Powered By Blogger

lördag 7 augusti 2010

Hur svårt kan det vara…

Eftersom jag surade loss ordentligt på Lisen.dk och deras skitdåliga stil att strunta i att svara på mail igår så tänkte jag fortsätta lite i gnäll-landet…

Den här gången riktar jag min bitterhet mot Traderasäljare. Eller i alla fall en viss kategori av dem, nämligen de som är så himla måna om att maila och vara trevliga innan man betalt men som så fort man har fixat över pengarna till dem skiter i att höra av sig mer.

Hur svårt kan det vara liksom, att skicka ett mail med att ”jag har fått pengarna”, ”jag har skickat varan”.
Jag vill nämligen gärna veta! Och slippa oroa mig för att ha råkat ut för blufferier. Bara för att de inte orkar trycka på några få bokstavstangenter och sedan på sänd.
Skitdålig stil tycker jag!

Ja, jag är jäkligt paranoid nu efter ”lisenhistorien”, ser lurendrejeri i vartenda gathörn ungefär…
Men vad tycker ni; är jag onödigt kinkig eller håller ni med?

Nu ska jag kasta mig i duschen, sedan träffa min mamma och förhoppningsvis stråla samman med en Mollysyster också lite senare. Ha en superbra lördag. Kram!

8 kommentarer:

  1. Härligt att vi är två i "våga-vägra-Fonda-klubben"!

    Gnäll på säger jag bara! Jag känner mig själv riktigt gnällig. Köpte en kofta av en säljare på Blocket. Nu efter två veckor har ingen kofta kommit, efter en vecka ville säljaren sätta tillbaka pengarna till mig tills hon hunnit skicka koftan... men inga pengar har kommit. Snart, mycket snart går jag i taket kan jag lova!
    Men jag har mer att sura över...
    Jag beställde två varor från Redhe, snabbt fick jag mejl om REKnummer och jag kollade spårningen hos Posten. Sista registrerade noteringen är från i torsdags och då är paketet sorterat i Ånge. Sedan finns det ingen info :-( Blääää... hade tänkt att ha det ena plagget på kalas idag.

    Om Lisen har jag inga höga tankar... tyvärr. Har aldrig handlat därifrån, men jag mejlade ang. en smockdress jag ville köpa och fick kanske tre-fyra mejl med frågor tillbaka. Smocken har jag köpt från två andra ställen och båda gångerna har jag fått en trasig klänning... det ville jag undvika den här gången så jag mejlade över bilderna och de skulle ransaka sina smockar ordentligt och återkomma till mig. Det har nu gått en månad och jag har inte hört något ifrån dem. Inte det minsta servicemindeed om du frågar mig!

    Jag håller tummarna för att det löser sig för dig med både Lisen och Traderasäljaren!

    Trevlig helg!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Nej jag håller med, vill hela tiden meddela köparen vad som händer, när jag postat paketet osv. (Skryt- jag har 5,0 på kommunikation=))Har aldrig blivit lurad men är skitnojjig över det så vill oxå veta om paket är skickat och om pengarna kommit in. Det handlar ju om stora summor!

    Inte hört ngt från lisen ännu??
    kram!

    SvaraRadera
  3. Morrn morrn, instämmer i detta med Traderasäljare.
    För mig är det rätt självklart att skicka iväg en rad om att det har skickats, uppenbarligen inte riktigt lika självklart för andra...

    Kram
    /Carina

    SvaraRadera
  4. Jag tycker också att det är självklart att man skickar iväg ett "tack för xxxx, passar perfekt" typ... Eller "hoppas att varan kommit fram och att du är nöjd". Kostar inget och köpare/säljare har fått ett avslut på transaktionen.
    På tal om Lisen. Jag beställde en taradidell, förde över pengar och väntade och väntade... Tills det några dagar senare kom ett mail att den tyvärr var såld redan, fel i status. Det tog nog två veckor innan jag hade mina pengar tillbaks på kontot. Så, nä, jag handlar inte därifrån... Men dina varor ligger nog på posten. Gå och hör med dom igen.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Inte för att det är någon hjälp eller ursäkt men såg på FB att de på Lisen varit iväg på beställningsresa av OM vår/sommar 2011. Om inte någon är kvar får man i så fall ha ett automatiskt svar som berättar att de är på tjänsteresa/inköpsresa och under vilken period.
    Hoppas du har en mysig dag trots allt!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Josanne!

    Förstår till fullo din ilsken och gnälligtantattityd, det har man all rätt att vara när inte människor kan vara lite normalhyfsade, det tar ju så lite av ens tid och blir så mycket enklare och trevligare.
    Och att du är rosenrasande på att du inte fått ditt paket är fullständigt berättigat och du borde bli kompenserad.

    Många lördagskramar från Eva

    SvaraRadera
  7. A-K: jag har känt mig ganska ensam i den klubben. Kul att ha en medkombatant ;o)
    Vad fan, rent ut sagt, rek ska ju vara garanterat spårbart, känns ju som rena skitsnacket… och säljaren på Blocket; så sjukt trött jag är på alla lurendrejare… Vet inte vad jag ska säga mer än att jag blir sjukt förbannad av att läsa… Ska ta ett snack med svärfar polis om vad som egentligen görs åt allt detta bluffande…
    När det gäller Lisen så har jag hört så mycket blandat, både väldigt negativt och väldigt positivt… Vet snart vare sig ut eller in med dessa webköp, hade man bott där det gick att prova och köpa allt man vill ha irl så hade jag absolut gjort det! Tyvärr är utbudet skitdåligt här… Grrrrrrr… Stor kram i alla fall!

    Filippa: inte ett ljud från Lisen, kollade mailen precis nyss… grrrr… Hade dock fått ett mail från T säljaren, som jag bland annat syftade på här, om att hon varit bortrest. Och det är klart att man får vara det men maila då och skriv det för helvete. Tänkte jag… Fast det var ett livstecken i alla fall = ett hopp om att inte ha blivit lurad… Kram!

    Carina: självklart för mig också, därför man blir så sne över nonchalansen liksom… Kram!

    Lillis: det blir att ta tag i det här på skarpen på måndag. Skittrist med din taradiddle, inte så kul att ha pengar på vift för ingenting. Idioter! Kram!

    Jeanette: det kan ju förklara saker så tack för att du berättade! Inget automatsvar men de kan ju ha glömt att koppla på det… du hör att jag trots allt greppar varje halmstrå till att tänka positivt… :o) Kram!

    Eva: tack söta du! Normalhyfsade är ordet! Som tyvärr allt för många aldrig brytt sig om att ens lägga på minnet… Kram! Till dig och Mr O såklart!

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Om man handlar på blocket.se och tradera.se, SKA man handla via paypal-garanti, om säljaren inte går med på detta, kan man börja ana ugglor i mossen. Pengarna "stannar" och skickas inte vidare förrän du klickar OK på att du har fått varan, det är en garanti åt båda hållen. Det som händer om man blir lurad (om man inte använder sig av paypal d v s) är att man gör en polisanmälan på tfn nr 114 14 om bedrägeri. Gränsen för bedrägligt beteende är under 1000 kr och över det är bedrägeri. Det läggs ner betydligt fler ärenden än de som klaras upp. Bedrägerier på 500 kr eller under är det knappt någon ide´att anmäla, om det inte är en storbedragare, då kan man kanske "baka in" även det ärendet och påvisa att det är en storbedragare i farten. Då kanske man kan få tillbaka sin peng, om personen i fråga ens har en inkomst! För även om bedragaren blir dömd och ersättningsskyldig så kan det innebära att man ändå inga pengar får, eftersom denne/a inte har någon inkomst. Så använd paypal alla O M -fans. Sprid gärna denna information!
    M v h Ulla= polis

    SvaraRadera