Powered By Blogger

torsdag 28 mars 2013

Dejt med byxfokus, tombolatankar & felaktigt affärsnog


Vi inledde vår träff idag med lunch, jag och Sanna. För det var den tiden. Lunchdags. En lockande fisk- och skaldjursgryta förde oss till Papi bistro. Där jag, dumt nog, bara varit en gång tidigare. Dumt för maten är helt fantastico! Och dumt var även på samtalstapeten. Dumt som i när människor tar sig friheten att klumpigt lägga sig i andras privatliv. Men vi hann även avhandla sådant som till exempel medvetna val, , barn och ett gemensamt konstaterande i att det som funkar för någon kanske inte alls är detsamma som rätt för en annan… 

Fast innan det hann bli alltför djuphögtravande begav vi oss ut på stan. För vårspan i butikerna. Betade av Zebra, fröken Ethel och Cirkus. Där fokus föll på smala bälten med stjärnor, en väska som troligen hade kunnat tjänstgöra som träningsbag på ett ypperligt sätt och galenskapen i hur vissa märken tycks tillförlita sig på någonslags tombolaspel när de sätter storlekar i plaggen. 

Därefter fick vi för oss att ge oss lite i närkamp med det billigare affärsutbudet. Som Lindex där jag genomförde en gerillaprovning… som blir ett eget inlägg, där byxstorlekarna var just tombolatillkomna och där det kryllade av danskar i kö till provrummen. På Gina Tricot kunde jag inte låta bli att fundera över vad det unika i att bära massutprånglade kedjeplagg är, jag upptäckte att träningskläder flyttat in och att de leopardmönstrade verkar ha företräde. Jag fastnade för en klänning jag inte orkade prova och glömde knäppa bilder på, istället fick jag lyssna till två tonårstjejers snedvridna konversation om träning, och så hade Sanna världens skönaste kommentarer om hur vissa byxmodeller nog skulle sitta på henne... 

På HM åkte vi rulltrappa och styrde inom varsitt provrum. Jag med en tröja som jag sedan tog en hel massa bilder i knasiga vinklar på, bilder jag sedan raderade, utan att riktigt veta varför… Och så hittade Sanna, äntligen, ett par byxor som fick godkänt. Och då blev hon så glad att jag utan problem lyckades locka med henne till postutlämningsstället där två paket med mitt namn låg och väntade på skjuts. 

Och så trodde vi att vi hade fått affärsnog men hade fel eftersom vi plötsligt stod i en prylbutik där påsken reades ut till halva priset och där likadana nallefiltar som den jag gav i present till brorsonens nyfödde fanns kvar och jag började klura på om kanske inte katterna blivit glada för en sådan, vilket jag inte får reda på då jag la ner det köpprojektet igen. Lagom till att jag fick lite fobi över prylöverdådet där.

Och sedan var det inte så mycket mer. Än att säga tack och hej och hojta hem, var och en till sitt. Och mitt har varit trötthet intill illamående och allmänt tråkdepp. Men det skiter vi i nu och säger istället god natt tycker jag… Peace out!

6 kommentarer:

  1. Var fanns de orangea muggarna? Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hos fröken Ethel, i deras nyöppnade butik på Kullagatan. Kram!

      Radera
  2. Kul med avbrott i vardagen! Lunchdejt o shopping med kär vän är alltid roligt!
    Önskar dig o de dina en Glad Påsk!
    Kram,
    Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och Glas Påsk tillbaka! Hoppas du får en riktigt bra helg! Kram!

      Radera
  3. Härligt att se alla dessa fina bilder!
    Kram och Glad Påsk!

    SvaraRadera