Powered By Blogger

tisdag 7 september 2010

Diagnos, en Molly gör susen & dagens

Efter att ha mått extremt dåligt väldigt väldigt länge så tog jag äntligen ett steg i rätt rikting idag. Jag besökte en psykiatriker.


Jag satt i väntrummet och var helt övertygad om att jag skulle både spy och svimma. Var på väg att fly huvudstupa ut därifrån och lägga hela dårgrejen på hyllan. Köra huvudet i sanden, igen…

Då kommer det fram en vänlig själ och hälsar. I en Molly! En lovely knit. Min psykiatriker! Snacka om att en Molly kan göra susen på mer än ett sätt för plötsligt var nervositeten som bortblåst… Ja visst låter det rubbat, men kom ihåg att jag befann mig hos en psykdoktor, av en anledning…

Efter tårar, frågor, svar och berättande kom jag ut med en sjukskrivning på fyra veckor och en diagnos. Utmattningsdepression med melankoli. Känn på den…
För er som nu sitter och tänker; ”shit ska det verkligen med en sådan komplett galning på träffarna, ojdå, hur ska det sluta, tänk om hon går bärsärk, begår mord eller strippar på restaurangbordet…”
så kan jag bara säga; lugn bara lugn, jag har efter flera år av superpress blivit sönderstressad av mitt jobb, förövrigt är jag, i alla fall hyfsat, normal…

Mycket i huvud och kropp att få rätt på bara men bärsärk, mördartalanger och strippbegär lämnar jag hemma, jag lovar! :o) Och för att avrunda det hela som den normala människa jag är så kastar jag in en dagens. Här:


Quicktrip tunic, almost black
Chrysalis minigown, lite lilac
Jeans från Vero Moda
Converse special edition Roskildefestivalen

Ja normal och normal… shit vad sjukt det ser ut att ha längre överkropp än ben… Haha! Vi ses sen. Kram så länge!

37 kommentarer:

  1. Va modigt av dig att ta tag i detta och söka hjälp! Hoppas du snart mår bättre! Typisk "duktiga tjejen" sjukdom.....ta nu hand om dig och vila upp dig ordentligt!!!
    Skickar många varma kramar till dig!!

    SvaraRadera
  2. BRA GJORT!
    Du är inte ensam... jag har också varit där (inte bara en gång utan två!).
    Ta hand om dig själv nu och lägg alla måsten på hyllan! Gör bara saker som får dig att må bra!
    STORA KRAMAR

    SvaraRadera
  3. Största kramen det här kommer du att greja. Efter regn kommer alltid solsken även om det ser mörkt ut.

    ~Ingrid

    SvaraRadera
  4. Bra att du drog i handbromsen, ta det nu väldigt easy, så ses vi snart!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Har allt tänkt på dig i dag....
    Skönt att få ett namn på det hela. Är inte ett dugg orolig att du inte ska sköta dig och skulle du ändå få för dig att strippa på reataurang-bordet, Go for it;) Vi hörs av gumman:) Kram

    SvaraRadera
  6. Strongt att ta tag i det! Och måste kännas skönt att få en diagnos. Ta det nu lugnt och hoppas du snart mår bättre.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilken tur att du ändå berättade att du inte tänker ta med dig de talangerna till Malmöträffen. Började så smått att fundera på att dra mig ur hela grejen efter att ha läst att du varit hos psyk-doktor. Nä, men allvar, du gjorde helt rätt som sökte hjälp. Det är ju som vilket annat problem som helst. Vi inom psyk. brukar säga att det är de friska som söker vård och de sjuka som sitter hemma och låtsas som att det regnar. Brukar också jämföra det med ett brutet ben. Den som söker vård för ett brutet ben är väl ändå mer sund än den som blundar för det och stannar hemma och låtsas att det ej gör ont.

    Stor kram ska du ha
    Katja

    SvaraRadera
  8. Hej hjärtat!
    Ja trodde vi något annat..! Skönt det äntligen är gjort, du behöver denna vilan! Förhoppningsvis har du kommit iväg i tid o kan komma tillbaka på nytt igen! Du får vara beredd på det tar tid det här, ibland låång tid.
    Vi åker rätt så sent på fredagen efter som min älskade jobbar. Så den natten bor jag hos mina föräldrar. Hade ju varit kul förstås, men hoppas vi hinner umgås lite på lördagen ändå! Dagen blir lång.
    Som sagt..var rädd om dig vännen!
    KRAM

    SvaraRadera
  9. Virrpannan i farten! Ska stå;
    -att du hyfsat snabbt kan komma tillbaka på nytt igen!
    KRAM

    SvaraRadera
  10. Usch fy sjutton. Men tyvärr är det mer och mer vanligt att företagen "lever" på vår häsla så till den grad att vi blir utpumpade. Stackars morsan är bara ett skal av den kvinna hon en gång varit och vi hoppas alla att hon kommer tillbax, men vägen dit är lång. Krya på dig gumman och för bövelen. SKIT NU I ALLT!!!! under dina 4 veckor och koppla av! Kram hjärtat!

    SvaraRadera
  11. Men hjärtat...
    Önskar att du hade varit mig närmare nu så hade jag kunnat få ge dig en stor kram<3
    Va starkt och modigt av dig att gå till läkaren..
    Ofta drar man sig alldeles för länge för att söka hjälp..
    Har själv en man som har varit dålig i flera år med panikångest så jag vet vad psyket kan ställa till med..
    Man måste vara rädd om sig och känna efter när det blir för mycket, sänka sina krav och inte glömma bort sig själv..
    Längtar tills på lördag vännen..
    Kraam

    SvaraRadera
  12. ♥ Detta kommer du att fixa galant ♥

    Tusen kramar ♥

    SvaraRadera
  13. Bra jobbat! skönt att det gick bra och att det kändes ok, du vet att du inte är ensam vännen!
    En stor kram!

    SvaraRadera
  14. Modigt av dig att söka hjälp, det är inte lätt det vet jag. Nu är det snart 10 år sen jag åkte på 1 års sjukskrivning på grund av samma som dig, och jag tänker på det varje dag, för att det inte ska bli samma igen.
    Många kramar till dig. Ta hand om dig själv, lita inte på att din arbetsgivare gör det, tyvärr.

    SvaraRadera
  15. Det här grejar du,låt det ta den tid du behöver. Ta hand om dej./K

    SvaraRadera
  16. Bra gjort att ta hjälp och det låter som en läkare med god smak som har LK :)

    Ta hand om dig!

    Kram från V

    SvaraRadera
  17. Skickar en stor kram♥ till dig och tycker du är SUPERBRA som tagit tag i detta! Har nästan varit orolig när man läst dina inlägg ibland och förstått att du har jobbat mycket och att det krävt en del. Får man sen ingen credit för det är det tungt...vet själv med, Been there done that...Hoppas nu du bara tänker på dig själv och ditt mående så är du snart topp igen=) Använd tiden till att fundera...kanske ska jobba med något annat?;)

    Tusen kramar
    Adela

    SvaraRadera
  18. Whoa. Vilken befrielse att skriva en kommentar när man har en bra internetuppkoppling.

    Vill säga att du är så duktig som tar tag i ditt liv. Härifrån blir det bara bättre, och ibland tar det inte så lång tid heller innan det vänder.. Se till att göra roliga saker, träffa människor du tycker om, vila och var ute i naturen. Jag ställer upp på en fika vilken dag som helst!:-) Eller en powerwalk.

    Och nu kommer jag berätta the pinuppestory del 2. Efter att ha ratat en på Ajabaja som såg ut som hon skulle till att svälja något olämpligt så ångrade jag mig. Jackan var slut och jag beställde en annan med positivt tänkande att värre tryck kunde det ju inte bli...
    Men här var hela den röda munnen utsmetad i ansiktet och ögonen dubbla! Alltså fyra ögon och en tomat i nyllet. Detta fick mig gå och grunna hela dagen och till sist tänkte jag ändå behålla jackan och ta det med en klackspark för den är ju unik på sitt vis...
    Sedan är det ju så att jag håller på att måla väggar i nya lägenheten och får snilleblixten att jag kan nog retuschera pinuppan lite med färg. Sagt och gjort, jag tar vit färg på en plastgaffel och börjar krympa den röda tomaten till ett par lite mer finsnajdade läppar. Funkar över förväntan tills jag ska spä ut färgen lite (vattenbaserad) och lyckas stoppa ett finger i munnen med färg på och målade tungan vit. Blääääää.
    Efter att ha skurat munnen en stund så är jag faktiskt väldigt nöjd med pinuppan. Ska finjustera lite med rött och svart på hår och ögon sen är hon helst okej....
    Kan rekommendera det, särskilt om din mr Make har konstnärliga talanger uppenbarligen:-)

    Det här blev jättelångt, sorry. Men ibland måste man berätta.

    Och du var så fin som berättade om din dag idag.

    Tusen kramar!!

    SvaraRadera
  19. men usch!! Det var ingen vidare diagnos=( Men BRA att du tog tag i det....usch, jobbet tackar en inte för att man bränner ut sig och utmanar hälsan!
    Är inte ett dugg orolig inför träffen, tror du är en underbar person!!!!!!!!!!!

    KRAM!

    SvaraRadera
  20. Det krävs mycket styrka för att till slut söka hjälp. Du har redan tagit det svåraste steget. Nu får du hjälp och dessutom av en doktor i en Lovely Knit! Helt fantastiskt!

    Massvis av styrkekramar till dig!
    Berit

    SvaraRadera
  21. övertygad om rättare sagt=)!!

    SvaraRadera
  22. Va!?! En annan läkare som tar min läkaroutift?! Nu blir jag avis! Skämt o sido stora kramar till dig!!! Om du gillar och läsa och känner att hjärnan pallar rekomenderar jag Eat, Pray, Love och Lyckans verktyg. Kan inte få nog av dom böckerna och känner att dom har ändrat mitt tankemönster enormt!

    KRAMAR, du är stark!!!!

    SvaraRadera
  23. Vad bra att du tog hjälp!
    Det gjorde jag också för några år sedan och ångrar det inte en sekund.
    Numera hatar jag stress (som Skalman i Bamse) och undviker det så gott jag kan... och det går grymt bra. Livet blir mycket roligare och skönare!
    Glöm inte att vara lika snäll mot dig själv som du är mot alla andra! Du verkar vara en otroligt härlig tjej med otroligt god smak, fin man och roligt jobb. Nu måste du bara lära dig att sluta stressa och det kommer du klara av. Jag gjorde det! Älskar din blogg. Keep shining!
    Stor kram
    Lotta

    SvaraRadera
  24. Jag tycker det är UNDERBART att du äntligen kom iväg och något hände!!!! Massor med kramar och snart ses vi:)

    SvaraRadera
  25. Krya på dig! Passa på att göra något riktigt kul som du hittills inte har prioriterat!

    Kram.

    SvaraRadera
  26. Bra gjort! Önskar att jag bode nära dig nu och kunde ge dig en mängd kramar!

    Masssssa Kramar till dig vännen! <3

    SvaraRadera
  27. ps, glömde ju skriva att du är såååååå snygg i dagens med.
    KRAMAR

    SvaraRadera
  28. Bra gjort! Det är alldeles för många som sticker huvudet i sanden och ignorerar hu de mår - jag tex. För några år sedan bara jobbade och sov jag åt inte ens varje dag - helt sjukt. En dag svimmade jag på jobbet och min reaktion var "det är väl ändå själva fan jag har inte tid att bli dålig". Svimmade två gånger till den dagen - då skjutsade min chef mig till akuten och följde med mig in till läkare och närmast beordrade honom att sjukskriva mig 1 månad.
    Stor kram

    SvaraRadera
  29. Grattis till ett bra beslut! (Kan tyvärr inte säga att jag är lika duktig...)
    Kram och ta hand om dig
    (Tanka BARA positiv energi!)

    SvaraRadera
  30. Superbra att du tog tjuren i hornen! Att gå omkring och vara duktig hela tiden tär så in i h-vete, det är du nog väl medveten om också. Hoppas du får ro att pyssla om dig själv och stressa av. Nu ska jag inte "verka" så jäkla hurtfrisk, men att röra på sig och få upp flåset lite har fler fördelar än man tror... Men ta det piano och se till att ta hand om dig riktigt ordentligt. KRAM <3

    SvaraRadera
  31. Skönt att få det gjort och du har ju din stackare stressat som den värsta tokan med jobbet. Till slut säger kroppen ifrån och det är bra att du tar tag i det! Jag ser fram emot - med stolthet att få träffa dig redan nu på lördag och även EN gång till inom kort. Inte ett jäkla dugg rädd för jag vet hur go du är!! Löve U!
    Stora kramen!!!

    SvaraRadera
  32. Känns bra att läsa att du gjort något åt ditt elände. För det har verkligen kommit fram att du inte alls mått bra. Ta det lugnt nu dessa veckor och försök att läka dig själv. Det är inte lätt när man är utsatt för press på sitt arbete för man måste trots allt försörja sig. Kram ....

    SvaraRadera
  33. Glömde ju att skriva att du är toksnygg i dag och att jag ångrar att jag inte köpte Chrysalisen i lite lilac. Och så har vi oss en room-mate till på lördagen:) Kram!

    SvaraRadera
  34. Hej söta du! Vill bara instämma med de andra. Det är så klokt att ta hjälp när man behöver, men också så svårt! (eftersom man så gärna vill klara-sig-själv...)Jag tycker du är modig och hoppas innerligt att du får det lugn och den hjälp du så väl behöver! Kramar Helena

    SvaraRadera
  35. Vila upp dig ordentligt, bra att du får hjälp! Jag är själv sjukskriven för liknande, har stressat under en lång period med jobb, studier och eget företag i kombination med småbarn. Min pappa dog i somras och då rann bägaren över. Nu har jag varit tvungen att trycka på pausknappen för att inte gå rakt in i väggen. Stor kram

    SvaraRadera
  36. Vila o ta det lugnt. Titta på många mollysar och sist men inte minsta njut på lördag.
    Ta hand om dig!

    SvaraRadera
  37. Vad skönt att får hjälp! Jag drabbades av detsamma 2001 och var inte alls lika duktig på att be om hjälp, vilket gjorde att det tog mycket längre tid.
    Kram

    SvaraRadera