Powered By Blogger

torsdag 15 mars 2012

Rapport från Kap Verde - del 14: tragik & eftertanke

Det var ett äldre par här på hotellet. En dam runt 75 skulle jag gissa och hennes något äldre make som sitter i rullstol. Damen imponerade en hel del på mig, för trots att hon var tunn som en sticka körde hon raskt och rakryggat runt sin man överallt, trots riktigt taskig terräng och värme. Men! Det gör hon inte längre...

... för när paret var på utflykt på en annan ö häromdagen så trillade damen plötsligt ihop och dog. Ena dagen altert och på benen, nästa borta. Trots att jag inte kände dem, alls, så har det satt snurr i min skalle. Dels det otroligt tragiska för maken, och den chockade sonen som nu har kommit hit för att ta hand om och hem sin pappa. Men även för att det säger en hel del om hur bräckligt livet kan vara. Att man aldrig vet när det är dags för en själv att ta sitt sista andetag. Och att det därför gäller att ta tillvara på det man har till dess. Genom att leva. Verkligen leva. Som i att följa sina drömmar.

Ja jag vet, det är sådant man tänker för en kort stund, och sedan glömmer igen för att falla in i sina vanliga I-landsproblemsvanor... Men jag tror ändå att det är bra att få de här eftertankarna nerslagna i skallen lite då och då...

Så då passar det ju bra att vi har varit och tittat på två lägenheter idag och även haft ett långt lunchmöte med hotellägarparet, bland annat om hur saker fungerar här om man väljer att slå sig ner här som utomböling. Fast det återkommer jag till imorgon, för just nu vill jag mest bara lägga in några blommor för det äldre paret som skildes åt så abrupt. Så då gör jag det... Och säger Kram till er för idag.

13 kommentarer:

  1. Så snabbt livet ändras.....förstår du får en hel del tankar om detta.
    Follow your dreams.....det är viktigt....
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Men så himla trist. Vad snabbt livet kan ändras. Det gäller att leva för dagen, det är säkert.
    kram till dig!

    SvaraRadera
  3. <3<3<3<3<3<3
    Till det gamla paret och till dig.

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Som jag alltid säger" LIVET PÅGÅR NU, JUST NU I DENNA STUND"
    Kanske för man jobbat 32 år i vården

    SvaraRadera
  5. Hemskt när det händer så där fort! Stackars maken hennes..(o sonen förstås) Ibland behöver vi bli påminda om hur skört livet kan vara.
    Fina blommor!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Ja, det kan verkligen vända på en femöring, livet. Man ska ta vara på det man har.

    kram

    SvaraRadera
  7. Ja visst är det så och man får verkligen en tankeställare när det sker så plötsligt. Man vill ju trots allt inte tro att det är så... En vän har just förlorat sin dotter här. En ung fullt frisk tjej som får influensa och bara dör...Helt obegripligt!
    Hoppas lägenhetsjakten gick bra!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Ja det ligger nånting i ordstävet att man ska leva som om varje dag var den sista. Men då menar jag inte jaga upplevelser utan att man ska känna sig nöjd i slutet av varje dag; en tolkning jag lärt mig av mannen min.

    SvaraRadera
  9. Men usch så hemskt och tragiskt!
    Det är verkligen sant, vi behöver nog alla bli påminda då och då om hur skört livet faktiskt är och hur oväntat det kan ta slut..
    Kram till er

    SvaraRadera
  10. Hon verkade leva in i det sista i alla fall om det är nån tröst. Alltså måste vi alla försöka ta tillvara på varje dag. Alltid något msn behöver bli påmind om.

    Ha en fortsatt bra resa och Gud vad spännande det låter med er ev flytt. Lycka till!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Sorgligt...
    Kram
    L8

    SvaraRadera
  12. Tack för kommentarer och massa Kram till er!

    SvaraRadera