröjor, jag shoppade snobbiga märkesträningskläder och lunchade utomhus. Jag bokade tid med en personlig tränare för att få koll på om min kosthållning var rätt, vilket den var och jag nådde målet i min fettutdrivningskamp tidigare än planerat. För efter 14,6 kilo satte jag stopp för viktnedgången och fick istället stordille på choklad. 
Lingon kom på besök en tokregnig dag och vi ersatte Mollyspanande med kultur och våfflor under Stadsteaterns öppet hus. Det var även då hon gav mig Mollydonnan i rigolit som ännu bor i mitt sovrum. 
Jag drog ihop en bloggfika i Malmö, en höjdardag med supertrevliga återseenden. Mr Make befann sig ute i Europa varenda helg under månaden, utom den sista då vi tillsammans for till favoritstaden Amsterdam. Där vi bland annat rantade på marknader, matade duvor på torget, käkade världsgodaste indiska maten, picknickhängde vid kanalkanter, shoppade en fågelbur och besökte såväl det flytande katthemmet som tatueringsmuseet.

JUNI 2012 





Jag upptäckte att det finns smaksatt mjukglass vilket utvecklade sig till sommarens största habegär. Snygga Fiona hälsade på för en fika och det blev ännu en schysst dejt med Sanna. Jag shoppade shorts för första gången sedan jag klev ur tonåren, fick för mig att jag kanske var laktosintolerant och påbörjade en egen undersökning i den frågan och så gjorde jag en sällsynt möbelinvestering genom att köpa två nya köksstolar på Ikea. 
Mr Make fyllde 30 vilket bland annat firades med kalasgod tårta hos hans familj. Jag försökte också mig på att baka, vilket resulterade i muffins med glasyr som såg äcklig ut och vägrade stelna. Det firades midsommar enligt traditionellt stuk hos vänner i förort och det viktigaste av allt; jag gjorde ett premiärbesök hos Flipfloppan i Paradiset och föll handlöst för denna megafantastiska plats på jorden. Månadens sista dag blev även slutet på min praktik hos kommunen. Men innan dess hann jag med ännu en hel hop intervjuer, ett besök på gigantisk lyxkryssare och att medhjälpa vid ett event på stan. 

JULI 2012






Denna månad kvalar in som utflykternas och dejternas månad. Vilket inleddes med att jag fick besök av Lingon och Rosen och vi gjorde stan ganska grundligt, i alla fall vad gäller butiker. Strax därpå väntade årets Roskildefestival, min nionde på raken, med återseende med en massa kul folk, konserter, regn, sol och galenskap i största allmänhet. 
Jag fortsatte att tokträna, provade pre-fall även om det tog emot då jag ville stanna i sommaren för evigt, Flipfloppan kom hit, lockad av den där smaksatta mjukglassen, som vi dock gick bet på då just den kiosken var stängd. Men subsitut hittades snabbt i annan glass. 
Ett par dagar senare var det dags att ta sig till Ystad för att premiärutforska men mest för att träffa världens bästa Linda under hennes årliga Skånevisit. Och där det även roffades brevlådor, hälldes ut hallonvinäger, käkades chokladbollar och skålades i vin. Aktiviteter som byttes ut mot att spana in Lars Wallins grymt megacoola klänningar när jag knappt två dygn senare befann jag mig i länet östligaste stad för att dejta Helen. 
Nästa anhalt att avlägga besök i blev Höganäs. Med Flipfloppan, doftljusmani, lite strandhäng och spanande på blommor, en jättegiraff och en märklig husvagn. Sedan drog den årliga helvetesfestivalen in i min egen by fast istället för att fly så stannade jag kvar och shoppade tygväskor och käkade langos, suktade efter lila toalettpapper och dokumenterade smutsförödelsen efteråt. Ja just det, Peggy med familj kom hit mitt i festivaleländet för en fika, ett oerhört uppskattat initiativ.

AUGUSTI 2012 









Skam den som ger sig tänkte Flipfloppan och återvände hit för den smaksatta mjukglassens skull och den här gången fick vi napp. Annars var det mest jag som terrade hennes nejder med utflykt till hennes vinterby och två nerslag i Paradiset. Jag gjorde ännu ett försök att baka vilket jag kunde skippat då det gick åt skogen, det blev en del familjeutflykter, jag shopsade den kitchga datumbambin, klippte håret och var på parcoutävling. 
Jag tog mig till Malmö för en lunchdejt på favorithaket Vapiano, snöade in lite smått på Hunkydory och trotsade mina obehagsdemoner när jag motvilligt lät Muffin katt bli kastrerad. 
Och så var det såklart Stockholmsresan. Med Linda. Som blivit någonslags tradition just denna tid på året. Med djupdykning i Mollysar men allra mest för tatueringsmässan, vilken i Lindas fall betydde dubbelt upp i nålar, först i form av ny gaddning på kroppen och sedan som ett fobibrytande inslag då hon agerade cool assistent åt herr Fakir på scen. Själv fick jag också nytt klotter till samlingen men först åter på hemmaplan då världsmannen mr Boog kom och gästade.

FORTSÄTTNING FÖLJER I INLÄGGET HÄR UNDER

1 kommentar:

  1. Tack för en finfin krönika och tillbakablick! :)
    Vi har ju träffats en hel del i år även om det känns som det inte är så ofta som jag skulle vilja. <3
    Massa kramar och ha en fin kväll

    SvaraRadera