Powered By Blogger

onsdag 29 augusti 2012

Dagens – som har trotsat en meganojja & bevakar en drogad



Klädd just exakt sådär har jag gjort en helnojjig grej idag. Jag har låtit min lilla dyrgrip och prinsessa genomgå ett ingrepp som ger mig värsta fetnojjan. Muffin Rubin har blivit steriliserad. Något som jag rakt emot katthemmets stränga reglemente har förträngt, skjutit på, sopat under mattan. Anledningen till mitt megamotstånd är sannhistorien om hur det gick för en av våra andra katter. Som också skulle steriliseras, otroligt enkelt och så förbannat smidigt sa det… men veterinären råkade visst göra fel så istället för att bli bestulen på sina honliga beståndsdelar så fick hon ha dessa i behåll och dessutom en stor ful och stenhårt bula på magen. Som hon har kvar än idag, ett antal år senare. 

Och det tycker jag är fan så mycket värre att utsätta vem som helst för än att prompt göra som man ska, för att man ska… Men idag var det alltså slutsopat och färdigförträngt… Annan veterinär var lokaliserad, en som gör det med hjälp av titthål istället för att karva upp halva katten. Men shit vad groggy, drogad, helsnurrig hon är. Fortfarande, si sådär 6 timmar efter hemkomst igen. Hon piggnade bara till för ett par sekunder medan hon var kvar i boxen. Sedan har det trillats åt alla håll och mest sovits. Med övervakning av en hund bland annat. Och mig såklart. Som inte kan låta bli att undra om jag utsatt den älskade lilla damen för något jävligt korkat… Nu Robinson som jag är totalinsnöad på. Ciao!






6 kommentarer:

  1. Åhåhåh, vad gullig sista bilden är! Sympati till max. Är inte så insatt i sterilisering på honor då jag var barn när vår Muff (jo, hon hette så)blev det, hon var ju utekatt. Men prinsarna är kastrerade och birmor är ju känsliga, så jag förstår din oro! Ena prinsen var totalt väck och det var riktigt läskigt att se.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Usch ja, det är inget kul att se dem så....Och katter som har sin värdighet liksom. Men förhoppningsvis är hon redan mer sig lik igen?!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mys med hundsällskap när man är groggy. =)
    Men de har kastrerat henne väl? Tror inte nån veterinär striliserar längre.
    En katt som inte ska avlas på mår så mycket bättre utan löp, så inte har du gjort nåt dumt inte.
    Puss på nosen Muffin

    Helen på jobbet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar alltså att det kanske var det som blev fel med andra katten för när man steriliserar lämnar man kvar vissa delar.

      Radera
  4. Lilla söta Muffin.. Hoppas det går bra nu. Hemsk historia med den andra katten. Hur kan man som veterinär missa det? Kramar

    SvaraRadera
  5. Å lilla tussen. Jag steriliserade faktiskt aldrig min första katt eftersom hon var innekatt och bara tillsammans med andra honor. Förstår att du varit nojjig!
    KRAM

    SvaraRadera