fredag 31 augusti 2012

Stockholm Ink Bash: Toby fakir & coola assistent Linda

Efter att ha krossat och sedan smulat en glödlampa i handen, inte lekt med maten men väl med gaffeln i näsan och häftpistolat fast papper på så väl sig själv som på konferencier Pontus bakdel så fick fakiren plötsligt för sig att han behövde en assistent. Någon i publiken. 
Och snabbt utvald blev Linda ”coolast i världen”Gunnarsson. Som knatade upp på scen utan att protestera det minsta, hon blinkade inte ens, och det trots scenskräck, nål- och blodnojja, jo man kan faktiskt ha det trots att man är tatuerade som en tok. Jag vet till och med en tatuerare som har nålfobi, men det är en helt annan historia…
Fy satan vad stolt jag är för att hon gjorde det. Och glad, för att hon vågade och fick ett udda minne för livet. Dessutom tillsammans med en annan av min favoritpersoner, fakir Tobias Törnell. Så två människor jag tycker om som fan på samma scen samtidigt, hur grymt som helst! Vilket såg ut så här, på ett ungefär:

Och i sin föreställning senare samma dag, som var i söndags, så körde han även lite av sina eldnummer och den välberyktade raketen i bakenshowen...
 

Men även om jag fullständigt älskar eldnummer i allmänhet och hans i synnerget så stod han sig allt lite slätt utan en donna från Lindesberg vid sin sida… Kram!  

Dagens hemmafru som letar botemedel

Fredag. Saker på gång i helgen och jag håller på att utveckla sjukdom. Med grav skallebank, muskelvärk och trötthet in extremum. Inte kul, inte bra så jag yrar runt i boningen och försöker finna botemedel. Jag har hitintills testat greppen att trycka i mig mängder av glass, ligga blixtstilla i sängen, platt på rygg för säkerhet skull och att finstäda köket. Pyntat det lite smått också... Iklädd my kind of hemmafrustass:


Ska det vara baggy så ska det. Men det hjälper inte mot dåligmående. Det heller. Kanske skulle testa att torka golv, göra lyxvåfflor och hänga mina horder av halsband i någonslags ordning. Låter som värt ett försök i alla fall. See you! Kram!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rapport från Stockholm Ink Bash 24-26 augusti 2012

Tatueringsmässa. En plats där ett gäng tatuerare sitter och jobbar. I detta fallet 104 stycken. I en arbetsmiljö som kräver ett stort mått av tålamod och förmåga att kunna stänga av tillvaron runt omkring. Som är belamrad av tryckande värme, hög musik och människor i ett ständigt sorlande myller. Men också en plats för shopping av kläder och diverse tingestar, tävlingar i tatueringskonsten, scenframträdanden, och en plats att träffa kolleger, för tatuerarna då alltså. Jag ska försöka ge en liten bild, med hjälp av de trots allt väldigt få, bilder som råkade fastna i min Iphone under helgen. Så! Dags att visa lite Stockholm Ink Bash 2012, med start på fredagen den 24 augusti:Det är inte direkt några svulstiga platser tatuerarna har att jobba på, snarare får man en känsla av sardinburk. Vilket man nog lite skulle känns sig som i de här…


… eller kanske snarare naken och övergödd. Vi tanter, som i jag och Gunnarsson, förfasade oss, men faktum är att båda sorterna sålde slut under helgen. Hur det gick för…


… korsetterna att hitta nya hem vet jag inte men den svarta med döskallen här under tog också slut, innan jag, som var en smula sugen på den hann prova.


Provat blev dock istället:


Plagg signerade Ed Hardy. Linnet som satt klockrent på Linda åkte ner i hennes shoppingbag, jag stod över munkjacka. Ville vara vuxen och hålla i slantarna. :o)


Tävlingar som sagt. I en rad olika kategorier. Jag brukar gilla att kolla in dem, i år blev det väldigt lite av den varan, utan att jag egentligen vet varför. Det blev inte så mycket spanat hos tatuerarna heller. Men lite. 


Grymt snyggt jobb, på ett ställe som inte är det allra skönaste att få nålar inkörda på, har jag hört. Då är denna placering, i alla fall en smula, mindre smärtkrävande…  


… som i mr Makes jobb för dagen. På… … mr Jay Smith. Som förhöll sig ganska cool trots de många timmar under både fredag och lördag som han blev ”torterad”. Precis som snubben bredvid, som gjorde sin första tatuering hos grekerna med tråkig attityd. Surare snubbar har jag sällan sett. Men det är en annan historia. 


Jag och Linda tog en liten spanrunda till bland shoppingutbudet… … som innehåller en hel del riktigt fina smycken och en jacka som hade varit klockren till Lindas Marodör men som tyvärr i inte fanns i hans storlek…


… innan klockan slog midnatt och vi gjorde en Askungen och letade oss tillbaka till hotellet. För att återvända efter vårt shoppingrace på lördagen och då det var Lindas tur att sätta sig under nålen. Hur det ser ut i färdigt skick kommer hon att visa hos sig när tatueringen är läkt.
Under tiden hon blev plågad passade jag på att spana lite folk…
… och tävlingen Best of Day. Tatueringar gjorda på mässan under dagen. Gillade fusionverket av Gunnar Foley och en kollega till honom (sorry, har totalglömt hans namn…). Det vinnande bidraget...


… skapat av en ryss som jag inte heller är smart nog att komma ihåg namnet på. Störst folksamling denna dag drog dock mr make och hans kund Jay:


Och även om jag visserligen är en kändiskåt groupiewannabie så bestämde vi, som i jag och Linda oss för att skippa att sålla oss till skaran nyfikna utan istället hålla natt. Klockan var ju i detta läge trots allt runt 01.45.

FORTSÄTTNING I INLÄGGET HÄR UNDER
Söndag och sista dagen för mässan. Värt att förevigas med en dagensbild i tvättäkta toalettanda, tänkte vi:


Mr Make hade jobb och fick hjälp att rita mauiskt av en av sina vänner och tillika en av de absoluta mauiexperterna som finns, Brent från Australien.


Jag och Linda gav oss hän i shoppingutbudet en sista gång. Såväl halsbandet med skallen som tre i rad-spelet råkade visst få följa med mig och mr Make hem sedan, under ett spontandyk i shopperier strax innan mässan bommade igen… Men före det… blev me and Gunnarsson visade…… fenomenet faketatuerade läppar av den supertrevliga tjejen som sålde dem. Syns dock inte så bra på bilden. Vilket det inte heller gör att mannen här under hade en gaffel i näsan:


Mannen som i fantastiske fakiren Tobias Törnell. Här hade Linda ingen aning om att hon en knapp halvtimme senare skulle agera hans assistent på scen. Såklart har jag en massa bilder på det men eftersom de är värda ett eget inlägg så får de det. Senare. Under dagen… Här och nu istället raskt över till tävling igen. Best big. Som i bästa stora tatuering.


Trea hamnade detta verk:


Medan andra priset gick till detta japanska klotter: 


Jag var helt säker på att denna skulle vinna: 


Men icke. För guldpokalen gick istället till en av Gunnar Foleys skapelser:Men allt är inte megaklottrade snubbar. Det fanns snygga tjejer också:


Och en Idolvinnare som intog scen med sin gitarr. Magiskt. Strax därefter blev det till att baxna Linda till Centralstationen, übertrist att hon var tvungen at stämpla ut men allt roligt har ju tyvärr ett slut... Saknar henne dock som fan! Men en förlorad Mollysyster blev istället två spontant påsprungna när jag knallade upp från tunnelbanan på min väg tillbaka till mässan. 


Rosen och Lingon. Snacka om otippat. Hur sjukt som helst. :o) De dök dock upp på mässan en stund senare. Och fick bland annat skåda sista tävlingen. Best in show. 17 tävlanden som alla blivit gaddade på plats under helgen. Jag missade plåta, allt utom detta ben...Mr Smith blir bedömd av den fyra man starka juryn…


…och det vinnande bidraget. Gjort av samme ryss som tidigare vann med porträttet jag visat redan. Och såklart, en avslutningsbild i Mollyanda, så ni inte ska få för er att jag glömt av denna viktiga del av mitt liv. ;o)


Därefter återstod bara att packa ihop och åka på tatuerarfest, en tillställning som dock privatlivcensuren sätter stopp för. Så ingen visning av den…. :o) Utan istället Kram för mig för nu!