Powered By Blogger

onsdag 28 mars 2012

Dagens – som undrar hur man får bort bläck

Det blev en återuppväckt "gammal" Molly som fick haka på mig idag. Kettle coat:


Inte ofta den luftas. En gång om året ungefär. Pinsamt nog!... Men det är något med den som gör att jag inte riktigt kommer mig för att välja den. Och idag kom jag på vad. Den är liksom lite för kort från axeln och uppåt, den är liksom lite för urringad så det känns som att den ska åka av när jag har på mig den, fattar ni vad jag menar? Och fler som upplever den så? Synd, för attan vad snygg den är… insåg jag också denna dag...
Annars då? Jo, praktik med lite blandat innehåll, mestadels framför dator. Och så kanontrevlig lunch med snygga Sanna. Jag glömde helt av att ta bilder oförlåtligt jag vet, så det ska aldrig hända igen... ;o)
Och bara för att skoja till det lite så har jag fixat ett par finfina bläckpennestreck mitt fram på min vita blus (som jag inte kommer ihåg namnet på… jo det gör jag förresten visst det, för den heter Multi anglaise ltd blouse). Fast det skojset gör mig ganska ledsen så nu undrar jag lite desperat om det är någon som vet hur man får bort bläcket?... 
Nu ska jag laga mat, ses lite senare om ni känner för det. Take care! Peace out!

10 kommentarer:

  1. Jag har faktisk aldrig tänkt på det med urringningen på Kettle. Jag älskar min och det ska nog mycket till för jag tröttnar, men jag vågar inte säga aldrig.
    Jag är tyvärr inget bra på fläckar, så du får hoppas på någon bättre än mig. Hoppas det löser sig.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ursnyggt tycker jag! Koftan är fantastiskt snygg :)

    Vad gäller bläck så brukar det gå bort rätt bra med vanligt tvättmedel och kanske tabort-spray eller vanish på. Annars är ju blusen vit så dutta klorin med en tops på bläcket och kör sen i maskin som vanligt. Borde funka...

    kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  3. Mitt universaltipps, fukta (inte blöta) fläcken, gnugga in den med orginal YES och in i tvätt maskinen. Brukar funka på det mesta.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Rödsprit har jag hört, tror jag även testat det för länge sen och att det funkade...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tror du inte att det går bort i maskinen? Skittrist på finaste blusen......Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker också att det känns som om Kettlen ska halka av. Får kanske testa i morgon ;) Jag fick stämpelfärg på via jeans en gång och det gick bort med filmjölk :o) Gammalt husmorsknep tydligen.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Åh, hoppas det går bort. Du har ju fått så många bra tips och jag tror också på blekmedel eftersom blusen är kritvit.

    Kramar och saknar dig!
    <3

    SvaraRadera
  8. jo, jag upplever kettlen också som om den vill åka ner från axlarna, har mest tänkt att det är som den är tung?
    kram

    SvaraRadera
  9. Hm..jo det stämmer nog med Kettlen...men jag brukar knäppa en eller två knappar fram och då går det ju finfint...

    Kram!

    SvaraRadera
  10. TackTack för alla tips! Jag är dock så sjukt nojjig att jag ska göra fel och sabba den just nu, så jag sover nog på saken om vilket av era tips jag ska ge mig i kast med…Uppföljning kommer!
    Ja det kan ju vara för att Kettlen är tung, ska göra en bättre undersökning av detta imorgon, orkar inte nu…
    Kram på er allihop!

    SvaraRadera