Powered By Blogger

torsdag 3 januari 2013

Min megaknäppa fobi & är det kanske en omöjlighet

Jag har inte alltid haft den men jag har ingen aning om var, när eller hur den dök upp. Men nu när jag började skolan upptäckte jag plötsligt att jag hade den. Fobin. Som yttrar sig i att jag tycker att så kallat ”offentliga” mikrovågsugnar är extremt läskiga. Japp, så pass att det absolut kan klassas som fobi. En megaknäpp sådan men i alla fall…
Bara tanken att en massa folk värmer mat i dem, mat som skvätter omkring och smetar sig fast på väggarna. Vilket helt klart kan ”förpesta” min mat, göra så den smakar vidrigt, får på sig likdelsbaciller, liksom… OM jag nu hade värmt mat i en sådan vill säga, för det skulle definitivt aldrig falla mig in. Längre. Bara tanken får mig att må extremt illa. Bara den här bilden får mig att totalt tappa all form av aptit:


Fast! Det drar ju onekligen med sig ett litet bekymmer… för vad ska jag då ha med mig att käka till lunch i skolan?... När mackor varje dag blir väldigt uttjatat och trist och när sallad inte riktigt hinns fixas mellan uppstigande och utgång. Och att tillverka en sådan kvällen innan är ingen bra idé för då hinner den bli sunkig och äcklig till det är dags att äta den. Så därför frågar jag er; har ni tips? Vad har ni med att äta till bortaluncher? 
Eller är det kanske en omöjlighet jag frågar efter här?... Är det någon mer som har mikrovågsugnsfobi förresten? För det är inte något jag någonsin har hört talas om… Nu ska jag återuppta letandet efter min svarta Gimlet… Kram på er för idag!

8 kommentarer:

  1. Nix, men jag har ett litet tips! Kan du inte skaffa en egen sån där plasthuva som bara du använder? Kostar inte mycket. kanske lite kämpigt att släpa på men då kan du ju få varm mat ibland iallafall. Jag tycker absolut att man blir mer mätt av varm mat. fast jag äter en del kall mat på jobbet också, Gör iordning delarna till sallad kvällen innan och lägg ihop innan du ska äta. då håller det sig fräscht!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Köp microburkar att ha maten i. Då öppnar du bara ett litet lock i locket på burken, och inget kommer i. Ikea har haft sådana. Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tänkte skriva precis som Nena, förbered salladsdelarna kvällen innan så blir den nygjord på morgonen när den blandas ihop.
    Fyllda pita bröd och pizzabullar är en annan bar variation, matigamuffins finns med som idé.

    LYCKA TILL med skolan

    KRAMAR

    SvaraRadera
  4. När du läger fram det på det sättet så känns det ju lite läbbigt onekligen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom på att du kan göra en wrap i förväg. Tortillabröd med gott i.

      Radera
  5. Jag håller med Hilde! Köp microburkar, finns billigt på ikea. Tror ca 20 kr styck. Jag hatar också de där äckliga microna men har microburkar. Kramar

    SvaraRadera
  6. Håller med. Svinäckligt! Ofta gamla intorkade matrester och snusk i. Kram stumpan! Ska ta mig i kragen och ringa:)

    SvaraRadera
  7. Hahahahah tack för dagens skratt .-D
    Kram!!

    SvaraRadera